فردایکرمان – گروه اقتصاد: رئیس اتاق کرمان در همایش بزرگداشت روز صنعت و معدن و هفته صنایع کوچک با اشاره به بخش ناقص زنجیره ارزش افزوده در استان گفت: «معتقدم بیش از ۳۰ درصد از زنجیره ارزش افزوده در حوزۀ فولاد، کرومیت، زغالسنگ و مس اجرا نشده که اجرای کامل زنجیرۀ ارزش در معدن و همچنین در حوزههای کشاورزی، گردشگری و صنعت فرصتهای اقتصادی بسیاری برای کشور ایجاد میکند».
سیدمهدی طبیبزاده به برنامه تولید یک میلیون تنی مس کاتد اشاره کرد و یادآور شد: «پس از تولید کاتد طرحهایی را برای تکمیل زنجیره ارزش تعریف میکنیم و در این زمینه اتاق کرمان ظرفیت تعریف طیف وسیعی از پروژهها را دارد».
وی ادامه داد: «زنجیرههای ارزش افزوده فرصت بینظیری برای کرمان است که در این راستا میتوان ۳۰ میلیارد دلار به درآمد استان اضافه کرد، در حالی که اکنون جمع درآمد کرمان به سه میلیارد دلار هم نمیرسد».
رئیس اتاق کرمان اضافه کرد: «میدانیم که برنامۀ بلند پروازانهای است اما فرصت چهار تا پنج ساله میتواند استان را در معیارهای توسعه پایدار و ناترازیها نجات دهد، باید پیمان ببندیم با تلفیق آنچه هست برنامۀ جامعی را برای توسعۀ پایدار و رفع دردهای مزمن استان تدوین کنیم».
به گزارش فردایکرمان به نقل از روابط عمومی اتاق کرمان، وی در بخش دیگری از سخنان خود بیان کرد: «تولید کنندگان پرچم تولید را با وجود تحریمهای سخت بالا نگه داشتند لذا کشور و مردم ما مدیون این تلاشها هستند».
طبیبزاده افزود: «تلفیق عوامل منفی و مثبت موجود میتواند برنامۀ بلندپروازانه و میانبُری را به سمت حل مسائل اساسی و ناترازی کشور ترسیم کند».
وی خاطرنشان کرد: «در آغاز دولت و مجلس جدید قرار گرفتیم و برنامه هفتم از مردادماه امسال لازمالاجرا شده که در این فرصت اتاق علاوه بر برنامههای سازمان برنامه و بودجه، لیستی از پروژههای پیشران را برای رفع نیاز کشور تعریف میکند، که بسیاری از این طرحها را میتوان در استان پیش برد».
طبیبزاده همچنین با اشاره به ضرورت استفاده از فرصت زمانی موجود گفت: «کمبودها، ناترازی آب، برق و گاز، با وجود اینکه تهدید هستند، فرصتهایی را ایجاد میکنند زیرا میتوان پروژههای بزرگی را برای رفع آنها تعریف کرد». /پ
نظر خود را بنویسید