فردایکرمان ـ گروه جامعه: در پی مواجهۀ ناگهانی یک خرس سیاه آسیایی با چوپانی که گوسفندهای خود را برای چرا به کوههای اورتین در قلعهگنج برده بود این فرد از قسمت سر توسط خرس دچار مصدومیت شد.
حال عمومی وی پس از انتقال به مرکز درمانی و معالجه مساعد است.
رئیس اداره حفاظت محیطزیست شهرستان قلعهگنج با اعلام این خبر گفت: «با توجه به اینکه فصل بهار است و جوامع محلی برای برداشت گیاهان دارویی، عسل و دامداران برای چرای دام به مناطق و زیستگاههای حیاتوحش این شهرستان میروند ممکن است با گونههای حیاتوحش نظیر خرس و پلنگ برخورد داشته باشند و زیستگاههای حیات وحش را ناامن کنند».
وی افزود: «از آنجا که جمعیت این خرس نادر در ۱۰ سال گذشته ۵۰ درصد کاهش یافته، اکنون این حیوان را در فهرست بهشدت در معرض انقراض (CR) قرار دادهاند و حتی در ایران هم اگر این خرس به باغها، نخلستانها و دامها خسارتی وارد کند، صندوق ملی محیط زیست به همراه صندوق بیمه محصولات کشاورزی خسارت وارده را جبران میکنند تا کشاورزان و دامداران درصدد آسیب رساندن به این حیوان برنیایند».
به گزارش فردایکرمان به نقل از ایرنا کرمان، وی پیشتر در اینباره گفته است: «خرس حیوانی شبرو است و بیشتر اوقات شب در محیط پرسه می زند، بنابراین چوپانان و طبیعت گردان شب هنگام و دم سحر در زیستگاه خرس حضور پیدا نکنند».
داورپناه تاکید کرد: «مردم در شرایطی که میوه و دانه گیاهان محلی میرسد و همچنین در بهار بیشتر دقت کنند و در جاهایی که حجم پوشش گیاهای زیاد است، پیش از رسیدن به آن نقطه با سر و صدا، حضور خود را اعلام کنند. خرس اگر بفهمد خطری از دورتر آن را تهدید میکند دست به فرار میزند».
وی یادآور شد: «عامل اصلی اتفاقات و آسیب دیدن انسان در مواجهه با خرس، مواجهه ناگهانی است که موجب واکنش خرس میشود».
وی ادامه داد: «خرس حیوان مهاجمی نیست بنابراین پیشاخطار دادن از طریق سر و صدا موجب دوری این حیوان میشود و فقط در شرایط ناگهانی و شوکه شدن و در حالت دفاعی حمله میکند».
وی با بیان اینکه در تابستان فصل جفتگیری این حیوان و زمان پرسه زدن بیشتر آنها است، اظهار کرد: «در فصل زاد و ولد در بهار که توله دارند هم احتمال حملات بیشتر است».
وی اضافه کرد: «مردم در نزدیک شدن با خرس به هیچ وجه حالت تهاجمی نگیرند، با چوب به حیوان حمله نکنند، از حرکت بایستند یا بشینند تا خرس از آنها احساس ترس نکند چراکه تمامی حملات به دلیل احساس ترس به وجود میآید».
بنا به گفتۀ وی، خرس سیاه آسیایی گونۀ در معرض انقراض در ایران است و فقط در سه استان کرمان، سیستان و بلوچستان و هرمزگان دیده میشود که در جنوب کرمان هم در مناطق زریاب، بحرآسمان، مارز، قلعه گنج و کهنوج زندگی میکند. / الفپ
نظر خود را بنویسید