فردایکرمان – پروین میرزاحسینی: مدیرکل هواشناسی استان کرمان درخصوص هوای گرم استان کرمان و سابقۀ این گرما توضیح داد: «نمیتوان گفت گرمای کرمان طبیعی است یا غیرطبیعی. بر اساس آماری که داشتیم، تیرماه امسال استان کرمان از نظر دمایی در کشور اول بود و میانگین دمایی استان کرمان خیلی بالاتر از سایر استانهای دیگر بود. این اتفاق در استان کرمان افتاده و به نظر میآید اقلیم استان کرمان تغییر کرده و کاملا گرمسیری شده است. باید دربارۀ این مساله بیشتر تحقیق شود».
محسن عراقیزاده در گفتوگو با خبرنگار فردایکرمان با بیان اینکه در سالهای گذشته چنین دماهایی را کمتر داشتیم، افزود: «دماها بهمرور زمان در حال افزایش است و اقلیم کرمان در حال تغییر است. امکان دارد طی سالهای آینده دمای هوا باز هم افزایش پیدا کند و سال به سال دمای بیشتری را تجربه کنیم».
وی دربارۀ صدور هشدار برای افزایش دما نیز یادآور شد: «اگر دما خیلی افزایشی باشد هشدار نارنجی یا قرمز صادر میکنیم در صورت موج گرمایی، ماندگاری هوای گرم و ثابت ماندن دما طی چند روز نیز هشدار صادر میکنیم».
مدیرکل هواشناسی استان کرمان ادامه داد: «طی این مدت اگرچه دمای شهداد به 50 یا 51 درجه رسیده ولی این تغییرات دمایی در یک نقطه و یا یک شهر اتفاق افتاده و برای کل یک منطقه نبوده که بتوانیم هشدار نارنجی یا قرمز صادر کنیم. برای صدور هشدار زرد، نارنجی و قرمز بایستی شرایط آن هشدار وجود داشته باشد تا هشدار صادر کنیم».
به گزارش فردایکرمان، وی در ادامه با اشاره به رصد وضعیت هوا برای انجام کارهای کشاورزی نیز توضیح داد: «اطلاعات هواشناسی کشاورزی در استان پایش میشود و اگر نیاز باشد اطلاعرسانی میشود. طی این روزها اگر اطلاعیهای دربارۀ گرمازدگی محصولات کشاورزی صادر نشده به احتمال زیاد شرایط دمایی به آن حد نبوده که نیاز به صدور هشدار باشد».
خبرنگار فردایکرمان سوال کرد طی سالهای گذشته در تابستان هوا طوفانی و ریزگرد نداشتیم اما در سالهای اخیر شاهد عصرهای تابستانی غبارآلود هستیم. علت این وضعیت چیست؟ عراقیزاده پاسخ داد: «ریزگردها منشاء مختلفی دارند از خارج کشور و یا از کشورهای غربی وارد کشور و یا کرمان میشوند. اما مهمترین دلیل، خشکسالیهای شدید و خشکی زمین است که سبب میشود گردوخاک به راحتی از زمین بلند و پخش شود و باد آن را جابهجا کند. گردوخاک پدیدهای است که بهتازگی به استان کرمان اضافه شده و در حال افزایش است».
وی خاطرنشان کرد: «منابع طبیعی و محیط زیست برای این موضوع تکالیف قانونی دارند که گردوخاک و ریزگردها را اندازهگیری و پایش کنند و هواشناسی نیز در کنار این دستگاههای اجرایی، دادهبرداری و اطلاعرسانیها را انجام میدهد». /پ
نظر خود را بنویسید