فردایکرمان – گروه اقتصاد: استاندار کرمان یکی از موضوعات اصلی مورد پیگیری استان را تامین آب شرب و صنایع بیان کرد و گفت: «در این راستا طرحهای متعددی در دست پیگیری است اما اولویت ما بر تکمیل پروژههای نیمهتمام آب شرب در استان خواهد بود».
محمدعلی طالبی ۶ اردیبهشتماه در جلسۀ شورای برنامهریزی و توسعه استان کرمان با بیان اینکه برای تامین پایدار آب شهر کرمان و استان و مصارف ضروری، نیازمند خط جدید انتقال آب از دریا هستیم افزود: «آنچه که امروز با عنوان پروژههای آبرسانی در استان از آن یاد میکنیم، پروژههای موقت و اضطراری هستند و تامین پایدار آب مورد نیاز استان بهویژه مرکز کرمان نیازمند تلاش مضاعف است».
به گزارش فردایکرمان به نقل از روابط عمومی استانداری کرمان، وی در ادامه عملکرد شورای برنامهریزی و توسعه استان در سال گذشته را قابل دفاع دانست و بیان کرد: «با همکاری و همراهی نمایندگان استان در مجلس شورای اسلامی، موضوع افزایش اعتبارات پروژهها در جداول بودجه و سهم بهرۀ مالکانه ۱۵ درصدی که از مطالبات جدی مردم و مسئولان بود؛ صورت گرفت و رقم خوبی در بودجه دیده شد».
طالبی در بخش دیگری از سخنان خود به نتایج سرشماری عمومی کشاورزی اشاره کرد و یادآور شد: «همۀ نتایج آمارگیری، سرشماریها و پایشها برای این است که در نظام برنامهریزی مورد توجه قرار گیرند و چالشها را به حداقل رسانده و بهرهوری را افزایش دهند».
وی اضافه کرد: «دستگاههای مرتبط نتایج سرشماری کشاورزی را تحلیل کنند و نقاط قوت و ضعف مشخص شده را مدنظر داشته باشند».
تکرار داستان پیازکاران جنوب استان پذیرفتنی نیست
استاندار کرمان به مشکل پیازکاران جنوب استان اشاره کرد و گفت: «داستان پیازکاران جنوب کرمان متاثرکننده بود و مقصر آن نیز مدیران استانی و کشوری هستند که باید از قبل برنامهریزی میکردند تا شاهد چنین اتفاقاتی نباشیم».
وی افزود: «مصرف پیاز کشور و منابع آب، زمین و کشت نیز کاملا مشخص است و با برنامهریزی نهچندان پیچیده میتوانستیم از بروز چنین اتفاقاتی پیشگیری کرد».
طالبی با تاکید بر اینکه مدیران مرتبط با این بخشها باید مراقبت کنند تا از تکرار چنین اتفاقاتی در استان جلوگیری شود، اظهار کرد: «تکرار چنین اتفاقاتی پذیرفتنی نیست، چون با برنامهریزی و پیشبینی شرایط مختلف میتوان از این مشکلات جلوگیری کرد».
وی ادامه داد: «بخشی از مشکلات ما به فقدان نظام برنامهریزی برمیگردد و یکی از منابعی که میتوانیم از آن بهره ببریم، سرشماریهای عمومی است».
استاندار کرمان گفت: «تاکید داریم که نتایج حاصل از سرشماریها مورد توجه قرار گیرد تا براساس نتایج، طرح تحول و اصلاح در حوزه کشاورزی شامل الگوی کشت، بهرهوری منابع آب و دیگر موارد را انجام دهیم».
بازآفرینی جایگاه کرمان در گردشگری داخلی و خارجی
وی در ادامه با اشاره به انتخاب روستای شفیعآباد شهداد بهعنوان کاندیدای فهرست بهترین روستاهای گردشگری جهان، خاطرنشان کرد: «نگاه ما توسعۀ صنعت گردشگری استان به اتکای ظرفیتهای موجود است. ما به دنبال بازآفرینی جایگاه کرمان در بعد گردشگری داخلی و خارجی هستیم».
طالبی افزود: «سال هدف گردشگری استان کرمان را هم تعیین کردیم و شعار «لبخند دنیا به کرمان 1405» میتواند ما را به جایگاه والای گردشگری برساند».
باید بهرهوری استان را در بخش کشاورزی افزایش دهیم
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به سهم بخش کشاورزی استان گفت: «۴۰ درصد اشتغال استان در بخش کشاورزی است، اما ما باید بهرهوری خودمان را در بخش کشاورزی افزایش دهیم».
استاندار کرمان اضافه کرد: «40 درصد اشتغال استان در بخش کشاورزی است اما 16 درصد GDP در استان کرمان توجیهپذیر نیست و باید به سمت مکانیزه کردن، بهرهوری و تغییر الگوی کشت در بعضی مناطق استان برویم».
وی یادآور شد: «افتخار ما در بخش کشاورزی باید بر میزان تولیدات و بهرهوری از منابع کشاورزی باشد، اعتقاد دارم که با همین میزان مصرف آب و تولیدات بیشتر، میتوانیم ارزش افزوده بیشتری ایجاد کرده و اشتغال را به بخشهای خدمات و صنعت ببریم». /پ
نظر خود را بنویسید