فردایکرمان – پروین میرزاحسینی: معاون امور اقتصادی استاندار کرمان، خواستار تشکیل قرارگاه عملیاتی صادرات توسط اتاق بازرگانی کرمان شد و گفت: «صادرات نباید بهصورت عام دیده شود. باید یک کشور مانند پاکستان بهعنوان مقصد صادراتی استان تعیین شود و باید دید چه میزان از واردات ۱۴ میلیارد دلاری پاکستان را میتوان از کرمان تامین کرد و به این شکل صادرات استان را هدایت کنیم».
امیر حسنزاده در کارگروه توسعه صادرات استان کرمان افزود: «پیشنهاد من بهعنوان پایه، انتخاب پاکستان است زیرا این کشور دارای ۳۰۰ میلیون جمعیت است که ۱۰۰ میلیون نفر آن مسلمان هستند و ایران با پاکستان 900 کیلومتر مرز مشترک دارد».
وی ادامه داد: «اگر پاکستان بهعنوان مقصد صادرات استان مشخص شود تمام شرکتهای کوچک و متوسط فعال خواهند شد. رئیس اتاق کراچی در جلسهای که در تهران داشتیم بسیار مشتاق بود به کرمان سفر کند».
به گزارش خبرنگار فردایکرمان، حسنزاده با بیان اینکه باید تولید صادراتمحور داشته باشیم، اظهار کرد: «در بازدیدی که از یک گلخانه در اسفندقه داشتم فاز اول از 21 هکتار اجرا شده بود و کشورهای هدف صادراتی همۀ تولیدات آن از درجه یک تا درجه پنج مشخص بود».
وی با بیان اینکه صادرات استان منبعپایه است، گفت: «مصداق این موضوع مس است. طرح جدی ملی مس برای تولید یکمیلیون کاتد شروع شده که مسالۀ خوبی است اما معتقدم باید افزایش بیابد و به صنایعپاییندست هم فکر شود».
معاون استاندار کرمان با بیان اینکه پاییندست کاتد 300 محصول است، خاطرنشان کرد: «ما نمیگوییم مس باید این صنایع را بسازد بلکه باید با CVC (سرمایهگذاری خطرپذیر شرکتی) خود کمک کند تعاونیها و شرکتهای کوچک و متوسط شکل بگیرد و بعد از این که شکل گرفتند از آنها خارج شود. این کاریست که در تمام دنیا انجام میشود».
وی با اشاره به ظرفیت تولید پسته و خرما در استان، یادآور شد: «الان در کشور هند نیاز به شیرۀ خرما دارند. تولید شیرۀ خرما نیاز به فرآوری خاصی ندارد و فقط باید بازار هند مطالعه شود که چه مدلی از شیره در این کشور بیشتر خواستار دارد».
نظر خود را بنویسید