فردایکرمان – گروه اقتصاد: بازرس کل استان کرمان با تاکید بر اینکه سازمان بازرسی تلاش میکند تا موانع را از سر راه فعالان اقتصادی بردارد گفت که فعالان اقتصادی بهعنوان سربازان جنگ اقتصادی باید تقویت شوند و ما وظیفه داریم به آنها کمک کنیم و اگر کمک نمیکنیم نباید برای آنها مانعتراشی کنیم.
دادخدا سالاری، عدم مطالبهگری را یکی از ضعفهای استان کرمان بیان کرد و خواستار پیگیری استقرار دفتر صنایع مس در کرمان، مطابق قانون شد.
وی همچنین با اشاره به فاصلۀ زیاد توسعه در کرمان با سایر استانها تاکید کرد که برای رسیدن به دیگر استانها باید حرکت در مسیر توسعه افزایش یابد.
به گزارش خبرنگار فردایکرمان، وی در نشست تخصصی بررسی مسائل و مشکلات فعالان اقتصادی استان کرمان که در محل اتاق بازرگانی کرمان برگزار شد، بیان کرد: «در اینجا جمع شدهایم که بیماری به نام اقتصاد استان را درمان کنیم و این بیمار در کما و رو به موت است و باید ببینیم چه راهکار اورژانسی برای آن وجود دارد».
سالاری با بیان اینکه باید در همۀ ارکان، مرجعیت داشته باشیم که جای آن در استان خالی است، ادامه داد: «هر دستگاه باید به تناسب مرجعیتی که دارد اختیارات و ابزار داشته باشد تا اعمال مدیریت کند».
مطالبهگری در کرمان وجود ندارد
وی همچنین خاطرنشان کرد: «در استان کرمان اصلا مطالبهگری وجود ندارد، این باید توسط بازرسی، نمایندگان و نیروی حاکمه استان صورت بگیرد و چون مطالبهگری وجود ندارد به مشکلات استان اضافه میشود».
مدیرکل بازرسی استان کرمان افزود: «کارهایی توسط استاندار کرمان آغاز شده اما راه طولانی پیش رو داریم».
وی گفت: «استان کرمان رتبۀ اول تولید کاتد مس، تولید محصولات جالیزی و کشاورزی، تولید فولاد، واریز حقوق دولتی و پرداخت عوارض را دارد اما باید ببینیم که جایگاه ما در کشور کجاست؟».
سالاری با بیان اینکه جنوب و شرق استان، فقیرترین قسمت کشور هستند، اضافه کرد: «فعالان اقتصادی باید تولید ثروت کنند اما در استان با موانع زیادی روبهرو هستند و باید برای انجام کارها مدام از ادارهای به ادارۀ دیگر بروند و زمانی که در ادارات نمیخواهند مشکل را برطرف کنند پای سازمان بازرسی را میان میکشند در حالیکه بازرسی در کنار فعالان اقتصادی و مدیران است».
وی با اشاره به موانع و مشکلات فعالان اقتصادی در اخذ مجوز، ادامه داد: «سالهاست در بر همین پاشنه میچرخد و این نشان میدهد خوب کار نکردیم».
دفتر مرکزی مس مطابق قانون باید در کرمان باشد
مدیرکل بازرسی استان کرمان یادآور شد: «درست است که در بسیاری از حوزهها در رتبههای اول کشور قرار داریم اما قلۀ ما، مکتب حاجقاسم است که دنیا از او تاثیر گرفت. باید ببینیم آیا ما مدیران استانی توانستهایم در کشور تاثیر بگذاریم، چقدر حرف ما بهعنوان یک کرمانی در تهران خریدار دارد؟ چقدر نمایندگان ما در وضع قوانین و نظارت که از وظایف مجلس است، تاثیرگذار هستند؟».
وی اظهار کرد: «نزدیک به 80 درصد تولیدات مس در استان کرمان است اما چه زمانی مدیران مس از کرمان انتخاب شدند؟ کرمان با وجود سهم بالایی که در تولید مس دارد در قسمت تاثیرگذاری صفر است».
سالاری خاطرنشان کرد: «بخش عمدهای از این موضوع به مصلحتاندیشی و نجابت کرمانیها برمیگردد، نهتنها مردم بلکه مسئولان تصمیمگیر هم اینگونه هستند».
وی افزود: «بر اساس مصوبۀ مجلس، دفتر مرکزی مس باید در کرمان باشد، در حالیکه با یک مصوبۀ هیات دولت، دفتر به تهران منتقل شده است».
سالاری گفت: «نمایندکان باید پیگیری کنند چرا مصوبۀ مجلس که قانون است بر زمین مانده؟».
وی ادامه داد: «تاکنون هیچ مطالبهگری در اینباره نشده است. وقتی دفتر در تهران باشد باید حسابها هم در تهران باشد و محصولات مورد نیاز هم از آنجا خریداری شود».
باید سربازان اقتصادی را حمایت کنیم
مدیرکل بازرسی استان کرمان با بیان اینکه کلاننگری نافع اقدامات و تلاشهای انجام شده و در دست انجام در استان نیست، تاکید کرد: «باید اقدام ویژهای در حوزۀ اقتصاد انجام شود».
وی اضافه کرد: «15 سال، شعار سال از سوی رهبر انقلاب، اقتصادی انتخاب شده است و ایشان تاکید دارند که فعالان این حوزه سربازان جنگ اقتصادی هستند».
سالاری با بیان اینکه سربازان نیاز به حمایت دارند، گفت: «ما باید از سربازان حمایت کنیم اما دستگاههای اجرایی باری برای این سربازان شدهاند و به آنها کمک نکردند».
وی افزود: «سرباز باید تقویت شود و ما وظیفه داریم به آنها کمک کنیم و اگر کمک نمیکنیم نباید برای آنها مانعتراشی کنیم».
مدیران باید از فرصت خدمت به مردم استفاده کنند
مدیرکل بازرسی استان کرمان در ادامه با اشاره به شعری از سعدی با عنوان «دریاب، کنون که دولتت هست به دست / کاین دولت و مُلک میرود دست به دست، خاطرنشان کرد: «مدیران باید از فرصت خدمت به مردم استفاده کنند».
وی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه سازمان بازرسی سازمان نظارتی عالی کشور است، گفت: «سازمان بازرسی بر اساس اصل 174 قانون اساسی، برنامههای خود را در حوزههای پیشگیری و نظارت، قبل، حین و بعد از اقدام انجام میدهد و این اقدامات با هدف مصونسازی و ارتقای توان مدیریتی مدیران انجام میشود».
سالاری تاکید کرد: «بازرسی بیشتر به مدیران تذکر میدهد و تنها بخش کوچکی از امور منجر به تشکیل پرونده میشود».
وی خاطرنشان کرد: «کمک میکنیم موانع از سر راه مدیران و فعالان اقتصادی برداشته شود بدون اینکه برای آنها مشکل ایجاد کند و یا قانونشکنی شود».
سالاری یادآور شد: «موضوعی که ممکن است از طریق عادی حل نشود را به شورای نظارتی استان ارجاع میدهیم تا مشکل حل شود و اگر باز هم موضوع با مرّ قانون سازگار نبود، پیگیری میکنیم تا موضوع از طریق وزیر مربوطه پیگیری شود تا به نقطۀ مطلوب برسیم».
وی گفت: «سازمانی که باید کمکحال بخش تولید باشد اگر با ترک فعل، مشکل ایجاد کند، با صدور احکام قانونی از سوی سازمان بازرسی روبهرو میشود و البته نیت همۀ تلاشگران در سازمان بازرسی این است که قانون اجرا شود».
فاصلۀ توسعۀ کرمان با سایراستانها کیلومتریست
بازرس کل استان کرمان با بیان اینکه حبّ و بغض سیاسی و جنایی در اینجا وجود ندارد و همه میخواهند به توسعۀ استان کمک کنند، اظهار کرد: «آمدهایم که به مدیران واحدهای تولیدی و فعالان اقتصادی اطمینان بدهیم که در کنار شما و کمکحال شما هستیم و همۀ مدیران کمک میکنند تا حرکت توسعه سرعت بگیرد».
وی گفت: «فاصلۀ توسعۀ استان کرمان با همۀ استانها کیلومتری است و ما با پیاده رفتن نمیتوانیم به آنها برسیم، باید بدویم».
گفتنی است در این نشست فعالان اقتصادی استان به بیان مشکلات و دیدگاههای خود پرداختند. /پ
نظر خود را بنویسید