فردایکرمان – گروه جامعه: مدیر گروه مبارزه با بیماریهای واگیر معاونت بهداشتی دانشگاه علومپزشکی کرمان با اشاره افزایش ابتلا به آنفلوآنزا در کرمان گفت: «بر خلاف سالهای 1401 و 1402 که آغاز مهرماه با شروع سهمگین آنفلوآنزا همراه بود، امسال در نیمههای آذرماه با افزایش چشمگیر و قابل توجه بیماران مبتلا به آنفلوآنزا مواجه شدیم و این روند هنوز هم ادامه دارد».
دکتر سعید صحبتی در عین حال با بیان اینکه همۀ بیماران تنفسی ویروسی که این روزها به مراکز درمانی مراجعه میکنند مبتلا به آنفلوآنزا نیستند، افزود: «درصدی از آنها، بیماریهای تنفسی ویروسی هستند که منجر به سرماخوردگی میشود و هنوز مواردی از کرونا نیز بهصورت خفیف و سرپایی داریم».
وی توضیح داد: «چهار علامت اصلی در آنفلوآنزا وجود دارد که تفاوت آنفلوآنزا و کرونا را نشان میدهد، اولین آنها شروع ناگهانی، دوم تبهای شدید، سوم احساس بدن درد همراه با کوفتگی و خستگی و چهارم احساس ناراحتی گلو همراه با سرفههای خشک است».
به گزارش فردایکرمان به نقل از روابط عمومی دانشگاه علومپزشکی کرمان، صحبتی در ادامه بیان کرد: «احتمال عوارض و بستری شدن در بعضی از گروهها در صورت ابتلا به آنفلوآنزا زیاد است که آنها را بهعنوان گروههای پرخطر از نظر آنفلوآنزا میشناسیم».
وی در تشریح گروههای پرخطر گفت: «این گروهها شامل سالمندان عزیز، کسانی که بیماریهای زمینهای دارند و مادران باردار میشود».
مدیر گروه مبارزه با بیماریهای واگیر معاونت بهداشتی دانشگاه علومپزشکی کرمان تاکید کرد: «برای پیشگیری از آنفلوآنزا، اصل اول رعایت نکات بهداشتی فردی، مثل شستوشوی مکرر دستها با آب و صابون، پرهیز از رفتن به جاهای شلوغ و پرجمعیت، رعایت فاصلۀ مناسب با افرادی مشکوک به ابتلا یا علامتدار است و در بعضی از موارد استفاده از ماسک را برای جاهای شلوغ و سرپوشیده توصیه میکنیم».
وی اضافه کرد: «در کنار این موارد، واکسیناسیون آنفلوآنزا هم توصیه میشود، هر چند که بهترین زمان استفاده از واکسن اواخر شهریور و اوایل پاییز است، اما هنوز هم استفاده از واکسن بیاثر نیست».
صحبتی گفت: «از آنجا که معمولا موارد آنفلوآنزا تا اواخر زمستان و حتی اوایل بهار مشاهده میشود، افرادی که جزو گروههای پر خطر هستند میتوانند نسبت به تهیه و بهرهمندی از فواید واکسن اقدام کنند». /پ
نظر خود را بنویسید