فردایکرمان ـ گروه اقتصاد: مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق جنوب استان کرمان با عذرخواهی از مردم بابت خاموشیها گفت: «ناترازی یک ساله و دو ساله و در یک دولت ایجاد نشده است. تقریبا از سالهای 82،83 و با عددهای 200،300 مگاوات شروع شد و الان به چند ده هزار مگاوات رسیده است».
حمزه صدیقی افزود: «نمیتوانیم یک بخش را مقصر این ناترازی بدانیم و مثلا بگوییم مردم بد مصرف میکنند یا مدیریت مشکل داشته است چرا که مجموعهای از عوامل منجر به این وضعیت شده است».
وی سپس اظهار کرد: «سرانۀ مصرف انرژی در مناطق گرمسیر ما به 10 هزار کیلووات در سال میرسد در حالی که میانگین این عدد در کشور دو هزار کیلووات در سال است. نمیتوانم به مشترک خانگی ایراد بگیرم که چرا مصرف بالاست. وقتی از مصالح ساختمانی غیربهرهور استفاده میشود و اجازۀ استفادۀ تجهیزات سرمایشی و برقی پرمصرف داده میشود طبیعی است که منجر به این افزایش سرانۀ مصرف میشود».
وی ادامه داد: «اغلب بخشهای صنعتی ما ممیزی انرژی را انجام نمیدهند و هیچ انگیزهای برای این کار ندارند در صورتی که در دنیا تجهیزات پربازده را با هزینۀ اولیۀ سرمایهگذاری بیشتر استفاده میکنند و به دنبال آن هستند که با مصرف انرژی کمتر تولید بیشتری داشته باشند. وقتی این ابزارها در اختیار مردم باشد مصرف نیز به سرانۀ بهینه میرسد».
وی تصریح کرد: «بنابراین، در حوزۀ انرژی مردم آخرین مقصران هستند».
به گزارش خبرنگار فردایکرمان، صدیقی در این نشست که پنجم مردادماه برگزار شد، با اشاره به اینکه در دوران اوج مصرف و اوج ناترازی هستیم، گفت: «انتظارمان این است که همۀ بخشها برای گذر از این شرایط همکاری کنند».
وی سپس بیان کرد: «قطعا نیاز به بازنگری سیاستها در حوزۀ مصرف است. در بخش کشاورزی در جنوب استان، برخی مشترکان بالای 150 مگاوات بیش از قدرت مجاز استفاده میکنند. یکی از دلایل آن، افت سطح آب زیرزمینی است. یا در بخش خانگی در یک شهر هوای معتدل ساختمانی با قیمتهای آنچنانی ساخته ولی کانال کولر را حذف میکنند و اسپلیت و ... میگذارند. فردی که در این خانه مستقر میشود باید سرمایش خانه را تامین کند».
وی تاکید کرد: «نباید اجازه داده شود که خانههایی بسازند که مباحث و مقررات مربوط به مصرفه بهینۀ انرژی در آن رعایت نشده است».
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق جنوب استان کرمان ادامه داد: «نمیخواهم توپ را در زمین دیگران بیاندازیم. بیشترین مقصر ناترازی ما هستیم ولی در این شرایط جای صرفهجویی و بهرهوری انرژی هست تا بتوانیم هم خاموشیها را کاهش و هم انرژی را در اختیار بخش مولد قرار دهیم. یک کیلووات ساعتی که در بخش غیرمولد استفاده میکنیم در برخی دیگر از کشورها تبدیل به یک کالای برند میشود و با هزینههای هنگفت باید آن را بخریم. پس، با صرفهجویی بهینه کمک کنیم انرژی در اختیار بخش بهرهور جامعه قرار گیرد».
وی در بخش دیگری از اظهاراتش با اشاره به ظرفیت بالای کرمان در تولید برق از انرژی خورشیدی اظهار کرد: «در جنوب استان در سالهای گذشته پتانسیلسنجی استفاده از انرژی باد نیز انجام و به سرمایهگذاران ارائه شده است چرا که علاوه بر انرژی خورشیدی در انرژی باد هم استان مستعدی هستیم. حتی در تولید برق از زبالهها نیز امکان داریم و مطالعاتی در این خصوص انجام شده است».
صدیقی با تاکید بر ایجاد تنوع در سبد انرژی کشور و استان بیان کرد: «هرچه وابستگی به سوختهای فسیلی کمتر شود به رفع ناترازی کمک میکند».
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق جنوب استان کرمان سپس اظهار کرد: «در حوزۀ رمزارز آمار استان قابل توجه است. مراکزی در کشور شناسایی میشود که مصرف آن بیش از 200 یا 300 خانوار است. این افراد تجهیزات کنترلکنندۀ مصرف را دستکاری و از مدار خارج میکنند. به کسانی که چنین افرادی را معرفی کنند پاداش داده میشود».
وی با بیان اینکه چندین مورد آتشسوزی در برخی استانهایی داشتیم که از رمز ارز استفاده میکردند و به ساختمانهای مجاور هم آسیب زده بودند، گفت: «مردم هرجا افراد سودجو را دیدند حتما گزارش بدهند. باید توجه داشته باشیم که یک صنعتگر برای تولید کالا و محصول، مالیات و عوارض میدهد و شغل ایجاد میکند و درآمد آن هم در اقتصاد کشور به گردش درمیآید اما کسی که رمزارز استخراج میکند از برق مردم و یارانۀ مردم سوءاستفاده و درآمدی را حاصل میکند و هیچ نفعی برای عموم ندارد».
صدیقی بیان کرد: «سامانۀ پیامکی 30005121 را توانیر برای گزارش رمزارزها ایجاد کرده است. از طریق سامانۀ 30006121 هم مردم میتوانند موارد بدمصرف را گزارش دهند. گزارشهای متعددی به ما میرسد. همکاران ما بلافاصله اقدام میکنند».
وی همچنین گفت: «استاندار محترم تاکید ویژهای بر مصرف ادارات دارند که رعایت کنند. شاید عدد مصرفی قابل توجه نباشد ولی مردم نمیپذیرند که فضای یک اتاق در یک اداره بسیار سرد باشد و یا روشنایی غیرضروری وجود داشته باشد».
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق جنوب استان کرمان با بیان اینکه امیدواریم با کمک رسانهها و مردم و تلاش همکاران بتوانیم از این شرایط عبور کنیم، افزود: «از مردم بابت محدودیتهای برق عذرخواهی میکنیم. محدودیت و خاموشی در هر حوزهای آسیبزاست و تبعات بسیار زیادی دارد».
وی همچنین با قدردانی از پرسنل و نیروهای حوزۀ تامین و توزیع برق که بسیار تلاشگر و زحمتکش هستند و در سرما و گرما تامین برق را انجام میدهند قدردانی کرد و گفت: «شاید این نگاه باشد که فقط در حوزۀ جنوب خدمات ارائه میدهیم در صورتی که محدودۀ عملیاتی ما شامل 18 شهرستان اعم از شرقی و غربی و جنوبی است و شهرستانهایی از جمله بردسیر و بافت و سیرجان هم در حوزۀ عملیاتی این شرکت هستند».
وی ادامه داد: «این گستردگی و پراکندگی جمعیت بالا باعث شده که نیاز باشد حجم شبکۀ بسیار زیادی برای تامین برق احداث کنیم که سختیهای زیادی دارد. از همۀ همکارانم بابت زحماتی که در این ایام پیک مصرف در شهرستانها انجام میدهند تشکر میکنم». / الف
نظر خود را بنویسید