گروه جامعه ـ رئیس انجمن مهندسی زلزله ایران گفت: «همه، از رئیسجمهور گرفته تا پایینترین مقام اجرایی کشور قبول کردهایم که زلزله میآید و باید چادر و امکانات دیگر را توزیع کنیم که این تفکر مدیریت بحرانی در دنیا منسوخ است».
به گزارش فردایکرمان به نقل از ایسنا منطقه کویر، محسن غفوریآشتیانی، امروز 28 آذرماه در هشتمین کنفرانس ملی سازه و زلزله در دانشگاه شهید باهنر کرمان اظهار کرد: «مدیریتهای ما دانش محور نیست، بنابراین موفق نیست».
وی افزود: «کیفیت ساختوساز ما مشکل دارد و ایمنی، مشتری ندارد و در مجموع بین علم و عمل ما فاصله است. بهدنبال ساختوساز پایدار هستیم اما هیچکس از ساختوسازها راضی نیست و نتیجه این عدم رضایت تخریب بالا در بلایا هست و عملا توسعهی ما ناپایدار است».
وی بیان کرد: «ارتباط دقیقی بین جامعهی علمی و مهندسی نمیبینم که مصداق آن در ساختمانهای شهری در نقاط مختلف کشور مشاهده میشود. همچنین تصمیمگیران ما با هم هماهنگ نیستند و افراد سودجو از این وضعیت، سوء استفاده میکنند».
وی با بیان این مطلب که پس از زلزله بم سند ایمنی کشور تدوین شد، اظهار کرد: «افزایش آگاهی و گسترش فرهنگ ایمنی، بهبود مدیریت شهری و پاسخگویی، استفاده از ابزارهای اقتصادی و بیمهای و کاهش آسیبپذیری و ریسک موجود از مهمترین سیاستهای این سند بودند که متاسفانه در زمان ریاستجمهوری احمدینژاد عمل به آن متوقف شد و اکنون نیز به آن زیاد توجه نمیشود».
رئیس انجمن مهندسی زلزله ایران اضافه کرد: «برنامهنویسی میکنیم اما به آنها عمل نمیکنیم، ما جزو تولیدکنندگان مقالات زیادی هستیم اما اثرگذاری لازم را در جامعه ندارند».
غفوریآشتیانی بر لزوم عبور از مدیریت بحران به مدیریت پیشگیری محور تاکید کرد و افزود: «شاهدیم مسئولین اجرایی پس از بحران گزارشاتی در خصوص نحوهی ارایه خدمترسانی همچون توزیع پتو، چادر و ... پرداخته و به این موضوع افتخار میکنند اما متاسفانه همه از رئیس جمهور گرفته تا پایینترین مقام اجرایی کشور قبول کردهایم که زلزله میآید و باید چادر و دیگر امکانات را توزیع کنیم؛ مسئولین از اقدامات خود برای بهبود کیفیت هیچ گزارشی ارایه نمیدهند و این تفکر مدیریت بحرانی در دنیا منسوخ است».
4906
رئیس انجمن مهندسی زلزله ایران:
نظر خود را بنویسید