گروه فرهنگوهنر ـ جشنواره موسیقی نواحی کشور که خاستگاه آن کرمان بوده و دورههای متعددی از آن هم در زادگاهش برگزار شده؛ دورهی بعدی خود را نیز در کرمان خواهد گذراند. از این پس اما، همه چیز به کیفیت برگزاری جشنواره در سال 98 بستگی دارد.
به گزارش فردایکرمان، روابط عمومی استانداری کرمان امروز چهارشنبه اعلام کرد که جلسهای در تهران با حضور استاندار کرمان و معاون وزیر ارشاد در اینباره برگزار شده و طی توافقاتی که صورت گرفته است؛ میزبانی سال 98 نه به شیراز و نه هیچجای دیگر، بلکه به خود کرمان رسید.
ماجرا از آنجا آغاز شد که حدود دو هفته پیش، رئیس انجمن موسیقی کرمان خبر داد تحرکاتی آغاز شده و میخواهند این جشنواره را از دامان مادر خود، کرمان، جدا کنند و به شیراز ببرند. در این مدت، از سوی اداره کل فرهنگ شمال استان، انجمن موسیقی کرمان و جمعی از هنرمندان از جمله فواد توحیدی، مهدی میرزایی، مهدی صمدانی و گروهی دیگر، تلاشهای زیادی صورت گرفت تا این اتفاق نیفتد و پس از آن، استاندار کرمان نیز شخصا ورود کرد و با پیگیریهایی که ابتدا تلفنی و سپس حضوری داشت، توانست جلوی انتقال این جشنواره را بگیرد.
سورج یاسایی؛ رئیس انجمن موسیقی کرمان دربارهی جزییات جلسهی صبح امروز (چهارشنبه) به «فردایکرمان» توضیحاتی داد.
وی گفت: «جلسهی خیلی خوبی بود چون پس از سالها آقای درویشی که خودشان بهنوعی بنیانگذار جشنواره بودند نیز حضور داشتند. منتها بحث این بود که همهی ظرفیتهای استان کرمان در سالهای گذشته برای برگزاری این جشنواره فعال نبودهاند و جشنواره به جای شکوفاتر شدن، مدام کوچک و کوچکتر شده است و حالا که اینطور شده، نظر بر این بود که بهعنوان تنفس، جشنواره یکی، دو سال به استان دیگری برده شود تا یک فضای رقابتی نیز در اینباره بین استانها شکل بگیرد و رویکرد نیز این بود که اگر موسیقی نواحی اهمیت دارد مهم نیست کدام استان میزبان باشد». وی با اشاره به حضور استاندار کرمان، مدیرکل فرهنگ استان، معاون هنری استان در این جلسه افزود: «مسائل دیگری هم برخی دوستان مطرح کردند؛ آقای صدری که دبیر دورههای اخیر جشنواره بودند و آقای حسینی معاون هنری وزارت فرهنگ؛ بحثشان کمفروغی جشنواره بود و میگفتند اطلاعرسانی نیز ضعیف بوده است. در اینباره، آقای فدایی تکلیف کردند بنده توضیحاتی دهم. من هم این انتقادات را تایید کردم ولی عرض کردم مشکل از آنجا بوده که روابط عمومی جشنواره که باید از یک سال قبل از جشنواره فعال باشد و رایزنی و اطلاعرسانی کند دو پاره بوده و بخشی از آن در کرمان و بخش دیگرش، در تهران بوده و همین، مشکلاتی ایجاد کرده است».
این مدرس موسیقی ادامه داد: «سال گذشته بعد از اینکه جشنواره شروع شده بود در جستوجوی اینترتی فقط پیام وزیر برای افتتاح جشنواره را میدیدیم و این، کمکاری روابط عمومی در تهران بود و چون روابط عمومی دو پاره بود، آن را گردن کرمان میانداختند».
یاسایی اظهار کرد: «از طرفی، در دو، سه سال گذشته رویکرد مدیران ارشد استان هم، فرهنگی و هنری نبود و خیلی درک نشد که این حوزه و این جشنواره چهقدر میتواند مهم باشد اما اینکه امروز آقای دکتر فدایی؛ استاندار، شخصا برای شرکت در این جلسه از کرمان به تهران آمدند، خیلی مفید و موثر بود».
وی همچنین از برنامهی وزارت ارشاد برای تدوین آییننامهی جشنوارههای مختلف خبر داد و افزود: «این البته بحث ما هم بوده؛ در همهی سالهای گذشته، در کشور مثلا هزار جشنواره برگزار میشده ولی هیچ ارتباط ارگانیکی با هم نداشتند و نیروهای درگیر یا یکدیگر را دفع یا موازیکاری میکردند. آییننامه برای جشنوارههای مختلف در حال تهیه است برای موسیقی نواحی نیز نوشته شده است». وی گفت: «از این پس، بهجز مباحث کیفی، مسائل کمی نیز مدنظر قرار گرفته که مثلا تعداد سالن و تعداد صندلی و میزان خدمات شهری در جریان این جشنواره قرار است رصد شود». رئیس انجمن موسیقی کرمان تصریح کرد: «به هر حال قرار شد سال آینده نیز این جشنواره در کرمان باشد و استاندار محترم نیز قول داد تمام ظرفیتهای استان را با شعار فعال گردشگری هنری در کرمان، در حمایت از جشنواره فعال کند؛ اگر اینگونه شود این جشنواره راه خود را ادامه خواهد داد».
وی در پاسخ به این پرسش که آیا جشنواره در کرمان دایمی خواهد شد یا خیر؟ توضیح داد: «قرار شد سال آینده در کرمان برگزار شود و بعد، پارامترهایی که برای جشنواره ملی موسیقی نواحی باید وجود داشته باشد بررسی و سنجیده شود و دو ماه پس از اختتامیه، یک جلسهی دیگری نیز با حضور همین دوستان که امروز بودند برگزار و ارزیابی انجام شود و آن زمان دربارهی دایمی بودن جشنواره تصمیمگیری شود».
وی تصریح کرد: «تمام تلاش خود را بهکار میگیریم تا جشنواره در کرمان بماند».
یاسایی در پاسخ به این پرسش که دوگانه بودن مدیریت این جشنواره در کرمان و تهران و اینکه پیش از این گفته بودید کرمان در سیاستگذاری نقش چندانی نداشته آیا این نگرانی را ایجاد نمیکند که مجدد ایرادات و انتقاداتی بهوجود آید؟ گفت: «ما این مسائل را نیز در جلسهی امروز مطرح کردیم که بخشی از مشکلات به دلیل دو پاره بودن سیاستگذاریها بوده و امیدواریم با بهکار گیری همهی توان در کرمان، ایرادات گذشته رفع شود».
وی دربارهی زمان برگزاری جشنواره نیز اظهار کرد: «برای تاریخ برگزاری هنوز تصمیم گرفته نشده ولی به احتمال خیلی زیاد، اردیبهشتماه 98 نخواهد بود. چون زمان زیادی برای برنامهریزی نمانده؛ همیشه که اردیبهشتماه جشنواره بود، در این ایام گروهها دعوت میشد و الان عقب هستیم».
یاسایی با بیان اینکه آقای درویش هم سال آینده در کنار جشنواره خواهند بود، اظهار کرد: «ایشان بهتنهایی یک دایرهالمعارف بزرگ هستند و در این دو، سه سال که جشنواره حس و حال گذشته را نداشت، یکی از دلایلش عدم حضور ایشان بود که خوشبختانه امسال ایشان کنار ما هستند و تلاش میکنیم هم جشنواره بهخوبی برگزار و هم میزبانی دایمی شود». نوزدهم آذرماه جاری، مسئول روابط عمومی استانداری و مشاور استاندار کرمان که خبر پیگیری و جدیت دکتر فدایی برای برگزاری این جشنواره در کرمان را به فردایکرمان میداد، در پاسخ به این پرسش که آیا مذاکرات استاندار برای برگزاری جشنواره در سال ۹۸ در کرمان است یا اخذ میزبانی دایمی؟ گفت: «تلاش بر این است جشنواره در کرمان دایمی شود؛ با توجه به ظرفیتهای پژوهشی و موسیقایی که در استان داریم باید تلاش کنیم بهعنوان یک سرمایه آن را در کرمان حفظ کنیم اما همهی اینها به این برمیگردد که جشنواره را بهشکل مطلوبی برگزار کنیم». به گفتهی دکتر عباس تقیزاده که او نیز برای نرفتن جشنواره تلاش کرده است؛ «برای برگزاری مطلوب جشنواره نیز آقای فدایی استاندار کرمان شخصا پیگیری خواهند کرد».
حالا که امروز بر میزبانی کرمان در سال 98 توافق شده است، امید است نیرو و ارادهی شکل گرفته برای برنامهریزی مطلوب و برگزاری باشکوه این جشنواره و سرانجام دایمی شدن آن در کرمان نیز تصمیمات جدی بگیرد.
نظر خود را بنویسید