فردایکرمان ـ گروه اقتصاد: مدیرکل امور انرژی و مشتریان صنعت برق با اشاره به نحوۀ محاسبۀ پلکانی قبض برق گفت: «مشترکانی که مصرف آنها از الگوی تعیینشده فراتر رود با تعرفههای تصاعدی مواجه میشوند به طوری که در برخی موارد هزینۀ برق تا 30 برابر افزایش مییابد».
عبدالحمید یاقوتی توضیح داد: «اگر مصرف برق از الگوی تعیینشده فراتر رود، تعرفهها متناسب با پلههایی که تعریف شدهاند افزایش مییابد. این پلهها شامل مصرف تا الگو، تا ۱.۵ برابر الگو، بین ۱.۵ تا ۲.۵ برابر و بیش از ۲.۵ برابر الگو هستند».
به گفتۀ او، در ماههای غیرگرم، الگوی مصرف برق ۲۰۰ کیلوواتساعت در ماه است. در نتیجه، مصرف تا ۳۰۰ کیلوواتساعت (۱.۵ برابر الگو) و بالاتر از آن، مشمول تعرفههای بالاتر میشود.
برای مثال، اگر مصرف یک مشترک در حد الگو باشد، هزینه برق (بدون در نظر گرفتن عوارض، مالیات، آبونمان و …) تنها حدود ۲۳ هزار تومان است و با در نظر گرفتن سایر هزینهها، قبض او در حدود ۳۰ هزار تومان خواهد بود.
وی با بیان اینکه چون قبوض برق بهصورت دوماهه صادر میشوند، این رقم در مجموع به حدود ۶۰ هزار تومان میرسد، اظهار کرد: «اما اگر مصرف از الگو فراتر رود، نرخها بهصورت پلکانی افزایش مییابد. بهعنوان نمونه، مشترکی که تا ۳۰۰ کیلوواتساعت مصرف دارد در پلۀ دوم قرار میگیرد و نرخ انرژی او ممکن است تا حدود ۵۰۰ تومان به ازای هر کیلوواتساعت برسد. در پلههای بالاتر، نرخ حتی به حدود ۴ هزار تومان هم میرسد».
به گزارش فردایکرمان به نقل از ایسنا، یاقوتی افزود: «در صورتی که مصرف برق تا پنج برابر الگو افزایش یابد (یعنی هزار کیلوواتساعت در ماه) هزینه برق به بیش از دو میلیون و ۶۰۰ هزار تومان میرسد. در واقع، با افزایش پنجبرابری مصرف، مبلغ قبض تا 30 برابر رشد میکند».
وی تاکید کرد که با مدیریت مصرف، میتوان بهراحتی از پلههای بالا فاصله گرفت و هزینهها را بهطور چشمگیری کاهش داد. او دو گروه از مشترکان را مخاطب جدی این پیام دانست: کسانی که اندکی از الگو فراتر میروند و با تغییرات جزئی در رفتار مصرفی میتوانند مصرف خود را کاهش دهند و مشترکان پرمصرفی که با مدیریت هوشمندانه میتوانند از هزینه برق خود را کم کنند.
مدیرکل امور انرژی و مشتریان صنعت برق همچنین از اهمیت آموزشهای مصرف بهینه در ماههای آینده گفت و یادآور شد: «از اول خرداد که دوره گرم سال آغاز میشود، الگوی مصرف در مناطق عادی به ۳۰۰ کیلوواتساعت افزایش مییابد. این افزایش به دلیل استفادۀ بیشتر از وسایل سرمایشی در تابستان است و تا پایان شهریور ادامه دارد». / الف
نظر خود را بنویسید