فردایکرمان ـ گرو جامعه: سخنگوی وزارت امور خارجه در جریان بازدید از سیوششمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران دو اثر را به بازدیدکنندگان از نمایشگاه معرفی کرد و آنها را شایستۀ مطالعه دانست.
رمان مشهور «خوشههای خشم» اثر جان اشتاین بک، یکی از پیشنهادهای سیداسماعیل بقایی برای مطالعۀ کتاب بود.
او همچنین یک اثر مشهور داستانی ایرانی در حوزۀ کودک و نوجوان را معرفی کرد؛ «بچههای قالیبافخانه» اثر هوشنگ مرادی کرمانی که از آثار برجستۀ این نویسنده ادبیات کودک و نوجوان است.
به گزارش فردایکرمان به نقل از ایبنا، رمان «خوشههای خشم» روایتگر جریانات رکود بزرگ اقتصادی و مهاجرتهای ناشی از طوفانهای بزرگ داست بول در دهه ۱۹۳۰ است و داستان خانوادهای کشاورز و اهل اوکلاهاما، به نام خانوادۀ جود را که از موطن خود دور افتاده و مجبور به سفر به غرب و کالیفرنیا شدهاند پی میگیرد. از دل رنجها و محنتهای این خانواده و برخوردهای مکررشان با واقعیت تلخ دوگانگی و عدم اتحاد کشورشان، داستانی شکل میگیرد که بسیار انسانی و باورپذیر و در عین حال شگرف و وسیع است؛ قصهای با دید اخلاقی و پرداخت به جزئیات و در عین حال صاف و بیپرده، حکایتی تراژیک ولی در نهایت، تکاندهنده و امیدبخش. گفتنی است که جان فورد، کارگردان بزرگ امریکایی، فیلمی با بازی هنری فوندا براساس این رمان ساخته است.
«بچههای قالیبافخانه» نیز پیرامون زندگی یک پسربچه به نام نمکو است که از خانوادهای فقیر در یکی از روستاهای کرمان میآید. نمکو به دلیل فقر پدرش یدالله مجبور به کار در قالیبافی شده است. پدرش با کندن و فروش خار و خس بیابان امرار معاش میکرد اما در برابر مأموران ارباب روستا اندک مالی را هم که در اختیار داشته، از دست میدهد. نمکو با یکی دیگر از بچههای قالیبافخانه به نام صفرو، آشنا میشود که او هم در کارگاه قالیبافی مشغول به کار است و در مرارت و سختیهای زندگی، اوضاعش دست کمی از نمکو ندارد. این شرایط سخت، نمکو و صفرو را به هم نزدیک میکند و در جایی که دیگر سختی فراتر از تحمل و توان آنها میشود، فکر فرار به سر پسرها میزند. قصهی دوم نیز قصهی پسری به نام رضو است که از ظلم ارباب به تنگ آمده و فقر و گرسنگی و کار سخت، طاقتش را طاق کرده است. / الف
نظر خود را بنویسید