فردایکرمان ـ گروه اقتصاد: رئیسجمهور با حضور در جمع رئیس و معاونین سازمان حفاظت محیط زیست گفت: «تاکید بنده بر این است که هیچ مجوزی برای برنامههای توسعهای در فلات مرکزی ایران صادر نشود و طرحهای توسعهای به سواحل جنوبی منتقل شوند».
مسعود پزشکیان افزود: «اگر شرایط فراهم بود، تاکنون دولت را به منطقه مکران منتقل کرده بودم. بالاخره باید یکی در این عرصه پیشقدم شود».
گفتنی است فلات مرکزی یک منطقۀ پهناور و کمارتفاع در مرکز ایران و شامل استانهای مرکزی و عمدتا صنعتی کشور است از جمله اصفهان و یزد و سمنان.
به گزارش فردایکرمان به نقل از خبرگزاری صداوسیما، وی در این نشست که روز سهشنبه 31 تیرماه برگزار شد، با طرح این سوال که مسئله اصلی این است که چگونه میتوانیم معضلات متراکم و انباشته شده از جمله در حوزه محیط زیست را حل و فصل کنیم، اظهار کرد: «اگر بخواهیم همچنان راهکارهایی را که تا امروز اجرا میکردیم، دنبال کنیم نمیتوان بر مشکلات غلبه کرد، زیرا اگر این راهکارها راهگشا بودند، حداقل مشکلات اینگونه روی هم انباشته نمیشدند».
پزشکیان افزود: «یک نکته اساسی در این زمینه این است که حل و فصل بسیاری از معضلات محیط زیستی، نیاز به لایحه و قانون جدید ندارد و با اختیارات دستگاههای اجرایی قابل حل و فصل شدن است. باید رویکردها در سیاستگذاریها و اجرا تغییر کند».
رئیس جمهور با تاکید بر اینکه هر اقدام توسعهای آسیبرسان به محیط زیست، ضد توسعه است، تصریح کرد: «در موضوع تفویض اختیار به استانداریها نیز تاکید شده که هیچ برنامه و اقدامی، تحت هیچ عنوانی اعم از توسعهای و خدماتی نباید باعث آسیب به محیط زیست شود».
پزشکیان همچنین با تاکید بر اینکه مسائل هر منطقه باید در همان منطقه از سوی کارشناسان، اهالی فن و ذینفعان بومی، بررسی شده و برای آن راهکار تدوین شود، گفت: «یکی از دلایل ناکارآمدی راهکارها این است که عدهای در پایتخت مینشینند و بدون شناخت و ارزیابی دقیق میدانی از مسائل، راهکاریی ارائه میکنند که قرار نیست خودشان هم آن را اجرا کنند».
رئیسجمهور، توسعه پایدار را در گرو تناسب میان منابع و مصارف دانست و خاطرنشان کرد: «اگر این اصل مهم را در نظر نگیریم، هر قدمی که به اسم توسعه برداریم، گامی به سوی نابودی خودمان است. اتفاقی که امروز در کشور به اسم توسعه در حال رخ دادن است، کشور را با بحرانهای متعدد و متنوع در زمینه آب، برق، انرژی، فرونشست زمین و امثال آن مواجه کرده است».
مسعود پزشکیان از مسئولان سازمان حفاظت محیط زیست خواست، مباحث آموزشی در زمینه پیشگیری از وقوع بحرانهای محیط زیستی را به شکلی که مناسب ارائه در کارگاههای آموزشی باشد، تهیه و آماده کنند و اظهار کرد: «همچنین تلاش کنید با اطلاعرسانی کاربردی، مردم را در موضوع جلوگیری از آسیبرساندن بیشتر به محیط زیست پای کار بیاورید».
وی همچنین بر تقدم پیشگیری از تجاوز به حریم محیط زیست بر برخورد با متجاوزان تاکید و تصریح کرد: «قلع و قمع کردن ساخت و سازها در عرصههای طبیعی اقدامی است که آسیب به محیط زیست را تشدید میکند، بنابراین ضروری است که از تجاوز به حریم طبیعت و محیط زیست جلوگیری شود. همه دستگاهها در این زمینه مکلف به همراهی و همکاری با سازمان حفاظت محیط زیست هستند و به عنوان مثال دستگاههای متولی آب و برق و گاز نباید به متجاوزان به حریم محیط زیست خدمات ارائه دهند. همچنین ایجاد عرصههای جدید زراعی در مناطقی که آب کافی ندارند، باید متوقف شود». / الف
نظر خود را بنویسید