فردایکرمان ـ گروه جامعه: سیدمحمد خاتمی گفت: «انتخابات اخیر درسها و پیامهای روشنی داشت که باید بهموقع بررسی و تحلیل شود».
وی افزود: «رای دادن یک حق مسلم شهروندی و رای دادن و رای ندادن یک فعل سیاسی است».
وی ادامه داد: «کسی نمیتواند افراد را بهخاطر رای دادن یا ندادن ملامت کند ولی نکتهها و پیامهایی که در عمل سیاسی یک ملت نهفته است، باید از سوی حکومت و جریانهای سیاسی شناخته شود و مورد توجه قرار گیرد».
وی بیان کرد: «بیش از 60 درصد مردم در انتخابات اخیر شرکت نکردند که پس از انقلاب، امری بیسابقه بود. این رفتار عملا نشانۀ نارضایتی مردم از اوضاع و احوالی است که بر جامعه میگذرد و از قهر اکثریت از نظام حکمرانی حکایت میکند».
خاتمی خاطرنشان کرد: «این نارضایتی مختص کسانی نیست که شرکت نکردهاند، بلکه بسیاری از کسانی که شرکت کردهاند نیز ناراضیاند و به امید تغییر رای دادهاند».
به گزارش فردایکرمان به نقل از جماران، وی سهشنبه 12 تیرماه در بخش دیگری از سخنانش در جمع مشاوران خود اظهار کرد: «ادای احترام میکنم به همۀ آنان که خیر وطن و عزّت ملت را میخواهند و در این انتخابات آمدند و یا نیامدند. با همۀ رنجدیدگان و آسیبدیدگان از وضعیت موجود بهخصوص اهالی اندیشه و هنر و دانش، زنان بزرگوار و جوانان عزیز و رنگینکمان قومی، مذهبی و فکری ملت ایران و بالاخص اکثریتی که از تنگی معیشت و وجود موانع برای برخورداری از یک زندگی خوب و حتی معمولی رنج میبرند و امیدشان به آیندۀ بهتر کمتر میشود احساس همدلی و همدردی دارم».
وی ادامه داد: «با تاکید بر اینکه هیچگونه جسارتی را نسبت به شخصیتها و اشخاص در معرض رای مردم را روا نمیدانم عرض میکنم جامعه با دو گونه تفکر و رویکرد مواجه است که در جریان انتخابات اخیر آشکارتر از همیشه در صحنه حضور یافتهاند».
خاتمی بیان کرد: «تفکر و رویکردی که با جمهوریت مخالفت آشکار دارد و مخالف نظر خود را مردم بهحساب نمیآورد، چه رسد به آنکه آنان را شهروندان صاحب حق و حرمت بداند. رویکردی که عدالت را در تقسیم فقر تعریف میکند، تحریمها را نعمت میداند و گسترش فقر و فساد فزاینده در جامعه و از میان رفتن سرمایههای مادی و معنوی و انسانی، حاصل آن است و بدون تردید اگر روی کار بیاید بیش از پیش دایره معیشت و امنیت و آرامش مردم و امید به آینده تنگتر و میزان خطرات و تهدیدها نسبت به کشور بیشتر میشود».
وی توضیح داد: «در برابر آن تفکر و رویکردی که مخالف است با آنچه گفته شد، رویکردی که همۀ مردم را با هر گرایش، جنسیت، قومیت و آئین، شهروندان صاحب حق و حاکم بر سرنوشت خود بهحساب میآورد. عدالت را تقویت بنیان مادی و معنوی زندگی همه افراد میداند و دغدغهمند حقوق پایمال شده و نیازهای برآورده نشده همۀ هم وطنان است».
وی گفت: «اکثریت قاطع مردم از جمله در انتخابات اخیر رویکرد اول را رد کردهاند و این را چه کسانی که رای ندادند و چه آنان که به تغییر رای دادند به خوبی ابراز کردند».
وی سپس اظهار کرد: «اینک به مرحلۀ دوم انتخابات رسیدیم. منطق، احساس مسئولیت و خیرخواهی نسبت به وطن و هموطنان ایجاب میکند که همه بیایند و کار ناتمام را تمام کنند و با غیبت خود سبب نشوند که رویکردی را که نمیخواهند و آن را به زیان ملک و ملت میدانند با رای اندک به پیروزی برسد».
وی اضافه کرد: «این گوی و این میدان و این وجدان بیدار مردم رنجدیده تا لااقل از بدتر شدن اوضاع جلوگیری کنند و افقی به سوی آینده بهتر بگشایند».
خاتمی گفت: «امیدوارم که نظام حکمرانی کشور که قطعا پیامهای معنادار مردم را در کنش انتخاباتی آنان دریافته است فرصت را مغتنم بشمارد و به مقتضای آن میدان را برای تفکر و رویکردی که خیر و پیشرفت و امنیت کشور را میخواهد و تامین میکند بازتر کند و موانع را از سر راه تحول و اصلاح امور بردارد».
وی تصریح کرد: «من باز هم به دکتر پزشکیان که صداقتش را در گفتار و صراحتش را در رفتار بیش از پیش در این انتخابات نشان داد رای میدهم و برایش آرزوی توفیق هرچه بیشتر دارم». / الف
نظر خود را بنویسید