فردایکرمان – گروه اقتصاد: رئیس اتاق کرمان با بیان اینکه کرمان به شدت نیازمند این است که اقتصاد خود را از مسیر شرکتهای دانشبنیان به سمت اقتصاد دانشبنیان پیگیری کند، گفت: «این امر در کرمان ضروری است زیرا اقتصاد کرمان مبتنی بر منابع تجدیدناپذیر معدنی و کشاورزی است که روزی تمام میشوند».
سیدمهدی طبیب زاده بر حرکت به سمت اقتصاد دانشبنیان و خلق ثروت از طریق دانش و تکنولوژی تأکید کرد و افزود: «در استان کرمان از این موضوع عقب ماندهایم و همچنان نیز نسبت به این مسئله غفلت میشود».
وی با بیان اینکه شرایط برای رشد و تقویت شرکتهای دانشبنیان وجود دارد اما چرا از این شرایط استفاده نمیشود؟ ادامه داد: «همه پای کار هستند و دیگر هیچ بهانهای از شرکتهای دانشبنیان مبنی بر نبود امکانات، تسهیلات و عدم همکاری با آنها پذیرفته نیست».
به گزارش فردایکرمان به نقل از روابط عمومی اتاق بازرگانی کرمان، طبیبزاده در سمینار آموزشی و ترویجی استفاده از تسهیلات ماده 11 قانون جهش تولید دانشبنیان اظهار کرد: «هرچه هشدار میدهیم و اعداد و ارقام بیان میشود اما حساسیتی ایجاد نمیشود، بنابراین باید چارهای اندیشید تا اقتصاد استان را به سمت اقتصاد دانشبنیان سوق دهیم».
وی خاطرنشان کرد: «بسترهای بسیار خوبی فراهم شده که یکی از آنها بستر قانونی است؛ بهترین قانونی که در مجلس شورای اسلامی تصویب شد، قانون جهش تولید دانشبنیان بود اما از آن استفاده نشده است».
رئیس اتاق کرمان گفت: «شرکتهای دانش بنیان به لحاظ کمّی رشد خوبی داشتهاند و زنجیرۀ ارزش نیز مطرح شده که میتواند طیف وسیعی از پروژههای دانشبنیان را در بر بگیرد».
وی ادامه داد: «باید از امکانات موجود در استان استفاده کرد و تحولی بنیادین برای توسعۀ اقتصاد دانشبنیان ایجاد کنیم».
طبیبزاده افزود: «روند توسعۀ فعالیتهای دانشبنیان استان کرمان بسیار کُند پیش میرود و سال گذشته در کرمان از 5 همّت اعتبار در این زمینه تنها 80 میلیارد تومان به تصویب رسید، اما هنوز اتفاق فیزیکی در انتقال وجه به حساب هیچ شرکتی صورت نگرفته است».
وی یادآور شد: «کرمان سهم بالایی در پرداخت مالیات دارد و امسال نیز قرار است 60 هزار میلیارد تومان مالیات وصول شود؛ بنابراین کسانی که میخواهند مالیات پرداخت کنند، میتوانند این مبلغ را به حسابهایی ببرند که گفته میشود».
رئیس اتاق کرمان افزود: «اتاق کرمان، سازمان مدیریت و امور مالیاتی آماده همکاری هستند، موارد قانونی و همه شرایط نیز فراهم است تا از فرصتهای ایجاد شده برای رشد و ساماندهی شرکتهای دانشبنیان و رسیدن استان به اقتصاد دانشبنیان استفاده کنیم».
وی با اشاره به وجود قانونی مبنی بر اینکه میتوان پروژههایی تعریف کرده و مالیاتها را به شرکتهای دانشبنیان داد، گفت: «اولویت و اصالت باید به پروژههایی داده شود که از سوی شرکتهای دانشبنیان معرفی میشوند نه اینکه شرکتهایی که میخواهند مالیات پرداخت کنند، خودشان پروژه تعریف کنند زیرا ممکن است به مسیری برود که به نتیجه مطلوب نرسد».
وی با اشاره به وجود 126 شرکت دانشبنیان در کرمان، از عدم حضور بسیاری از شرکتها در این سمینار گلایه کرد و گفت: «شرایط فراهم است اما عدم استقبال جدی از سوی شرکتهای دانشبنیان وجود دارد»>
طبیبزاده با اعلام آمادگی اتاق کرمان برای برگزاری دورههای آموزشی ویژۀ شرکتهای دانشبنیان، افزود: «اگر از سوی شرکتها مطالبهگری نباشد، دیگر ارکان نیز نمیتوانند از این ظرفیت سهمی داشته باشند و برای تقویت شرکتهای دانشبنیان تلاش کنند». /پ
نظر خود را بنویسید