فردایکرمان – گروه اقتصاد: نایبرئیس کمیسیون انرژی اتاق ایران با بیان اینکه ورود دولت به تولید انرژیهای تجدیدپذیر، سیاست غلطی است، گفت: «اخیراً دولت پروژه 1500 مگاواتی در 500 نقطه کشور را شروع کرده است که هر واحد 3 مگاوت برق تولید میکند. در این مسیر، دولت میخواهد پنل و اینورتر خریدار کند و در ادامه به شرکتهای توزیع نامهای ارسال شده تا زمینی را خریداری کنند و این طرح به مناقصه گذاشته شود».
حمیدرضا صالحی افزود: «با این کار دولت، بخش خصوصی در حوزه تجدیدپذیرها به حاشیه خواهد رفت و بنگاههای کوچک و متوسط نخواهند توانست بار دیگر سرپا شوند».
وی ادامه داد: «دولت و ساتبا وظیفۀ تنظیمگری و تسهیلگری دارد و نباید به سمت تصدیگری حرکت کند. نباید در شرایط بحرانی دولت انحصار ایجاد کند».
صالحی یادآور شد: «ورود دولت به تولید انرژیهای تجدیدپذیر، سیاست غلطی است؛ بخش خصوصی میخواهد دولت این اشتباه تکراری را دوباره تکرار نکند».
وی تاکید کرد: «دولت اجازه دهد بخش خصوصی در حوزۀ انرژیهای تجدیدپذیر سرمایهگذاری کند تا درنهایت این مسیر به نفع رفع ناترازیهای کشور کمک کند».
به گزارش فردایکرمان به نقل از اتاق ایران آنلاین، نایبرئیس کمیسیون انرژی اتاق ایران بیان کرد: «کجای دنیا دولت در چنین شرایطی به رقابت با بخش خصوصی میپردازد؟ وقتی اصل 44 قانون اساسی و سیاستهای کلان کشور و مقام معظم رهبری به تقویت جایگاه بخش خصوصی واقعی تاکید دارند، چرا باید در جای دیگر، سیاستگذار با برنامههای خود در جهت تضعیف بخش خصوصی کار کند».
وی گفت: «این مسئله با اساسنامۀ شرکت ساتبا هم مغایرت دارد. شرکت توزیع نمیتواند نیروگاه برق تأسیس کند».
صالحی اضافه کرد: «براساس قانون بهبود مستمر محیط کسب و کار، در جاهایی که بخش خصوصی، فعالیت میکند دولت نباید به بنگاهداری وارد شود. دولت چگونه و چرا میخواهد با این طرحها، عرصه را بر فعالیت بخش خصوصی تنگ کند؟ درحالیکه بهخوبی میداند پایان اینگونه طرحها شکست خواهد بود».
صالحی افزود: «این اقدام دولت درنهایت به بخش خصوصی آسیب میزند. بخش خصوصی خود را تجهیز کرده تا بتواند در راستای رفع ناترازیها در کنار دولت کار کند. برای همین سعی کرده پنلهای خورشیدی تولید کرده و مقدمات تولید انرژی تجدیدپذیر فراهم کند. اما یکدفعه با موجی از نیروگاهها و واردات پنلهای خورشیدی مواجه میشود و این وضعیت عرصه را بر بخش خصوصی تنگ خواهد کرد».
عضو هیات نمایندگان اتاق ایران ادامه داد: «در کنار ساخت نیروگاهها، بهرهبرداری هم مهم است. شرکت توزیع طبق قانون، نمیتواند بهرهبردار هم باشد. در مرحلۀ بعدی دولت میخواهد این نیروگاههای کوچک مقیاس را واگذار کند. چرا از اول این واگذاریها انجام نمیشود تا بخش خصوصی تولید و بهرهبرداری را خود انجام دهد و در پنجسال، تسهیلات دولت را با تقسیط بازگرداند. نباید بار دیگر در چرخه تکرار آسیبزا بیفتیم». /پ
نظر خود را بنویسید