فردایکرمان – گروه جامعه: بازرس کل استان کرمان، خامفروشی و عدم انجام مسئولیتهای اجتماعی معادن را از مصادیق بارز تضییع حقوق بیتالمال برشمرد و گفت: «در رابطه با مسئولیتهای اجتماعی معادن و صنایع بزرگ استان پروندههایی تشکیل شده و پیگیری میکنیم تا حقوق استان کرمان استیفاء شود و این صنایع باید پاسخگوی قانون باشند».
دادخدا سالاری افزود: «از صنایع بزرگ استان درخواست کمکهای کمیته امدادی نداریم و معتقدیم که توسعه باید از محل ایجاد صنایع پاییندستی و ایجاد ارزشافزوده در منطقه براساس سرمایهگذاری این شرکتها محقق شود».
وی ادامه داد: «مسئولیت اجتماعی واحدها این است که باید در توسعۀ استان اثرگذار باشد واعتبارات این حوزه باید منجر به ارزش افزوده و توسعه صنایع پاییندستی شود و نباید در سرفصل هزینهها قرار گیرد زیرا این واحدها، زیرساختهای استان را نابود میکنند و باید این خسارتها، جبران شود».
به گزارش فردایکرمان به نقل از روابط عمومی بازرسی کل استان کرمان، سالاری در جمع خبرنگاران بیان کرد: «معادن کرمان میتوانست فرصت بزرگی برای این استان باشد اما متاسفانه تبدیل به تهدید شده است؛ زیرا خامفروشی انجام میشود».
وی با اشاره به اینکه بخشی از عدم توسعهیافتگی استان کرمان بهدلیل عدم اجرای فرامین رهبر معظم انقلاب اسلامی در حوزۀ معادن است، اضافه کرد: «جلوگیری از خامفروشی، تکمیل زنجیرۀ تولید و ایجاد صنایع پاییندستی از تاکیدات معظم له بوده است که در این حوزهها اقدامات عملی در استان کرمان انجام نشده است و حتما باید به این سمتوسو حرکت کنیم».
مدیرکل بازرسی استان کرمان با بیان اینکه با توسعۀ صنایع پاییندستی و جلوگیری از خامفروشی، زمینۀ اشتغال بسیار زیادی در استان ایجاد میشود، گفت: «متاسفانه شرکتهای بزرگ به مسئولیتهای خود در قبال استان عمل نکردهاند و از آنجا که معادن جزو انفال است، باید متناسب با نیازهای هر منطقه به آنها کمک شود تا توسعهیافتگی همهجانبۀ استان محقق شود».
وی افزود: «برخی افراد در مجموعههای بزرگ هستند که در حقیقت مشغول به کار نیستند اما از این مجموعهها حقوقهای نجومی دریافت میکنند و سازمان بازرسی این موارد را پیگیری میکند».
سالاری همچنین ادامه با اشاره به اینکه در حوزۀ کشاورزی نیز شاهد خامفروشی هستیم، خاطرنشان کرد: «بخشی از محصولات تولیدی در بخش کشاورزی ممکن است مازاد بر مصرف و صادرات باشد و در صورتی که سیاست مدوّنی در این حوزه وجود داشته باشد، میتوانیم با ایجاد صنایع پاییندستی، این محصولات را به کالاهایی با ارزش افزوده تبدیل کنیم». /پ
نظر خود را بنویسید