فردایکرمان – گروه اقتصاد: رئیس کانون عالی انجمنهای صنفی کارگران ایران حادثۀ انفجار در معدن طبس را ناشی از اهمال در سیستمهای اجرایی و نظارتی دانست و خواستار پاسخگویی مسئولان دستگاههای مربوطه در این خصوص شد.
سمیه گلپور با انتقاد از پایین بودن ایمنی در معادن حادثهخیز اظهار کرد: «این فاجعۀ دردناک حاصل اهمال در استانداردسازی و سالمسازی محیط کار از سوی مسئولان مربوطه در وزارت صمت، کار و بهداشت قلمداد میشود».
وی مسئولان را در جان باختن این کارگران مظلوم پاسخگو دانست و تاکید کرد که اگر معدن امن نیست چرا در آن فعالیت انجام میگیرد و کارگران با ناامنی در آن کار میکنند؟
به گزارش فردایکرمان به نقل از ایسنا، رئیس کانون عالی انجمنهای صنفی کارگران ایران ضمن ابراز همدردی و اعلام تسلیت و تعزیت به جامعه کارگری بهویژه خانوادههای کارگران جانباخته در معدن زغالسنگ طبس، با انتقاد شدید از تکرار اینگونه حوادث تلخ گفت: «چرا نتایج و گزارشاتی که منجر به حل این معضل بزرگ کارگری در مشاغل سخت و زیانآوری چون معدنکاری میشود در مورد حوادث تلخ قبلی نظیر معدن یورت، معدن طزره و معدن شازند منتشر نمیشود؟ چرا باید همهساله شاهد جانباختن تعدادی از جوانان شاغل در معادن کشور باشیم که با عرق جبین و کد یمین با حداقل حقوق غیرمکفی مصوب شورای عالی کار در سختترین شرایط کار میکنند و نمیدانند که آیا صبح که از منزل خارج میشوند چقدر شانس دیدن عزیزانشان را خواهند داشت؟».
وی با یادآوری ارزش جان معدنکاران و لزوم توجه به این اصل مهم از سوی صاحبان معادنیادآور شد: «در تمام دنیا غالبا کارگران معدن صاحب سهمی ولو اندک از معدنی هستند که در آن کار میکنند، ولی آیا در معدن یورت، طرزه و شازند نیز چنین است؟ اساسا ایمنسازی و استانداردسازی معادن چقدر اجرا میشود؟».
گلپور مسئولان را در جان باختن این کارگران مظلوم پاسخگو دانست و افزود: «اگر معدن امن نیست چرا در آن فعالیت انجام میگیرد و کارگران با ناامنی در آن کار میکنند؟ چرا دستگاههای نظارتی و قضایی به این مساله ورود نمیکنند؟ مگر سال گذشته به مقاولهنامه ۱۵۵ سازمان جهانی کار در زمینۀ ایمنی و بهداشت کار نپیوستیم؟ هنوز داغ معدنکاران مظلومی که چندی قبل از همین معادن حادثهخیز عروج کردند سرد نشده است که چنین اتفاق ناگواری را در اثر اهمالکاری در نظارت و اجرا شاهد هستیم».
وی خاطرنشان کرد: «همهساله حوادث معدنی، جادهای و حین اشتغال کارگران، بهویژه کارگران ساختمانی در مشاغل مختلف جان صدها و هزاران نفر را میگیرد ولی برای حفاظت از جان کارگران معدن برنامهای وجود ندارد و نکتۀ جالب این است که بحث صلاحیت ایمنی پیمانکاران از شروط مناقصه حذف میشود».
گلپور با بیان اینکه این فاجعه ناشی از اهمال در سیستمهای اجرایی و نظارتی است و هیچ کدام قابل توجیه نیست، گفت: «به عنوان رئیس یکی از سه تشکل بزرگ کارگری از مسئولان میخواهیم که هر چه سریعتر در این خصوص به جامعۀ کارگری توضیح داده شود». /پ
نظر خود را بنویسید