فردایکرمان – گروه اقتصاد: رئیس اتاق کرمان با بیان اینکه کرمان و بخارا در حوزۀ فرش سابقۀ دیرینه دارند، اما اکنون این موقعیت از دست رفته است، گفت: «زنجیرۀ ارزش مشترک برای تولید، فرآوری و صادرات فرش و همچنین محصول مشترک تعریف و بازار مشترک فرش کرمان و بخارا با هدف ارتقاء تجارت فرشهای دستباف اصیل و احیای هویت مشترک تاریخی در زمینۀ قالیبافی نیز تشکیل شود».
سیدمهدی طبیبزاده در نشست با شهردار بخارا افزود: «برخی کشورها فرشهایی را با نام دو شهر کرمان و بخارا میبافند و در بازارهای جهانی عرضه میکنند، که میتوان با انجام فعالیت مشترک برای احیای فرش این دو شهر اقدام و شهرت جهانی آنها را تکمیل کرد».
به گزارش فردایکرمان به نقل از روابط عمومی اتاق بازرگانی کرمان، وی با اشاره به اینکه زمینههای همکاری بین کرمان و بخارا بهطور کامل بررسی شود، بیان کرد: «علاقۀ خاصی بین این دو شهر وجود دارد و از این فرصت میتوان برای رونق گردشگری استفاده کرد زیرا کرمان جاذبههای بسیاری دارد که برای مردم ازبکستان جذاب خواهد بود».
رئیس اتاق کرمان در بخش دیگری از سخنان خود گردشگری سلامت را بهعنوان فعالیت مشترک بین کرمان و بخارا پیشنهاد داد و ادامه داد: «با توجه به پزشکان متخصص و ماهر و امکانات مناسب بهداشت و درمان کرمان و همچنین سفر مردم ازبکستان به هند، پاکستان و ترکیه برای درمان، فعال شدن گردشگری سلامت بین دو شهر میتواند بسیار تاثیرگذار باشد».
وی معدن و فعالیتهای معدنی را نیز وجه مشترک دو شهر بیان کرد و گفت: «می توان گروهی مشترک را برای اکتشاف مواد معدنی جدید ازجمله کبالت، نیکل و لیتیوم در دو کشور تشکیل داد و شرکتهای دانشبنیان و دارای فناوری پیشرفته نیز در این زمینه همکاری کنند».
طبیبزاده کشت فراسرزمینی در حوزۀ کشاورزی و همچنین تبادل نیروی انسانی با علم و دانش و ماهر را از سایر زمینههای همکاری دو طرف بیان کرد.
زبکستان تسهیلکنندۀ صادرات ایران به اروپا
در ادامه شهردار بخارا نیز با اشاره به اینکه ارتباطات خوبی بین دو کشور ایران و ازبکستان وجود دارد گفت: «در هفتۀ گذشته 150 نفر از فعالان اقتصادی و تجار ما در نمایشگاه ایران اکسپو حضور داشتند و پس از پایان نمایشگاه شهرهای مختلفی را برای بازدید و نشستهای رودررو با مسئولان و فعالان حوزههای مختلف انتخاب کردند».
جمشید خدایف افزود: «یکی از زمینههای همکاری ایران و ازبکستان این است که تجار ایرانی میتوانند از کشور ما بهعنوان واسطهای برای صادرات محصولات خود به اتحادیه اروپا با تعرفههای بسیار پایین استفاده کنند».
وی در ادامه پیشنهاداتی را برای همکاری اقتصادی بخارا با کرمان مطرح و اضافه کرد: «در زمینههای تولید ید، شکر، پنبه، فرش، مس پالایشگاه نفت و روغن، تولید ماشینآلات کمباین، فرآوریهای چرمی، تولید سیستمهای آبیاری قطرهای و مصالح ساختمانی، زمینههای همکاری خوبی وجود دارد».
گفتنی است در این نشست پیشنهاداتی ازجمله ایجاد «میز کرمان» در اتاق بخارا و متقابلاً «میز بخارا» در اتاق کرمان با هدف پیگیری مستمر پروژهها، تسهیل ارتباط تجار، سرمایهگذاران و نهادهای اجرایی دو شهر، برگزاری «هفتۀ فرهنگی کرمان در بخارا» و بالعکس با هدف تقویت پیوندهای تمدنی، معرفی ظرفیتهای هنری، تاریخی، گردشگری و غذایی و همچنین ایجاد شناخت عمومی میان مردم دو شهر مطرح شد.
تبادل هیأتهای تجاری در حوزههای صنعت، معدن، گردشگری، کشاورزی و خدمات سلامت در قالب تورهای آشنایی با فرصتهای سرمایهگذاری، بازدیدهای میدانی و نشستهای B2B و برگزاری نمایشگاههای مشترک در دو شهر با محوریت تولیدات صنعتی، مواد معدنی، خدمات گردشگری و توانمندیهای بومی هر منطقه، در قالب نمایشگاههای تخصصی یا عمومی از سایر پیشنهادات مطرح شده است.
در ادامه نیز نصب بیلبوردهای شهری در کرمان و بخارا با محتوای فرهنگی، گردشگری و اطلاعرسانی عمومی با هدف معرفی چهرۀ معاصر و تاریخی هر شهر به مردم شهر دیگر و ایجاد زمینۀ دوستی و آشنایی مردمی پیشنهاد شد. /پ
نظر خود را بنویسید