فردایکرمان – گروه جامعه: استاندار کرمان شامگاه یکشنبه 11 آذرماه در سفر به پایتخت و نشست با جمعی از کرمانیان مقیم تهران گفت: «مهمترین مسئلۀ استان کرمان، عدم توازن به لحاظ منطقهای و اقتصادی است. جنوب کرمان از مناطق کمبرخوردار نیست، بلکه معادن غنی مس، آهن، تیتانیوم و کرومیت دارد که اگر روی آنها کار شود، میتوان فضای جدیدی برای فعالیت معدنی در آن فراهم کرد».
محمدعلی طالبی افزود: «با وجود اینکه کرمان به عنوان استان معدنی شناخته میشود، اما سهم اشتغال در صنعت و معدن استان از متوسط کشوری پایینتر است. سهم خدمات نیز از متوسط کشوری پایینتر است در حالی که در بسیاری از فعالیتهای تجاری، بازرگانی، اداری و گردشگری ظرفیتهای خیلی خوبی داریم».
وی، تحرکبخشی در سیستم اداری استان، تحول در حوزۀ منظر و سیمای شهری کرمان و بازسازی بافت تاریخی را از اهم برنامههای استان کرمان برشمرد.
به گزارش فردایکرمان به نقل از روابط عمومی استانداری کرمان، طالبی در این نشست همچنین بیان کرد: «صنایع بزرگ استان ازجمله مس، گلگهر، گهرزمین و غیره میتوانند بخشی از سرمایهگذاری خود را به جنوب استان ببرند. جنوب استان کرمان را پسکرانههای مکران میدانم که باید به لحاظ اقتصادی قوی شود و دروازۀ صادراتی استان باشد».
وی ادامه داد: «با بهینهسازی مصرف آب در بخش کشاورزی، تغییر نوع محصول، راهاندازی کشتهای گلخانهای و آبیاری تحت فشار میتوانیم اقتصاد کشاورزی منطقه جنوب کرمان را هم رشد دهیم».
استاندار کرمان گفت: «عمدۀ اشتغال استان کرمان یعنی معادل 43 درصد، در بخش کشاورزی است و بالاتر از متوسط کشوری قرار دارد در حالی که 16 درصد تولید ناخالص داخلی (GDP) استان را تشکیل میدهد».
وی همچنین با اشاره به نامتوازنی تقسیم اشتغال استان کرمان در بخشهای صنعت و معدن، کشاورزی و خدمات افزود: «در بخش صنعت استان به چند بنگاه اقتصادی بزرگ بسنده شده و در صنایع کوچک و متوسط، پایینترین ردههای کشوری را داریم».
طالبی تاکید کرد: «زنجیرۀ تولید در استان کرمان اعم از مس و فولاد کامل نیست با اینکه بسیار به این مسئله نیاز داریم».
وی خاطرنشان کرد: «کرمان، بالاترین میزان ثبت جهانی اماکن و بناهای تاریخی و میراثی را دارد و باید به حوزۀ گردشگری آن بهعنوان یکی از مقصدها و قطب گردشگری توجه ویژه شود».
استاندار کرمان یادآور شد: «گردشگری سلامت با توجه به موقعیت کرمان در حوزۀ جغرافیایی، امکان پوشش استانهای سیستان و بلوچستان و هرمزگان را بهعنوان قطب سلامت جنوبشرق کشور دارد که در دستور کار اتاق بازرگانی قرار گرفته است».
وی ادامه داد: «ویژگیهای اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی استان کرمان متفاوت است و مردم انتظار ارتباط بیشتر با مدیران استانی را دارند و سفرهای شهرستانی را در دستور برنامههای خود داریم».
طالبی از آغاز تدوین سند تحرکبخشی به فرآیند توسعۀ استان نیز خبر داد و بیان کرد: «در این سند چهار ساله که طی چند ماه آینده نهایی و رونمایی خواهد شد، اولویتهای استان در شهرستانها، چشماندازها و پروژههای مهم استخراج میشود».
وی اضافه کرد: «توسعۀ استان کرمان را در چارچوب توسعۀ پایدار مطرح کردم که باید انسان، محیط زیست و منابع طبیعی هم در آن مد نظر قرار گیرد. برای اینکه به شاخصهای مناسب اقتصادی و اجتماعی برسیم، لازم است تا بعضی از بخشها تحرک بیشتری پیدا کند». /پ
نظر خود را بنویسید