فردایکرمان ـ اسما پورزنگیآبادی: سال گذشته بهطور میانگین هر سه روز یک نفر در تصادفات رانندگی در شهر کرمان کشته شده است! این آمار تکاندهنده اما بهطور جدی مورد توجه قرار نمیگیرد.
مهندس محمدحسین انجمشعاع ـ کارشناس ترافیک سازمان نظام مهندسی ساختمان و عضو شورای ترافیک استان کرمان در گفتوگو با فردایکرمان با هشدار نسبت به افزایش این آمارها و با بیان اینکه سرعت بالا عامل اصلی این وضعیت است، از اینکه دوربینهای کنترل سرعت در شهر کرمان اعمال قانون انجام نمیدهند انتقاد میکند.
او این پرسش را در برابر مدیریت شهری کرمان قرار میدهد: چه زمانی قرار است جشن افتتاح استفاده از دوربینهای کنترل ترافیک نصبشده در شهر را داشته باشیم؟!
معاون پیشین حملونقل و ترافیک شهرداری کرمان با ابراز نگرانی از آمار تصادفات و تلفات ناشی از تصادفات در شهر کرمان میگوید: «تعداد فوتیهای حوادث رانندگی در شهر کرمان در سال 1403 بیش از 125 نفر اعلام شده است که بیانگر این است کرمان، شهر ایمنی نیست».
وی با بیان اینکه روزانه 25 خودروی جدید پلاک شده و به شبکۀ ناقص معابر شهر کرمان افزوده میشود، هشدار میدهد: «با توجه به اضافه شدن خودروهای جدید، تعداد تصادفات و تعداد فوتیهای این حوادث از این میزان بیشتر خواهد شد».
وی میافزاید: «راکبان موتورسیکلتها و عابران پیاده که از عرض خیابانها عبور میکنند بیشترین فوتیهای سوانح رانندگی درونشهری کرمان هستند و این حوادث بیشتر در معابری که به اصطلاح به آنها تندراههای شهری میگوییم رخ میدهد».
این کارشناس ترافیک با بیان اینکه عوامل متعددی در این وضعیت نقش دارند از جمله اینکه راکبان موتورسیکلت کلاه ایمنی نمیپوشند، تصریح میکند: «اما سرعت زیاد خودروها عامل اصلی تصادفات منجر به فوت در کرمان است».
وی تاکید میکند: «تنها راهحل آن هم کنترل سرعت وسایلنقلیه و آرامسازی ترافیک است».
دوربینهای بیکار
وی سپس با انتقاد از بلااستفاده ماندن دوربینهای کنترل ترافیک که در سطح شهر کرمان نصب شده است، میگوید: «جا دارد از مسئولان شهرداری بابت اهمیت دادن به موضوعات حملونقل شهری، اختصاص بودجه برای طرحهای عمرانی در حوزۀ ترافیک معابر و همچنین، نگاه ویژهای که به حملونقل عمومی و خرید اتوبوسهای جدید دارند تشکر کنم. طی یک سال خیر، شاهد جشنهایی مانند اتمام آسفالت معابر، افتتاح قسمتی از بلوار حمزه، انجام سطح وسیعی پیادهروسازی، افتتاح تقاطع غیرهمسطح شرفآباد و بخشی از روگذر شهدای خلبان بودهایم اما یک سوال دارم و آن اینکه چه زمانی قرار است جشن افتتاح استفاده از دوربینهای کنترل ترافیک نصبشده در شهر را داشته باشیم؟!».
عضو شورای ترافیک استان کرمان ادامه میدهد: «کرمان را با تهران که پایتخت است مقایسه نمیکنم اما در مقایسه با شهرهای همتراز هم عقب هستیم. سال 85 من بهعنوان معاون ترافیک شهرداری به همراه رئیس وقت پلیس راهور استان کرمان از شهر شیراز بازدیدی داشتیم. در آن سال، مرکز کنترل ترافیک شهر شیراز راهاندازی شده بود و دوربینهای کنترل ترافیک مشغول فعالیت بودند و ترافیک شیراز را رصد میکردند».
وی میافزاید: «در شهر کرمان هم اتفاقات خوبی افتاد از جمله اینکه در سال 93 یعنی حدود 10 سال پیش، اولین دوربینهای کنترل ترافیک نصب شد، در کنار آن دو مرکز تجهیزشدۀ مدرن کنترل ترافیکی یکی در معاونت حملونقل و ترافیک شهرداری کرمان و دیگری در مرکز پلیس راهور راهاندازی شد. اما متاسفانه هنوز یک اعمال قانون از این دوربینها نداشتهایم؛ با وجود اینکه دوربینها چندین نوبت بازسازی و بهروزرسانی شدهاند!».
انجمشعاع میگوید: «علاوه بر راهاندازی این دو مرکز و دوربینها، تعدادی از خودروهای پلیس راهور نیز در کرمان مجهز به دوربینهای ثبت تحلفات رانندگی شد. تا جایی که اطلاع دارم این خودروها نیز از رده خارج شده و استفاده نشدند و برگ جریمهای صادر نکردند. گویا قرار است مجدد بازسازی شوند و مورد استفاده قرار گیرند».
در انتظار جشن کاهش فوتیها
این کارشناس ترافیک اظهار میکند: «برخی اقدامات از جمله نصب سرعتکاهها یا به عبارتی آرامسازی ترافیک به کاهش تصادفات و تلفات کمک کرده ولی با توجه به سرعت بالایی که در شهر وجود دارد نیاز است که دوربینهای ثبت تخلفات بعد از گذشت بیش از 10 سال راهاندازی شده و اعمال قانون از این طریق صورت گیرد».
انجمشعاع میگوید: «وضعیت ایمنی شهر به گونهای شده که راهی جز برنامهریزی برای فعالسازی این دوربینها نداریم. امیدوارم بهزودی جشن راهاندازی دوربینهای ثبت تخلفات که بیش از 130 دوربین است و میلیاردها تومان برای خرید و نصب آن هزینه شده در کرمان برگزار شود».
وی تاکید میکند: «صرفا نصب دوربین فایده ندارد. این دوربینها باید فعال شود و اعمال قانون انجام دهند».
این کارشناس ترافیک با طرح این سوال که چه موضوعی مهمتر از جان شهروندان وجود دارد؟ میافزاید: «باید به حفظ جان شهروندان و ارتقای ایمنی شهر نگاه ویژهای داشته باشیم. امیدوارم به گونهای عمل شود که در آیندهای نزدیک بابت اینکه تعداد فوتیهای تصادفات درونشهری کاهش پیدا کرده جشن برگزار شود».
وی خاطرنشان میکند: «نکتۀ دیگر اینکه تعداد زیادی از تصادفات منجر به فوت در کرمان در ساعات شب اتفاق میافتد. طرح افزایش روشنایی معابر شروع شده و در حال اجراست که انتظار میرود با سرعت بیشتری به پایان برسد». / الف
نظر خود را بنویسید