فردایکرمان – گروه جامعه: افزایش قیمت دارو در هفتههای اخیر منجر به واکنشهای زیادی شده و حتی برخی داروخانهداران میگویند بخشی از بیماران به دلیل افزایش قیمتها از دریافت داروی خود امتناع میکنند.
عضو هیات مدیره انجمن داروسازان ایران در اینباره گفت: «افزایش قیمت برخی داروها باعث ایجاد شوک در مردم شده و از هر ۱۰ نفر که وارد داروخانه میشوند، ۳ نفر دارو را دریافت نمیکنند».
هادی احمدی افزود: «چرا باید چنین اتفاقی رخ بدهد که مردم از دریافت دارو امتناع کرده یا پول خرید دارو را نداشته باشند؟ بیماران وقتی به داروخانه برای گرفتن دارو مراجعه میکنند، میگویند چرا قیمتها این قدر افزایش داشته است؟».
وی ادامه داد: «چرا نباید سایت تیتک سازمان غذا و دارو به سایت بیمهها متصل باشد و چرا این ناهماهنگی ایجاد شده است؟ این مشکلات باعث شده که پرداختی از جیب بیمار در حوزۀ سرپایی افزایش یافته و بهطور متوسط به بیش از ۵۰ درصد رسیده است».
احمدی یادآور شد: «این موضوع به ضرر نظام سلامت و مردم است. در برنامههای چهارم، پنجم و ششم توسعه تاکید شده که پرداختی از جیب بیمار باید به ۲۰ درصد برسد، اما تاکنون اتفاق نیفتاده است».
به گزارش فردایکرمان به نقل از ایرنا، معاون درمان سازمان تامین اجتماعی نیز در این زمینه گفت: «افزایش قیمت دارو توسط سازمان غذا و دارو انجام میشود و بر اساس سرجمع تعرفههای امسال، میانگین قیمت دارو نباید بیش از ۲۰ درصد افزایش داشته باشد، ولی افزایشی که انجام شده به مراتب بیشتر از ۲۰ درصد است».
شهرام غفاری خاطرنشان کرد: «سازمان غذا و دارو برای حمایت از تولیدکننده یا کمبود کسریهای دارو این اقدام را انجام داده است».
وی ادامه داد: «از طرفی افزایش قیمت دارو توسط سازمان غذا و دارو بدون هماهنگی با سازمانهای بیمهگر پایه انجام شد و در نتیجه قیمتها در سامانههای بیمهها بهروزرسانی نشده بود».
غفاری افزود: «این افزایش قیمت باید از قبل با بیمهها هماهنگ میشد تا بیماران مابهالتفاوت بیشتری از جیب پرداخت نکنند. این موضوع باعث افزایش پرداختی از جیب بیماران برای مدت کوتاهی شد».
وی گفت: «پس از اطلاع سازمانهای بیمه گر از افزایش قیمتها، تا حد امکان قیمت داروها در سامانههای بیمه اصلاح شد و همچنان برای اصلاح قیمت برخی داروها در انتظار تصمیم شورای عالی بیمه سلامت هستیم تا قیمت پایه این موارد مشخص شود».
معاون درمان سازمان تامین اجتماعی بیان کرد: «این بازۀ زمانی بین افزایش قیمت و مطلع شدن بیمهها حدود یک هفته بود که باعث افزایش پرداختی از جیب بیماران شد و نسبت به این موضوع به سازمان غذا و دارو اعتراض داشتیم. زیرا منجر به افزایش پرداختی از جیب بیمار و هزینۀ بیمهها شد، زیرا بالاتر از تعرفۀ مصوب، افزایش قیمت انجام شد».
وی خاطرنشان کرد: «افزایش قیمت باید از محل دارویار تامین میشد، اما در این افزایش قیمت، سهم دارویار دیده نشده و تمام افزایش قیمت بر دوش بیمهها و بیمهشدگان افتاده است. برخی از این افزایش قیمتها غیرمتعارف بود و باعث کسری منابع در بیمهها خواهد شد». /پ
نظر خود را بنویسید