فردایکرمان – پروین میرزاحسینی: رئیس هیات مدیره انجمن «سندروم دان کرمان قهرمانان مهربان» از موافقت شهردار کرمان برای اختصاص یک دیوار به نقاشیهای کودکان مبتلا به سندروم دان در یکی از مناطق کرمان خبر داد و گفت: «هدف از اجرای این دیوار شناساندن و معرفی این کودکان به مردم و ارتباط آنها با جامعه است».
آزاده صالحی دربارۀ دلیل نامگذاری این دیوار با نام ۴۷ توضیح داد: «دیوار ۴۷ نمادی از کروموزوم اضافه است که این بچهها دارند. همۀ انسانها ۴۶ کروموزوم دارند اما این افراد یک کروموزوم اضافه دارند و به واسطۀ داشتن این کروموزوم اضافه، یکسری تفاوتهای ظاهری و فیزیولوژیکی با آدمهای معمولی دارند».
وی در گفتوگو با فردایکرمان با اشاره به فعالیت انجمن «سندروم دان کرمان قهرمانان مهربان» از حدود یکسال و نیم گذشته بیان کرد: «تاکنون حدود ۱۲۰ نفر، از نوزاد چهار ماهه تا فرد ۴۵ ساله، توسط انجمن جذب شدند اما آمار افراد مبتلا به سندروم دان در کرمان بیش از این است و این آمار در حال افزایش است».
صالحی یکی از دلیلهای افزایش آمار کودکان سندروم دان را خارج شدن آزمایشهای ژنتیک از تحت پوشش بیمه بیان کرد و یادآور شد: «این آزمایشها گران هستند و بسیاری از خانوادهها تمکن مالی برای انجام آنها را ندارند و تا زمانی که جواب این آزمایش نباشد اجازۀ سقط را به مادر نمیدهند».
وی در ادامه خاطرنشان کرد: «علیرغم همۀ فعالیتهایی که در سطح جهانی و ایران برای بچههای سندروم دان انجام میشود متأسفانه کرمان از این قاعده مستثنا است».
رئیس هیات مدیره انجمن سندروم دان کرمان قهرمانان مهربان با بیان اینکه این انجمن وابسته به بهزیستی است، ادامه داد: «این کودکان سالها در کرمان مورد بیمهری قرار گرفتند و بسیاری از بچههای سندروم به دلایل مختلف مانند انگ اجتماعی که همیشه خانوادهها با آن مواجه هستند، خانهنشین شدند».
وی با بیان اینکه اگر آگاهسازی مناسبی انجام بشود میتوانیم خدمات بیشتری را برای این بچهها انجام دهیم، افزود: «یکی از اقداماتی که در این راستا انجام دادیم، تمام تلاشمان این بود که دیواری برای این بچهها ثبت شود. این دیوار در سطح ایران هم ثبت شده و در شهرهای مختلف در جایی از شهر دیواری به کودکان سندروم دان اختصاص داده شده تا روی آن نقاشی بکشند و البته فراتر از آن محلی باشد برای نمایش آثار این کودکان و معرفی آنها به جامعه».
صالحی با اشاره به حمایتهایی که در این انجمن از افراد دارای سندروم دان میشود، گفت: «با توجه به اینکه این افراد از نظر جسمی مشکل دارند، خدمات توانبخشی، گفتار درمانی و کاردرمانی به آنها ارائه میشود».
وی مهارتآموزی به افراد سندروم دان را از دیگر خدمات انجمن بیان کرد و یادآور شد: «اگر این بچهها بتوانند مهارتی را یاد بگیرند، استقلال پیدا میکنند و در نتیجه بر اساس نیاز و استعدادیابی، کلاسهای مهارتی را برای آنها برگزار میکنیم».
صالحی ادامه داد: «برگزاری کلاس نقاشی و موسیقی نیز از دیگر برنامههای انجمن سندروم دان است و همچنین به اولیای این کودکان نیز با برگزاری کلاسهای آموزشی خدماترسانی میکنیم».
وی تاکید کرد: «اگرچه این افراد کمی متفاوت با سایرین هستند اما اگر به آنها رسیدگی شود و تربیتهای خاص هر بخش به خوبی برای آنها انجام شود، میتوانند رشد خوبی داشته باشند». /پ
نظر خود را بنویسید