فردایکرمان – گروه جامعه: مدیرعامل سازمان مدیریت و مهندسی شبکه حملونقل شهرداری کرمان دربارۀ خاموشی چراغهای راهنمایی و رانندگی تقاطعها و تمهیدات اندیشیده شده در این رابطه، گفت: «سال گذشته ۵۰ تقاطع را مجهز به دستگاه یو.پی.اس (منبع تغذیه انرژی) کردیم، امسال هم ۲۰ تقاطع را انجام دادیم که اینک ۷۰ تقاطع اصلی شهر UPS دارند ولی ظرفیت آنها بعضا به ۲ ساعت نمیرسد و یک ساعت و نیم تا یک ساعت و ۴۵ دقیقه است».
وحید خلیفه در پاسخ به این پرسش که مشاهدات نشان میدهد تعداد بیشتری از آمار شما در تقاطعها درگیر خاموشی است افزود: «این طور نیست که به محض قطع برق همان ابتدا چراغهای راهنمایی خاموش شوند و معمولا تا یک ساعت و نیم عمل میکنند، مگر اینکه خرابی اتفاق بیفتد».
وی بیان کرد: «علاوه بر این، امسال با شرکت واردکننده و تولیدکننده مذاکره کردهایم که تعدادی باتریهای لیتیومی با عمر مناسب را تهیه کنیم و در تقاطعها قرار دهیم که همچنان پیگیر هستیم».
مدیرعامل سازمان مدیریت و مهندسی شبکه حمل و نقل شهرداری کرمان ادامه داد: «باتریهای قدیمی یک سال بیشتر کار نمیکردند و خراب میشدند، الان درصدد خریداری باتری لیتیومی هستیم که قیمت هر باتری ۲۲ میلیون تومان است و سعی میکنیم ظرفیت را بالاتر ببریم».
به گزارش فردایکرمان به نقل از ایرنا کرمان، وی همچنین گفت: «گاهی بنا به مشکلات فنی که وجود دارد یکدفعه یک دستگاه از مدار خارج میشود که به صورت رندوم (تصادفی) و ماهانه رصد میکنیم که در صورت خرابی آن را تعمیر و اصلاح کنیم».
۷۰ تقاطع اصلی یو.پی.اس دارند
خلیفه اضافه کرد: «خیلی وقتها همشهریان متوجه نمیشوند که چراغ با یو.پی.اس در حال کار است و زمانی که خاموش شود، متوجه میشوند ولی همۀ تلاش ما این است که قطعی به حداقل برسد».
وی گفت: «۹۰ تقاطع فرماندهی در شهر کرمان داریم که ۷۰ تقاطع اصلی یو.پی.اس دارند و تقاطعهایی هستند که باعث ترافیک خودرو میشوند. یکسری تقاطع هم اطراف شهر است که اگر یو.پی.اس نداشته باشند مردم خودشان هندل (به دست گرفتن) میکنند».
مدیرعامل سازمان مدیریت و مهندسی شبکه حملونقل شهرداری کرمان افزود: «میانگین زمانی که دستگاههای یو.پی.اس در حال حاضر کار میکنند یک ساعت و نیم است و امسال برنامه داریم که به ۲ ساعت برسانیم».
استفاده از چراغهای خورشیدی در برنامه نیست
وی دربارۀ امکان استفاده از چراغ راهنمایی رانندگی سولار یا خورشیدی در شهر کرمان که در زمان قطعی برق کاربرد داشته باشد نیز گفت: «اینگونه چراغها فقط در طول روز استفاده میشود و الان با وجود دستگاههای یو.پی.اس مشکلی نداریم».
خلیفه بیان کرد: «خرید چراغهای خورشیدی در برنامه بود اما با داشتن یو.پی.اس، منطقی نیست و آن چراغها نیز یک ساعت تا یک ساعت و نیم بیشتر کار نمیکنند، ضمن اینکه وقتی برق شهری وصل شود، دستگاههای یو.پی.اس مجدد شارژ میشوند».
هوشمندسازی ۱۵ تقاطع اصلی شهر
وی همچنین خاطرنشان کرد: «۱۵ تقاطع اصلی شهر کرمان از طریق سنسورهای القایی، هوشمندسازی شده است».
خلیفه ادامه داد: «اغلب اوقات شهروندان در مسیرها میبینند یک طرف تقاطع، خودرو نمیآید ولی باید پشت چراغ منتظر بمانند و کار هوشمندسازی این است که وقتی طرف مقابل خودرو نمیآید یا حجم ترافیک کم است چراغ را عوض میکند؛ معمولا مسیری که پرتردد است را چراغ سبز بیشتری میدهند مگر اینکه دو طرف شلوغ باشد که مثل چراغ معمولی عمل میکند».
وی گفت: «هوشمندسازی در تقاطعهایی مثل پاسداران، فیروزه، خواجو، بهداری، اقبال و جهاد اجرا شده و قرار است تقاطع چهارراه طهماسبآباد (سمیه) با روش پایش تصویری، هوشمند شود که کابلکشی و غلافگذاری کرده ایم اما منتظریم فعالیت عمرانی در آنجا انجام و بلافاصله وصل شود». /پ
نظر خود را بنویسید