گروه جامعه - معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری کرمان گفت: «با توجه به امکانات، آمادگی خوبی در استان در مقابل زلزله نداریم، اما نسبت به گذشته آمادگی بسیار بهتر شده و نمونهی آن را در زلزلههای سال گذشته دیدیم».
به گزارش خبرنگار فردای کرمان، سیدمصطفی آیتاللهیموسوی در جمع خبرنگاران با اشاره به وقوع زمینلرزه ۶/۶ ریشتری بم در پنجم دیماه سال ۸۲، اظهار کرد: «بر اساس آمار رسمی ۲۶ هزار و ۲۷۱ نفر در این زلزله جان باختند و ۶۴۵ میلیارد تومان خسارت وارد شد».
وی یادآور شد: «وجود فرودگاه بم کمک کرد تا آمار تلفات افزایش نیابد».
جانشین ستاد بحران استان کرمان از ساخت ۹۵ هزار واحد مسکونی پس از زمینلرزهی بم خبر داد و افزود: «ارگ بم نیز در این مدت ۷۰ درصد بازسازی شده است».
وی خاطرنشان کرد: «بعد از گذشت ۱۵ سال از این زلزله اگرچه چهرهی شهر از نظر ساختوساز مناسب است اما به دلیل اینکه بم خیلی زود از دستور کار ساخت و ساز خارج شد، معابر و برخی خدمات زیربنایی آن با مشکل روبهرو است».
آیتاللهیموسوی در ادامه از افتتاح رسمی رادیو ترانک در هفتهی جاری با حضور رئیس ستاد مدیریت بحران کشور خبر داد و گفت: «سیستم مانیتورینگ مجموعهی ستاد بحران استان نیز در این سفر افتتاح میشود».
وی با اشاره به مشکلات ارتباطی پس از زمینلرزه هجدک، یادآور شد: «سیستم رادیو ترانک سیم کارت مخصوص به خود را دارد و در حال حاضر ۸۴ دستگاه در استان تهیه شده و در اختیار اعضای ستاد بحران قرار گرفته است».
جانشین ستاد مدیریت بحران استان کرمان افزود: «این سیستم قطعی ارتباط ندارد، مکالمات آن در سیستم مانیتورینگ ستاد بحران ضبط میشود و موقعیت شخص تماس گیرنده را نیز مشخص میکند».
وی با بیان اینکه استان کرمان فاقد ایستگاه لرزهنگاری مناسب برای تعیین دقیق مرکز زمینلرزه است، اظهار کرد: «چندی پیش تفاهمنامهای بین استانداری کرمان و مرکز ژئوفیزیک دانشگاه تهران منعقد شد که بر اساس آن مقرر شد ۱۰ مرکز لرزهنگاری جدید به استان اضافه شود».
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری کرمان با بیان اینکه بر اساس این تفاهمنامه سه مرکز موقت لرزهنگاری نیز دائمی خواهد شد، ادامه داد: «با این کار استان ۱۸ مرکز دائمی لرزهنگاری خواهد داشت که اولین ایستگاه آن در کوهپایه کلنگزنی میشود».
وی همچنین اذعان کرد: «همایش ارتقاء تابآوری استان به مدت دو روز در بم برگزار میشود».
آیتاللهیموسوی در ادامه با اشاره به مقاومسازی و وضعیت مناسب حدود 60 درصد ساختمانهای استان کرمان در برابر بحرانهایی مانند زلزله گفت: «حرکت به سمت ساختمانهای جدید و مقاوم بهتر از این است که در زمان حادثه، مقاومسازی و پیشبینی اعتبار داشته باشیم».
وی با بیان اینکه در شهر کرمان ساختمانهای مشکلدار زیادی داریم، افزود: «به طور کلی با توجه به امکانات آمادگی خوبی در استان در مقابل زلزله نداریم، اما نسبت به گذشته آمادگی بسیار بهتر شده و نمونهی آن را در زلزلههای سال گذشته دیدیم».
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری کرمان همچنین از تدوین سند جامع زلزله، سند جامع مقابله با ریزگرد و سند مقابله با سیل در استان خبر داد.
4960
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری کرمان:
نظر خود را بنویسید