فردایکرمان – پروین میرزاحسینی: این روزها و با سردتر شدن هوا، بیماریهای تنفسی و ویروسی در کرمان به شدت شیوع پیدا کرده و هر روز افراد زیادی با علائم خفیف یا شدید بیماری راهی مراکز درمانی میشوند.
مدیر گروه مبارزه با بیماریهای واگیر دانشگاه علومپزشکی کرمان دربارۀ وضعیت شیوع بیماریهای فصل سرما در استان گفت: «در وضعیت موج افزایشی بیماریهای تنفسی ویروسی هستیم».
دکتر سعید صحبتی افزود: «در دیماه امسال به ترتیب بیشترین موارد ابتلا به بیماریهای تنفسی در کرمان آنفلوآنزا و سرماخوردگی ویروسی، و کمتر از همه کرونا ویروس است».
وی یادآور شد: «۸۰ درصد موارد ابتلا به آنفلوآنزا در کرمان H1N1 است».
صحبتی تاکید کرد: «آنفلوآنزا نسبت به سرماخوردگی هم علائم شدیدتری دارد و هم عوارض بیشتری دارد. همچنین دورۀ بیماری طولانیتر است و میزان واگیری بیماری نیز بیشتر است و در گروههای پرخطر میتواند خطرات جدیتری را به دنبال داشته باشد».
وی در گفتوگو با خبرنگار فردایکرمان بیان کرد: «همه ساله با شروع فصل پاییز میزان عفونتهای تنفسی ویروسی هم افزایش پیدا میکند که عمدۀ این عفونتها شامل سرماخوردگیهای ویروسی، بیماری آنفلوآنزا و به مقدار کمتر، کرونا است».
صحبتی ادامه داد: «امسال نسبت به دو سال گذشته، شروع این بیماریها با تاخیر همراه بود. در سالهای 1401 و 1402، با شروع مهرماه افزایش چشمگیری در عفونتهای تنفسی ویروسی داشتیم اما در سالجاری این اتفاق دیرتر و بهطور مشخص از نیمههای آذرماه بهصورت جهشی افزایش پیدا کرد».
وی با بیان اینکه بیش از 70 نوع ویروس وجود دارد که میتواند علائم سرماخوردگی را ایجاد کند خاطرنشان کرد: «موارد عمدۀ بیماری در ماههای مهر و آبان ویروسهای سرماخوردگی بود اما به تدریج ویروس آنفلوآنزا شایعترین ویروسی بود که در مدت اخیر موارد ابتلا به آن را شاهد بودیم».
مدیر گروه مبارزه با بیماریهای واگیر دانشگاه علومپزشکی کرمان توضیح داد: «با توجه به اینکه خیلی از موارد مبتلا به بیماری آنفلوآنزا ممکن است به مراکز درمانی مراجعه نداشته باشند و در بخش خصوصی در مطبها بهصورت سرپایی درمان بشوند، آمار دقیق موارد آنفلوآنزا ثبت نمیشود».
وی یادآور شد: «بر اساس مواردی که ما بهصورت دیدهوری در بخش سرپایی و بستری انجام میدهم، میتوانیم بگوییم در حال حاضر حدود 25 تا 30 درصد کل عفونتهای تنفسی ویروسی، آنفلوآنزا است».
صحبتی افزود: «همچنین بیشترین مورد آنفلوآنزایی که این روزها شایع است، آنفلوآنزای نوع A و زیرگروه H1N1 است که عمدتا آنفلوآنزاهای فصلی را شامل میشود».
وی اظهار کرد: «ویروسهای سرماخوردگی هم به نوبۀ خودشان هستند و موارد کرونا را هم خیلی کم و انگشتشمار شاهد هستیم».
مدیر گروه مبارزه با بیماریهای واگیر دانشگاه علومپزشکی کرمان در ادامه گفت: «راههای انتقال و پیشگیری از عفونتهای تنفسی خیلی شبیه به هم است و این روزها با توجه به اینکه این گستردگی را در شیوع عفونتهای تنفسی داریم، توصیههای عمومی مثل رعایت بهداشت فردی، حفظ فاصلۀ فیزیکی با افرادی که علائم مشکوک دارند، استفاده از ماسک برای کسانی که جزو گروههای پرخطر هستند، پرهیز و اجتناب از رفتن به مکانهای شلوغ و پرجمعیت و ماندن در منزل برای کسانی که بیمار یا مشکوک هستند برای اینکه از گردش ویروس در جامعه جلوگیری بشود، توصیه میشود».
وی تاکید کرد: «شستوشوی دستها نیز خیلی میتواند کمککننده باشد که باعث انتقال ویروس در جامعه نشود».
صحبتی بیان کرد: «همچنین از والدین درخواست داریم که از فرستادن فرزند بیمار خود به مدارس و کلاسها خودداری کنند و اجازه بدهند فرزندشان بهبود پیدا کند و بعد راهی مدرسه بشود».
وی یادآور شد: «در مورد آنفلوآنزا با توجه به اینکه واکسن موجود است توصیه برای گروههای پرخطر این است که در زمان مناسب که مناسبترین زمان دریافت واکسن ماههای اولیۀ پاییز است نسبت به تزریق واکسن و افزایش ایمنی خود اقدام کنند».
مدیر گروه مبارزه با بیماریهای واگیر دانشگاه علومپزشکی کرمان با تاکید بر پرهیز از خوددرمانی گفت: «متاسفانه شاهد هستیم که خیلی از خانوادهها با مشاهدۀ علائم سرماخوردگیهای ویروسی، شروع به استفاده از انواع داروها و آنتیبیوتیکها میکنند که این داروها هیچ جایگاهی در درمان ندارند و میتواند مشکل را پیچیدهتر کند و بهطور کلی بهتر است تشخیص قطعی، درمان و استفاده از داروها در صورت صلاحدید پزشک و با نظر ایشان انجام شود». /پ
نظر خود را بنویسید