فردایکرمان – گروه جامعه: مدیر گروه مبارزه با بیماریهای واگیر دانشگاه علومپزشکی کرمان با اشاره به شیوع ویروس متاپنوموویروس در چین گفت: «ویروس متاپنوموویروس که در سال ۲۰۰۱ شناسایی شد، یکی از عوامل عفونتهای حاد تنفسی بهویژه در کودکان است».
دکتر سعید صحبتی با بیان اینکه علائم این ویروس مشابه سرماخوردگی و آنفلوآنزا و دورۀ کمون آن بین سه تا ۶ روز است، افزود: «هرچند این بیماری بهطور معمول خفیف است، اما میتواند منجر به عوارض شدیدی مانند ذاتالریه، بهویژه در نوزادان، افراد مسن و کسانی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند، بشود».
وی ادامه داد: «علائم شایع عفونت با این ویروس شامل سرفه، تب، گرفتگی بینی و تنگی نفس است که در برخی موارد، این علائم ممکن است پیشرفت کرده و به برونشیت یا ذاتالریه منجر شوند».
به گزارش فردایکرمان به نقل از ایسنا کرمان، صحبتی در توضیح بیشتر بیان کرد: «این روزها خبر طغیان بیماری تنفسی در چین در کنار اطلاعرسانی نادرست، مصداق واضحی برای تشویش اذهان شده، بهعنوان نمونه به نادرست گفته میشود ویروس جدید چینی، در حالیکه این ویروس جدید نیست و شواهد گردش آن در جوامع انسانی از ۵۰ سال پیش موجود است و منحصر به چین هم نبوده و در همۀ کشورهای جهان در گردش بوده است».
وی افزود: «ویروس متاپنوموویروس انسانی از نوع ویروسهای RNA تکرشتهای است که از طریق قطرات تنفسی یا تماس با سطوح آلوده منتشر میشود».
صحبتی دربارۀ گروههای پرخطر نیز توضیح داد: «گروههای پرخطر شامل کودکان زیر پنج سال، افراد مسن و افرادی هستند که سیستم ایمنی ضعیفی دارند. این افراد ممکن است با عوارض شدیدتری از بیماری مواجه شوند».
وی درباره درمان ویروس HMPV اظهار کرد: «درمان این ویروس بهطور عمده بر مدیریت علائم و ارائۀ مراقبتهای حمایتی متمرکز است. این شامل استراحت، هیدراتاسیون و استفاده از داروهای بدون نسخه برای تب و درد است».
مدیر گروه پیشگیری از بیماریهای واگیر دانشگاه علومپزشکی کرمان یادآور شد: «در موارد شدید یا در افراد پرخطر، ممکن است داروهای ضد ویروسی غیراختصاصی تجویز شود. در برخی موارد، اکسیژن درمانی برای اطمینان از اکسیژنرسانی کافی به بافتها ضروری است. در مواردی که عفونت یا عوارض شدید رخ دهد، بستری شدن در بیمارستان ممکن است ضروری باشد».
وی تاکید کرد: «برای پیشگیری از ابتلا به ویروس متاپنوموویروس انسانی، شستن مرتب دستها با آب و صابون به مدت حداقل ۲۰ ثانیه، پرهیز از لمس چشمها، بینی و دهان با دستهای آلوده، اجتناب از تماس نزدیک با افراد بیمار، پوشاندن دهان هنگام سرفه و عطسه یا استفاده از ماسک و ماندن در خانه در صورت بروز نشانههای بیماری توصیه میشود».
صحبتی خاطرنشان کرد: «رعایت این اصول میتواند به کاهش شیوع ویروس و حفاظت از افراد در برابر عفونتهای تنفسی کمک کند». /پ
نظر خود را بنویسید