فردایکرمان – گروه جامعه: استاندار کرمان گفت: «با طرح ویژهای از سوی ادارات کل ارشاد و کتابخانههای عمومی استان، کتابها و نویسندگان بومی استان مورد حمایت قرار میگیرند».
محمدعلی طالبی در نشست انجمن کتابخانههای عمومی استان کرمان افزود: «حمایت ما باید متمرکز بر موضوعات ارزشمند باشد. در حالی که امروز عدهای کتابنویس حرفهای شدهاند و روشهای حمایت را در ساختارهای اداری و غیراداری بلد هستند و به کاسبی آنها تبدیل شده است؛ اما نویسندگان بزرگی داریم که برای چاپ کتاب با مشکلات و محدودیتهایی روبهرو هستند».
به گزارش فردایکرمان به نقل از روابط عمومی استانداری کرمان، وی در این نشست همچنین اظهار کرد: «رسالتهای متعددی در حوزۀ کتاب و کتابخوانی وجود دارد که مهمترین آن پرداختن به کتاب و ترویج فرهنگ کتابخوانی است».
استاندار کرمان با تاکید بر اینکه باید کتاب را از مهجوریت بیرون آوریم، ادامه داد: «خواسته یا ناخواسته، کتاب تحتشعاع فضای مجازی قرار گرفته و مردم بیشتر اطلاعات مورد نیاز خود را از این طریق دریافت میکنند».
وی با اشاره به توسعۀ هوش مصنوعی افزود: «با توسعۀ هوش مصنوعی، جایگاه کتاب تنزل پیدا کرده است، اما هیچ چیز جای کتاب را نخواهد گرفت. کتاب پیوستگی با خود دارد که هم در ساختن انسان و هم آگاهیبخشی موضوعات مختلف سرآمد است و تاثیرگذاری بیشتری دارد».
طالبی دربارۀ موضوع راهاندازی کتابخانه مرکزی کرمان نیز گفت: «در مورد کتابخانه مرکزی نیازمند گزارشی از ضرورتها و الزامات ایجاد کتابخانه مرکزی هستیم. اینکه ایجاد کتابخانه مرکزی چه اتفاقی را رقم میزند و ما چه کمبودهایی داریم که با ایجاد کتابخانه مرکزی برطرف میشود».
وی ادامه داد: «ضمن اینکه موضوعات باید به صورت پیوسته مورد پیگیری قرار گیرد و مکان مورد تایید کارشناسان ذیربط انتخاب شود تا بتوانیم بحث شروع کتابخانه مرکزی را داشته باشیم».
استاندار کرمان با پیشنهاد اینکه در کتابخانه مرکزی کرمان باید نیازها و جذابیتهای نسل جدید در نظر گرفته و فضاهای فرهنگی فراهم شود اضافه کرد: «لازم است کتابخانهای مدرن ایجاد شود که علاوه بر پاسخگویی به نیازهای فرهنگی نسل جدید، اقتصادی بوده و درآمدی برای هزینههای جاری خود داشته باشد».
استاندار کرمان پیشنهاد داد تا در اجرای کافهکتابها و دیگر مکانها، کتابهای مورد نیاز به امانت در اختیار قرار گیرد و کتابها از مهجوریت بایگانی خارج شوند.
وی با تاکید بر اینکه ما به برنامۀ مطالعاتی از وضعیت موجود، نیازها و درخواستهای کتابخانه در سطح شهرستانها و روستاهای استان نیاز داریم افزود: «در حوزۀ خیران کتابخانهساز که بخشی را به دوش دارند، باید با اتکا به مطالعات؛ زمینههای مشارکت و همراهی در مباحث کتابخانه به آنها ارائه شود». /پ
نظر خود را بنویسید