فردایکرمان – گروه اقتصاد: استاندار کرمان با بیان اینکه وجه غالب استان کرمان معدن است، گفت: «وضعیت شرکتهای معدنی بر همۀ شئون اجتماعی استان اثرگذار است».
محمدمهدی فداکار در مراسم افتتاح دومین نمایشگاه نهضت تولید در معدن صنایع معدنی و زنجیره فولاد و مس سیرجان افزود: «شرکتهای معدنی در میزان اشتغال، درآمد سالانه و ظرفیتهایی که در حوزۀ مسئولیتهای اجتماعی استان ایجاد شده، نقش دارند».
وی ادامه داد: «نزدیک به ۴۰ درصد فعالیتهای معدنی کشور در استان کرمان انجام میشود و این در حالی است که اکتشافات در حداقل است، ظرفیتها خیلی کم به کار گرفته شده، بنابراین امکان توسعه بیشتر از این وجود دارد».
به گزارش خبرنگار فردایکرمان، فداکار گفت: «۲۰ سال قبل فقط سنگآهن از سیرجان به بندرعباس منتقل و از آنجا صادر میشد اما الان با ظرفیتهایی که ایجاد شده به دنبال سنگآهن هستند که به سیرجان بیاورند. همۀ ظرفیتها از معدن تا محصول نهایی در اینجا وجود دارد و صنایع پاییندستی و جنبی در حال ایجاد است».
وی خاطرنشان کرد: «شرکتهای فولادی با محوریت گلگهر در منطقه و در راستای مسئولیتهای اجتماعی کارهای بزرگی انجام داده که یکی از دلایل آن وجود مدیر موفق، بومی، متخصص و دلسوز است».
استاندار کرمان یادآور شد: «مدیر بومی برای حوزۀ زندگی خود دل میسوزاند و اگر مردم متاثر از آسیب شرکتهای معدنی هستند برای زندگی اجتماعی مردم فکر میکند و سرمایهگذاری میکند؛ کاری که در سیرجان انجام شده منحصر بفرد است و یک ظرفیت اجتماعی برای کل منطقه شده است نه فقط سیرجان».
وی با بیان اینکه نمایشگاهها فرصتی است که ظرفیتها، توانمندیها و نیازها همه در کنار هم دیده شود، گفت: «شرکتهای دانشبنیان توانمندیها و امکانات خود را در نمایشگاه ارائه میکنند و شرکتهای صنعتی نیازمندیهای خود را اعلام میکنند، همۀ اینها در کنار هم ارائه میشود و برکات زیادی دارد».
فداکار تاکید کرد: «شرکتها در کنار هم از توانمندیهای یکدیگر مطلع میشوند و بخش زیادی از کار انجام میشود و در بسیاری از موارد منجر به عقد قرارداد میشود».
وی با بیان اینکه استان وظیفۀ پشتیبانی دارد، افزود: «در شورای تامین این مصوبه را داشتیم که نیاز شرکتها از ظرفیتهای داخل استان تامین شود و پای کار ایستادیم تا در کارهای مربوط به توسعه، اولویت با ظرفیتهای استان باشد».
استاندار کرمان توضیح داد: «یکسری خدمات زیرساختی مانند زمین، آب، برق و گاز در اختیار دولت است که موضوع آب و برق را شرکتها حل کردند و یا حل میکنند، مشکل شرکتها بیشتر انرژی است و در برخی موارد تامین زمین و ما نیز آنچه در حد توان و اختیار بوده را انجام دادیم تا سرمایهگذاری راحتتر باشد».
وی یادآور شد: «رتبۀ کسبوکار استان کرمان از جایگاه ۳۱ در خردادماه سال ۱۴۰۱ به لطف الهی و نگاه و زحمت مدیران به رتبۀ ۴ رسیده و جزو چهار استان برتر کشور است».
فداکار ادامه داد: «در حوزۀ اشتغال پایدار رتبۀ هفت کشور هستیم، در مشارکت اقتصادی وضع بسیار خوبی داریم و طی سه سال گذشته سهم استان در تولید ملی از 3.6 درصد به چهار درصد افزایش یافته است».
وی خاطرنشان کرد: «هماهنگی مدیریت استان با مجموعههای اقتصادی برکتهای زیادی داشته و ضمن ایجاد اشتغال، سرمایهگذاریهایی که انجام شده و فرصتهایی که در حوزۀ اجتماعی برای مردم ایجاد شده، سبب رونق کسب و کارها و ایجاد ظرفیتها شده و مشارکت را افزایش داده است».
استاندار کرمان گفت: «افزایش مشارکت نشاندهندۀ امیدواری مردم به فضای اقتصادی استان است و با وجود همۀ مشکلات سیاسی، اجتماعی و امنیتی در استان، ظرفیتهای اقتصادی استان فعال است و فعالیتهای اقتصادی استان رونق دارد».
وی در پایان با بیان اینکه در حوزۀ پدافند غیرعامل استان کرمان دو سال رتبۀ برتر را کسب کرده است، اظهار کرد: «در شرایط اخیر موضوع پدافند غیرعامل امر مهمی بود و کارهای خوبی در این حوزه در کرمان انجام شده است».
فداکار یادآور شد: «در گلگهر نیز به دلیل وضعیت خاص و ظرفیتها و امکاناتی که دارد نیازمند توجه ویژه در این حوزه بود و دوستان سرمایهگذاری خوبی کردند». /پ
نظر خود را بنویسید