فردایکرمان ـ گروه جامعه: در حالیکه هنوز خاطرۀ آلودگی هوا با گردوخاک در هفتهها و روزهای گذشته از ذهن مردم کرمان پاک نشده، سازمان هواشناسی بار دیگر نسبت به ورود موج جدیدی از گردوخاک هشدار داده است.
آنچه در کنار آلودگی هوا بیش از همه نفس مردم را به شماره انداخته، تکرار بیپایان این بحران زیستمحیطی است؛ بحرانی که هربار تنها با هشدار و توصیه پشت سر گذاشته میشود بیآنکه راهکاری ریشهای یا اقدام اجرایی ملموسی از سوی نهادهای مسئول برای کاهش و بعد توقف کامل آن مشاهده شود.
در جدیدترین اطلاعیهای که هواشناسی کرمان صادر کرده است از امروز (پنجشنبه دوم مردادماه) تا سهشنبه هفتۀ آیند در استان «وزش باد به نسبت شدید تا شدید» داریم و همین موجب «انتقال ریزگرد از کویر مرکزی کشور به استان کرمان» میشود و در نتیجه «با خیزش گردوخاک، افزایش غلظت غبار، کاهش کیفیت هوا و کاهش دید افقی» روبهرو خواهیم بود.
این پدیده برای اغلب مناطق استان «به ویژه در نیمۀ شمالی، نوار شرقی و برخی مناطق جنوب استان» پیشبینی شده است.
همۀ قرائن حاکی از آن است که آلودگی هوای کرمان دیگر یک پدیدۀ گذرا نیست بلکه به بخشی از زندگی روزمرۀ مردم استان تبدیل شده است. این شرایط میتواند سلامت، اقتصاد و کیفیت زندگی در این استان را تحتتاثیر جدی قرار دهد.
آنچه که انگار در میان خاک و ریزگردهای پیاپی گم شده، ارادهای واقعی برای پایاندادن به این چرخۀ فرساینده است.
هر موج گردوغبار، علاوه بر اینکه مردم را برای چند روز در شرایط هشدار قرار میدهد از وضعیت هشداردهندۀ بیعملی در برابر یک بحران دائمی نیز حکایت میکند.
براساس خبری که ایرنا کرمان دربارۀ بروز پدیدۀ گردوغبار در استان منتشر کرده، هواشناسی کرمان دربارۀ این وضعیت هشدار سطح زرد صادر کرده است.
به گزارش فردایکرمان، هواشناسی کرمان روز شنبۀ این هفته یعنی ۲۸ تیرماه هم هشدار داد که تا پایان هفتۀ جاری یعنی پنجشنبه دوم مردادماه، وزش باد نسبتا شدید تا شدید در استان داریم که با خود ریزگردها را از کویر مرکزی کشور به کرمان منتقل میکند. به همین خاطر، خیزش گردوخاک، افزایش غلظت غبار، کاهش کیفیت هوا و دید افقی در اکثر مناطق استان بهویژه نیمۀ شمالی و نوار شرقی استان کرمان پیشبینی شده است.
شامگاه جمعه 20 تیرماه نیز مدیریت بحران استان طی اطلاعیهای نسبت به «افزایش شاخصهای آلودگی هوا و احتمال وقوع طوفانهای شدید در برخی نقاط استان بهویژه شهرستانهای شرقی» هشدار داد. طی ماههای اخیر چندین بار شاخص آلودگی از مرز ۵۰۰ عبور کرده است. عددی که بهمعنای «خطر جدی برای سلامت همۀ گروههای سنی» و قرار گرفتن هوا در وضعیت بحرانی است.
شاید در تقویمها هنوز روزی به نام «هوای پاک» ثبت باشد اما برای مردم کرمان هوای پاک و خالی و عاری از گردوخاک به یک رویا شبیه شده است. کابوس هوای آلوده آیا به آخر میرسد؟ آنچه که میتوان بهطور قطعی از آن گفت این است که اگر امروز برای مهار این بحران مزمن چارهاندیشی نشود، فردا ممکن است برای اصلاح خیلی دیر باشد. / الف
نظر خود را بنویسید