فردایکرمان ـ گروه جامعه: محمد امینیزاده ـ رئیس کمیسیون حقوقی، نظارت و ارزیابی شورای شهر کرمان با ذکر دلایل متعدد، بر مخالفت خود با ساخت روگذر در سهراهی سیلو اصرار کرد و در نشست دوم رایگیری برای این پروژه، به آن نه گفت.
رویکردی که امینیزاده در مخالفت با این پروژه دارد مورد حمایت کارشناسان مستقلی است که طرفدار رویکرد جهانی پیادهمداری و انسانمحوری در شهرها هستند؛ همان رویکردی که شهرهایی چون پاریس و آمستردام را به الگوهایی موفق در کاهش ترافیک، ارتقاء کیفیت زندگی شهری و بازپسگیری فضاهای عمومی برای مردم تبدیل کرده است.
امینیزاده در ابتدای نشست عمومی شورای شهر در روز 22 اردیبهشتماه از اعضای شورا خواست تا مثل پل سهراهی شرفآباد، نشستی تخصصی با حضور کارشناسان مستقل مخالف و موافق برگزار شود و دربارۀ سهراهی سیلو بیشتر صحبت بشود. شورا اما به این خواستۀ او توجه نکرد.
در ادامۀ جلسه اما امینیزاده با ارائۀ توضیحاتی تصریح کرد که غیرهمسطحسازی در سهراهی سیلو تغییراتی جزئی در ترافیک آن نقطه خواهد داشت که بعد از گذشت زمانی، این تغییرات صفر و اوضاع در آن محدوده از جمله در سهراه کشاورز و دخانیات وخیمتر میشود.
به گزارش خبرنگار فردایکرمان، وی در این نشست گفت: «امیدوار بودم دوستان چهار، پنج روز تامل میکردند و حداقل نظر چند نفر از مخالفان این رویکرد رفع معارضات ترافیکی را میشنیدند و مردم هم میشنیدند و اگر موافقانی وجود داشت هم صحبتهایشان را میشنیدیم. نکتۀ مثبت مصوبه این است که دوستان شهرداری حداقل در ماجرای چهارراه نیکزاد پذیرفتند مطالعات ناقص بوده و پیشنهاد برای دومینبار صرفا برای سهراه سیلو مطرح شده است. اینکه از دو تقاطع با مطالعات ناقص، صرفا دربارۀ یک تقاطع گفتوگو میکنیم نکتۀ مثبتی است».
وی افزود: «از سه هفته پیش که نشست عمومی شورای شهر برگزار شد تا امروز، تنها چیزی که به مستندات پروژه اضافه شده است مکاتبۀ شهرداری با مشاور طرح ترافیک است که در آن خواسته تا دربارۀ سه وضعیت نظر بدهد و مشاور هم پاسخ داده است».
امینیزاده سپس متن نامهای که صفارزاده مدیر پروژۀ طرح جامع ترافیک شهر کرمان به شهرداری نوشته را قرائت کرد و ادامه داد: «با وجود اینکه در نامۀ شهرداری از مشاور خواسته شده بود تا دربارۀ دو تقاطع نیکزاد و سیلو اظهارنظر شود، مشاور صرفا دربارۀ یک تقاطع نظر داده است».
وی اظهار کرد: «مشاور طرح ترافیک جدول و نقشهای را هم پیوست این نامه کرده که وضعیت قبل و بعد از اجرای تقاطع غیرهمسطح را نشان میدهد. کاملا مشخص است که تغییر جزئی ایجاد میشود. با این هزینۀ چند صد میلیاردی که قرار است صورت گیرد، آیا این درصد تغییرات ناچیز قابل توجه است؟».
وی اظهار کرد: «مطالعاتی که وجود دارد نشان میدهد این تغییرات جزئی، در یک بازۀ شش ماهه صفر و اوضاع وخیمتر میشود. نمونهاش تقاطع امیرکبیر و باغملی است. بله؛ بهبود ترافیک رخ میدهد ولی در نقشهها آمده که هم به سمت سهراه کشاورز و هم سهراه دخانیات منجر به ترافیک جدی خواهد شد».
رئیس کمیسیون حقوقی، نظارت و ارزیابی شورای شهر کرمان ادامه داد: «با این نگاه، اگر خروج از شهر بخواهد اتفاق بیفتد الزام بعدی هم تقاطع کشاورز خواهد بود که جای تامل دارد».
وی از سازمان ترافیک شهرداری خواست تا مستندات آماری (مربوط به سهراه سیلو که در اختیارشان است) را ارائه کنند تا فرد دیگری هم آن را بررسی کند.
او بیان کرد: «به نظر میرسد یکی از نقشهها مربوط به ساعات پیک و دیگری در ساعات غیرپیک است».
وی با بیان اینکه این غیرهمسطحسازی در سهراه سیلو کمکی به رینگ شهر نمیکند، تاکید کرد: «اتفاقا با این روگذر، وضعیت ترافیک در دو طرف یعنی در سهراه دخانیات و سهراه کشاورز وخیمتر میشود».
این عضو شورای شهر کرمان سپس گفت: «آیا بعد از اجرای غیرهمسحسازی، میزان زمان بین مبدا و مقصد کاهش پیدا میکند یا فقط یک تقاطع را بهبود میبخشد و تجربۀ تاثیرات پل باغملی بر چهارراه خورشید و سپه در سیلو و تقاطعهای اطراف هم اتفاق میافتد؟».
امینیزاده افزود: «تاکید دوستان این است که با توجه به پاسخ مجری پروژه (طرح جامع ترافیک) حجت تمام است در حالی که همین مشاور گفته بود اولویت یک تقاطعهای شهر کرمان سهراه شرفآباد است و امروز مینویسد یکی از اولویتهای غیرهمسطحسازی سهراه سیلو است».
وی با اشاره به اینکه تامین بودجۀ این پروژه هم باید مورد توجه قرار گیرد، گفت: «این پروژه مطالعات فاز دو ندارد درحالی که دربارۀ پل سهراه شرفآباد میدانستیم هر سناریو چهقدر هزینه خواهد داشت اما الان نمیدانیم دوستان رقمی را (بدون پشتوانۀ دقیق کارشناسی) اعلام میکنند».
وی ادامه داد: «بودجۀ دقیق این پروژه را نمیدانیم و از آن مهمتر اینکه از کجا قرار است تامین شود را نمیدانیم. خواهش میکنم موافقان دقیقا این موضوع را مشخص کنند. مثلا بگویند هزینۀ فروش ملک قیطریه برای این موضوع تخصیص پیدا کند یا اینکه تهاتر صورت میگیرد».
وی بیان کرد: «دربارۀ ساخت پل سهراه شرفآباد اتفاق خوبی رخ داد ولی موجب تاخیر در دیگر پروژهها شد. اگر پل سهراهی شرفآباد منجر به تاخیر و عدم اجرای اولویتهای بودجۀ پیشنهادی شود نگرانکننده است. قرارگاه خاتم گفته که پل شهدای خلبان را در شهریورماه تحویل خواهد داد. آیا شروع این پروژه باعث تاخیر در پل خلبان نمیشود؟ امسال راهاندازی بیآرتی و خرید اتوبوس و دوچرخههای اشتراکی و ساخت پارکینگ جزو ضرورتهاست. لااقل موافقان پلسازی در سهراه سیلو بگویند که سایر کارها از جمله بیآرتی در اولویت باشد و بعد از آن، سراغ ساخت روگذر سیلو بروید».
امینیزاده سپس گفت: «با نظر آقای دکتر ممدوحی (مدیر فنی پروژۀ تهیۀ طرح جامع ترافیک) باصراحت گفته که تا ارائۀ نتایج طرح جامع و جمعبندی نهایی پروژۀ کلانی به مرحلۀ اجرا در نیاید موافقم».
وی افزود: «اولویتهای ترافیکی یک بستۀ کامل است و قطعا تاثیرگذار خواهد بود. اینکه پروژۀ کلانی اتفاق بیفتد در حالی که هنوز نتایج طرح جامع ترافیک نیامده، نگرانکننده است».
با وجود این دلایلی که امینیزاده ذکر کرد، هشت عضو شورا به ساخت روگذر در سهراهی سیلو رای مثبت دادند. / الف
نظر خود را بنویسید