فردایکرمان – گروه جامعه: وزیر آموزش و پرورش با اشاره به ثبتنام حدود ۱۶ میلیون و ۳۰۰ هزار دانشآموز در سال تحصیلی جدید، گفت که تاکنون حدود ۶۵۰ هزار دانشآموز اتباع را در مدارس جای دادیم.
علیرضا کاظمی در یک برنامه تلویزیونی با بیان اینکه حدود بیش از ۴۰ هزار کلاس درس با جمعیت بالای ۳۵ دانشآموز اداره میشود تاکید کرد که هرچند این مساله روی کیفیت آموزش اثر میگذارد اما اگر این دانشآموزان در کلاس ۳۵ نفره درس بخوانند بهتر است تا خارج از مدرسه و کلاس باشند.
وی همچنین با بیان اینکه حدود ۴ هزار کلاس درس سنگی و ۱۷۰۰ مدرسه کانکسی داریم گفت که رئیسجمهور یک پروژه و طرح جهادی برای مدارس کانکسی و سنگی در نظر گرفتند و یک طرح ویژه در حال آمادهسازی است که خود رئیسجمهور از آن رونمایی میکند.
به گزارش فردایکرمان به نقل از ایسنا، وزیر آموزش و پرورش ۲۳ مهرماه در بخشی از سخنانش در برنامه صف اول درخصوص ثبتنام دانشآموزان بیان کرد: «امسال بالاترین پوشش تحصیلی و ثبتنام را در سطح کشور داشتهایم و حدود ۱۶ میلیون و ۳۰۰ هزار دانشآموز در مدارس ثبتنام کردهاند و کلاسبندی شده و مشغول آموزش هستند».
وی با بیان اینکه جمع همکاران شاغل در فضای تعلیم و تربیت، چه در محیط اداری و چه در محیط آموزشی حدود یک میلیون نفر است یادآور شد: «کسری معلم داریم اما این کسری و کمبود معلم را با استفاده از حقالتدریس نیروهای شاغل، کمک همکاران پیشکسوت و بازنشستگان آموزش و پرورش و استخدام نیروهای مختلفی پر کردیم».
کاظمی تاکید کرد: «اکنون بحران و چالش و کمبود خاصی نداریم، ممکن است در برخی مناطق بنا بر دلایلی مشکلی باشد که آنها را هم مدیریت میکنیم».
تحصیل ۶۵۰ هزار دانشآموز اتباع در مدارس ایران
وی در ادامه افزود: «تاکنون حدودا ۶۵۰ هزار دانشآموز اتباع را در مدارس جای دادیم که در هیچ کشوری در دنیا سابقه ندارد».
کاظمی با بیان اینکه دانشآموزان اتباع مانند دانشآموزان ایرانی از تحصیل رایگان و از شرایط مساوی در ادامه تحصیل برخوردارند گفت: «برخی از آنها، کارتهای هویتی و اقامتی دارند، برخی ندارند و سعی کردیم مشکلات همۀ اینها را رسیدگی کنیم و یکی از مشکلات ایجاد شده، محدودیت ثبتنام بود».
۴۰ هزار کلاس بیش از ۳۵ نفر جمعیت دارند
وی با بیان اینکه حدود بیش از ۴۰ هزار کلاس درس با یک جمعیت بالای ۳۵ دانشآموز اداره میشود و طبیعتا این روی کیفیت آموزش اثر میگذارد ولی چارهای نداریم، اظهار کرد: «باید این دانشآموز را ثبتنام کنیم زیرا در کلاس ۳۵ نفره درس بخواند بهتر است تا خارج از مدرسه و کلاس باشد ما مکلف هستیم که هر دانشآموزی که متقاضی ثبتنام در مدرسه دولتی باشد، برای آن فضا و کلاس ایجاد کنیم».
وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه تلاش شده در مدارس غیردولتی یک محیط مناسب کیفی برای دانشآموزان آماده شود ادامه داد: «بر شهریهها و ثبتنام دانشآموزان نظارت شده تا بتوانیم رضایت خانوادهها و اولیای دانشآموزان را با توجه به شرایط جلب کنیم».
وجود ۵۷۰۰ مدرسه کانکسی و سنگی در کشور
وی همچنین با اشاره به وجود مدارس کانکسی گفت: «مدارس کانکسی بحران نیستند و شرایط اقلیمی و گاهی تعداد دانشآموزان به ایجاد مدارس کانکسی میانجامد».
کاظمی یادآور شد: «گاهی اوقات عشایری که از یک نقطه به یک نقطۀ دیگر میروند، کانکس را جابهجا میکنند و با خود میبرند، بخشهایی هم مدارس سنگی داریم که به هر حال، بنا به ساختار جغرافیایی و زیستبوم آن مناطق، اینگونه تعبیه شده است که آنها حدود ۴ هزار کلاس درس است».
وی با بیان اینکه حدود ۱۷۰۰ مدرسه کانکسی داریم افزود: «مناطقی هم وجود دارند که سرانۀ فضای آموزشی آنها زیر سه متر است که رئیسجمهور یک پروژه و طرح جهادی برای مدارس کانکسی و سنگی در نظر گرفتند و یک طرح ویژه در حال آمادهسازی است که خود رئیسجمهور از آن رونمایی خواهند کرد».
میانگین معدل دانشآموزان مطلوب نیست
کاظمی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه در حوزۀ مسائل آموزشی و علمی، یک سیاستی تحت عنوان ارتقای کیفیت آموزشی طراحی شده است خاطرنشان کرد: «یکی از گلایهها و یکی از مشکلات مطرح شده افت سطح علمی و آموزشی آموزش و پرورش است که میانگین معدل، یک میانگین مطلوبی نیست و البته باید تلاشهایی صورت گیرد تا مقداری روی معدل تاثیر گذاشته شود و رشد انجام شود». /پ
نظر خود را بنویسید