فردایکرمان – گروه جامعه: معاون اجتماعی سازمان انتقال خون با بیان اینکه اهدای خون با روزهدارای منافاتی ندارد، گفت: «روزهداران میتوانند در ساعات اولیۀ روز به شرط خوردن وعدۀ سحری و همچنین پس از افطار نسبت به اهدای خون اقدام کنند».
شهرام میرزایی با اشاره به ساعات کاری پایگاههای انتقال خون در ماه مبارک رمضان توضیح داد: «پایگاههای انتقال خون در برخی استانها تا ساعت ۲۳ و برخی استانها تا ساعت ۲۴ پذیرای اهداکنندگان خون هستند. همچنین تیمهای سیار در کشور نسبت به امر خونگیری اقدام میکنند».
وی دربارۀ نذر اهدای خون در کشور افزود: «برخی روزهداران نذر میکنند در ماه رمضان و به ویژه شبهای قدر خون اهدا کنند. سازمان انتقال خون از افرادی که اهدای خون نذر کردهاند، درخواست میکند که اهدای خون را به شبها قدر موکول نکنند و در روزهای نخست ماه رمضان نسبت به اهدای خون اقدام کنند».
به گزارش فردایکرمان به نقل از ایسنا، میرزایی دربارۀ مراجعه برای اهدای خون اظهار کرد: «این روزها، روزهای پایانی سال را سپری میکنم و این بازۀ زمانی با ماه مبارک رمضان مصادف شده و به همین دلیل میزان مراجعه برای اهدای خون مقداری کاهش یافته است».
وی ادامه داد: «خون، نیاز روزانه در مراکز درمانی است و برخی بیماران مانند افراد مبتلا به تالاسمی به تزریق خون نیاز دارند. همچنین عمر «پلاکت» که از فرآوردههای خونی محسوب میشود سه روز است. با توجه به این شرایط از شهروندان ایرانی میخواهم برای اهدای خون به پایگاههای انتقال خون مراجعه کنند و مانند همیشه در کنار سازمان انتقال خون حضور داشته باشند».
معاون اجتماعی سازمان انتقال خون دربارۀ معافیتهای اهدای خون نیز گفت: «افراد دارای تتو و خالکوبی، بیماران با فشار خون بالا و فشار خون پایین، افراد دارای سابقۀ بیماری قلبی و کلیوی، افراد با رفتارهای پرخطر و همچنین افرادی که طی یک سال گذشته عمل جراحی انجام دادهاند، جزو گروههای معاف از اهدای خون هستند».
وی خاطرنشان کرد: «افرادی که برای اهدای خون به پایگاههای انتقال خون مراجعه میکنند، معاینه پزشکی میشوند و پزشکان حاضر در مراکز نیز با آنها مصاحبۀ پزشکی انجام میدهند. پس از انجام مصاحبه و معاینۀ پزشکی، اگر افراد دارای شرایط اهدای خون باشند به سالن اهدای خون میروند». /پ
نظر خود را بنویسید