فردایکرمان - پروین میرزاحسینی: سومین دوره جایزه معماری میرحیدر، دوم اردیبهشتماه در آستانه روز بزرگداشت معمار با حضور برخی اعضای خانواده زندهیاد مهندس سیدمحسن میرحیدر و زندهیاد مهندس یوسف شریعتزاده، مسئولان و استادان دانشگاه و جمع زیادی از دانشجویان در تالار وحدت دانشگاه شهید باهنر کرمان برگزار شد.
در این مراسم از دانشجویان برتر رشته معماری در مقاطع کاردانی، کارشناسی و کارشناسیارشد تجلیل شد.
دکتر حسین نظامآبادی بیان کرد: «آقای مهندس افضلیپور، زندهیاد فاخره صبا و مرحوم میرحیدر از معمارانی بودند که دلها را ساختند».
وی با اشاره به پایهگذاری این جایزه توسط زندهیاد مینو رجبینیا همسر مرحوم میرحیدر، ادامه داد: «خانم رجبینیا نام خود را با اقدامی بینظیر و ماندگار در تاریخ دانشگاه ثبت کردند. ایشان به یاد و در مسیر اندیشههای همسر فقیدشان، مهندس سیدمحسن میرحیدر، تمامی دارایی مشترکشان را وقف حمایت از دانشجویان مستعد دانشگاه ساختند».
نظام آبادی افزود: «نتیجۀ این اقدام تولد جایزه معماری میرحیدر بود. جایزهای که در دل خود هم گیرایی علمی دارد و هم نگاه انسانی».
وی اظهار کرد: «امروز شاهد اهدای سومین دوره جایزه معماری میرحیدر هستیم. این جایزه تنها یک نشان افتخار نیست بلکه پُلی بین گذشتهای پربار و آیندهای پر امید است».
رئیس دانشگاه شهید باهنر کرمان ضمن تبریک به دانشجویان برگزیده، گفت: «امیدوارم بُردن این جایزه شروع زندگی پربار علمی آنها باشد».
دانشکده صبا بانی جایزه معماری
رئیس دانشکده هنر و معماری صبا دانشگاه شهید باهنر کرمان نیز در این مراسم طی سخنانی با اشاره به راهاندازی موزه میرحیدر در دانشکده صبا، گفت: «مرحوم مهندس میرحیدر سابقۀ درخشانی داشت و کارهای ارزندهای در سطح کشور خصوصا در دانشگاه باهنر کرمان انجام داده است».
دکتر حسن سلاجقه با اشاره به معاشرت با زندهیاد مینو رجبینیا برای اجرای جایزه میرحیدر در اواخر عمر ایشان، بیان کرد: «خوشحالم بانی این جایزه به شکل سازمانیافته و منسجم در سطح ملی، دانشکده هنر شده است».
وی با بیان اینکه رشته معماری از اولین رشتههای دانشکده هنر و معماری کرمان است، افزود: «این رشته در دهۀ ۷۰ و در زمان آقای دکتر عبدالحمید هدایت که ریاست دانشکده صبا را بر عهده داشتند، در مقطع کاردانی شروع به کار کرد و بعد با همت دوستانی مانند آقای دکتر ذکری و آقای دکتر ایرانمنش، جای خود را در سطح دانشگاههای کشور پیدا کرد و اکنون جزو بهترین دانشگاههای کشور است».
سلاجقه خاطرنشان کرد: «امیدوارم در آیندۀ نزدیک بتوانیم برای سایر رشتههای دانشکده هنر نیز جشنهای مشابهی برگزار کنیم تا دانشجویان مستعد، تشویق و حتی بورسیه شوند».
ملاک انتخاب دانشجویان برتر
رئیس بخش معماری دانشگاه شهید باهنر کرمان نیز با اشاره به نحوۀ انتخاب دانشجویان برگزیده توضیح داد: «جلسات متعددی با هیات امنای محترم جایزه معماری میرحیدر داشتیم و یک بازنگری نسبت به معیارهای داوری آییننامه صورت گرفت».
دکتر مصطفی موحدینیا افزود: «ملاک ما در انتخاب دانشجویان برگزیده صرفا معدل دانشجویان نبود، بلکه میانگین نمرات طرح دانشجویان، پایاننامه ارشد و طرح نهایی نیز به اندازۀ معدل دانشجویان در انتخاب برگزیدگان این دوره موثر بوده است».
وی خاطرنشان کرد: «در این دوره تعداد بیشتری از دانشجویان را انتخاب کردیم در دورۀ کارشناسی ارشد معماری ۳ برگزیده و در دورۀ کارشناسی مهندسی معماری ۳ برگزیده داریم و یک برگزیده نیز از واحد کاردانی زرند معرفی شده است».
موحدینیا گفت: «سال گذشته ما یک مسابقه با عنوان طراحی لوگوی جایزه معماری میرحیدر برگزار کردیم که در هیات امنا مقرر شد از ۳ دانشجوی فینالیست این مسابقه نیز در این مراسم تقدیر شود».
اسامی برگزیدگان جایزه معماری
گفتنی است، فاطمه رضایی، فاطمه شادمان، زینب خادمیه در مقطع کارشناسی ارشد، مهشید جعفری، نفر اول مقطع کارشناسی، فیروزه مولایی و فائزه رمضانی نفرات دوم مشترک مقطع کارشناسی و فاطمه رنجوری در مقطع کاردانی زرند تجلیل شدند.
شهریار دادرس، ولید بغلانی و داریوش تاجآبادی نیز بهعنوان برندگان مسابقه طراحی لوگوی جایزه معماری میرحیدر تقدیر شدند.
این مراسم با حضور دکتر درّه میرحیدر خواهر زندهیاد مهندس میرحیدر و مریم شریعتزاده برادرزاده زندهیاد مهندس یوسف شریعتزاده برگزار و از آنها به نمایندگی از خانوادۀ میرحیدر و شریعتزاده تقدیر شد.
ژاله رجبینیا خواهر زندهیاد مینو رجبینیا و آقای علی شریعتزاده فرزند مهندس یوسف شریعتزاده نیز از طریق مجازی در مراسم شرکت کردند.
در بخشی از این مراسم، کلیپی از مهندس یوسف شریعتزاده منتشر شد که در آن علی شریعتزاده فرزند وی طی سخنان کوتاهی به رابطۀ او با مهندس میرحیدر اشاره کرد. در این کلیپ همچنین تصاویری از کارهای مهندس شریعتزاده مانند سینما ریولی، ساختمان اداری کارخانجات تراکتورسازی، ساختمان چاپخانه اسکناس بانک مرکزی، برج اداری تجاری میرداماد، ساختمان شماره ۲ وزارت نفت در تهران، مجتمع صنعتی واگن پارس در اراک، کتابخانه ملی و دانشگاه باهنر کرمان به نمایش گذاشته شد.
رونمایی از کتاب «دفتر زندگی» مصاحبه دکتر صرفی، احمد یوسفزاده و امیر لریزاده با مینو رجبینیا و بیان سرگذشت زندگی ایشان و مهندس میرحیدر و همچنین کتاب «نشان چهره» شامل مجموعه مقالات سیدمحمدعلی گلابزاده از دیگر برنامههای جانبی مراسم بزرگداشت روز معمار در دانشگاه باهنر کرمان بود.
در بخش دیگری از این مراسم، تقدیرنامهای که ۲۰ سال پیش توسط بانو فاخره صبا برای تشکر از اقدامات و تلاشهای دکتر علی مصطفوی رئیس اسبق دانشگاه باهنر کرمان و عضو هیات امنای جایزه میرحیدر نوشته و امضا شده بود اما به دست او نرسیده بود نیز به دکتر مصطفوی اهدا شد.
از دیگر برنامههای این مراسم، چند اجرای موسیقی و برنامه طنز توسط دانشجویان دانشکده هنر و معماری صبا بود.
نظر خود را بنویسید