فردایکرمان – گروه اقتصاد: فرماندار رفسنجان در اختتامیه همایش ملی انتقال یافتهها در پسته، گفت: «ستاد عالی پسته قرار بود از مهرماه امسال برگزار شود که همچنان نادیده گرفته شده است».
حسین رضایی افزود: «کشاورزان رفسنجان در پنج سال گذشته برای برداشت یک کیلوگرم پسته ۵.۸ مترمکعب آب مصرف میکردند و بهرهوری پایین در صنعت پسته بزرگترین چالش است».
به گزارش فردایکرمان به نقل از ایسنا کرمان، وی اظهار کرد: «میانگین تولید پسته در کل کشور ۲۰۰ هزار تن است که اگر این میزان به ۳۰۰ هزار تن برسد معادل ۷۰۰ میلیون دلار ارزآوری دارد که روشهای علمی میتواند منجر به این عدد شود».
رضایی ادامه داد: «قوانین مانع داریم که بهتر است در کمیسیون کشاورزی مجلس مطرح و برای آن تدبیر شود، یکی از آنها ماده ۲۷ و ۲۸ قانون تعادلبخشی آب است، دیگری تعدیل پروانهها و همچنین قوانین سختگیرانۀ زمین است که نیاز به اصلاح دارند».
وی خاطرنشان کرد: «از قوانینی که باعث میشود ۲۰ درصد آبها هدر برود، استمرار مالکیت زمینها به وسیلۀ آبیاری است که برای اینکه درختان سرسبز بمانند و قوانین مواد و قوانین دولتی اعمال نشوند به عبارتی زمینها توسط دولت ضبط نشود، کشاورزان آنها را آبیاری میکنند، بنابراین نیاز است این قانون اصلاح شود تا آبها هدر نروند».
فرماندار رفسنجان گفت: «از سال ۸۱ ما حدود ۱۲۰۰ حلقه چاه کشاورزی در شهرستانهای رفسنجان و انار داریم که هنوز آنالیز نشدند و در صورت آنالیز شدن آنها میتوان برنامهریزیهای حوزۀ آب، تغذیه و خیلی از مسائل دیگر را برای آنها تعریف کرد».
نظر خود را بنویسید