فردایکرمان ـ گروه اقتصاد: همۀ دادهها حاکی از آن است که استان کرمان در آستانۀ یک بحران آبی تمامعیار قرار گرفته است.
بر اساس اعلام رسمی شرکت آب منطقهای، در حال حاضر و در هفتۀ پایانی تیرماه بیش از ۸۰ درصد ظرفیت سدهای این استان خالی است؛ آماری که نهتنها نگرانکننده، بلکه زنگ خطری جدی به شمار میرود.
در تازهترین خبر، مدیرعامل شرکت آب منطقهای کرمان از کاهش شدید حجم ذخایر سدهای استان خبر داده و گفته است: «در حال حاضر تنها ۲۲ درصد از ظرفیت مخازن این سدها پر است که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته، کاهش ۲۶ درصدی را نشان میدهد».
چهارشنبۀ گذشته نیز، معاون عمرانی استاندار کرمان نسبت به بحران شدید آب در استان و برداشت بیرویه از منابع زیرزمینی هشدار داد.
معاون شرکت آب و فاضلاب استان کرمان هم بهتازگی با اشاره به وضعیت نامطلوب منابع آبی استان گفته است: «در سال آبی جاری، بارندگی بسیار اندکی در استان کرمان داشتیم».
کرمان سالهاست با کاهش بارندگی، خشکسالی و افت شدید سطح آبهای زیرزمینی دستوپنجه نرم میکند. اما آنچه بحران کنونی را از همیشه حادتر کرده، نهفقط کمبود بارش، بلکه نبود چشماندازی روشن برای مدیریت این شرایط است. پروژههای انتقال آب که قرار بود ناجی استان باشند یا به تاخیر افتادهاند یا به کندی در حال اجراست. همزمان، کشاورزی پرمصرف همچنان به سبک سنتی ادامه دارد.
اکنون باید پرسید: اگر امروز ۸۰ درصد سدها خالیاند، فردا چه چیزی برای آشامیدن، کشاورزی و زیستن باقی میماند؟
به گزارش فردایکرمان به نقل از روابط عمومی شرکت آب منطقهای کرمان، علیدادی سلیمانی ـ مدیرعامل شرکت آب منطقهای کرمان 22 تیرماه اظهار کرد: «بر اساس آخرین دادههای موجود، مجموع ظرفیت سدهای شهید سلیمانی بافت، جیرفت، تنگوئیه سیرجان و نساء بم ۱۲۲ میلیون مترمکعب است».
وی ادامه داد: «در حال حاضر حجم آب موجود در سد جیرفت ۹۴.۵ میلیون مترمکعب، سد تنگوئیه ۲.۹۱ میلیون مترمکعب، سد شهید سلیمانی بافت ۸.۷ میلیون مترمکعب و سد نساء بم ۱۵.۵ میلیون مترمکعب است».
به گزارش فردایکرمان، از جنوب تا شمال استان، بحران آب جاری است. روستاهایی که خالی از سکنه شدهاند، چاههایی که خشکیدهاند، و زمینهایی که ترک برداشتهاند، همه گواه این حقیقت تلخاند.
رئیس مرکز ملی پیشبینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا خشکسالی هفتۀ گذشته اعلام کرد که تاکنون کاهش شدیدی در بارشها داشتهایم. بارش در کشور نسبت به میانگین بلندمدت ۴۰ درصد کاهش داشته است!
هشداردهنده اینکه این کاهش شدید بارش طی سه سال متوالی در حال تکرار است.
بنا به گفتۀ صادق ضیائیان، بارش تابستانۀ ایران آنقدر زیاد نیست که بتواند کشور را از این وضعیت خارج کند بنابراین، در پایان سال آبی که آخر شهریورماه است، تقریبا همین حدود ۴۰ درصد کاهش بارش نسبت به بلندمدت را خواهیم داشت. بدیهی است که این وضعیت برای استان خشکی مثل کرمان تبعات گستردهتری دارد. / الف
نظر خود را بنویسید