گروه اقتصاد ـ استاندار کرمان باردیگر از ضعف کارشناسی و تاخیر در تصمیمگیریها انتقاد کرد.
به گزارش خبرنگار فردایکرمان، محمدجواد فدایی، روز شنبه، هشتم دیماه، در همایش آیندهی انرژی در اتاق کرمان که مقارن با افتتاح اندیشکده انرژی بود، اظهار کرد: «در اقتصاد انرژی محورهایی بحث از جمله تراز انرژی است، عرضه و تقاضا، بازارهای انرژی، کارآیی و شدت انرژی مطرح است که بهویژه شدت انرژی باید مورد توجه قرار گیرد؛ یعنی مصرف انرژی برای یک واحد تولید ناخالص داخلی که برای ایران هشت مگاژول است و شرایط بسیار نامناسبی دارد».
وی افزود: «بحث بعدی چالشهای زیست محیطی و آلودگی سوختهای فسیلی است که با این شرایط، باید از انرژیهای پاک استفاده کنیم که البته سرمایهگذاری بالایی نیاز دارد. اگرچه کارهایی دراین بخش انجام شده است؛ در کرمان بزرگترین نیروگاه 20 مگاواتی خورشیدی را داریم که البته اصفهان 30 مگاواتی داشت که نمیدانم به کجا رسیده است».
فدایی با بیان اینکه در بحث انرژی خورشیدی کارهای خوبی انجام شده و ما از آن حمایت میکنیم، افزود: «ولی چون در این حوزه، سرمایهگذاری بالایی نیاز است استقبال نمیشود».
وی سپس با اشاره به رابطهی بین انرژی و رشد اقتصادی ادامه داد: «متاسفانه در کشور گرفتار این هستیم که نقشهی توسعهیافتگی منطبق بر نقشهی منابع ما نیست. هر کشوری منابع بیشتری دارد لزوما توسعهیافته نیست چون این کشورها بیشتر در استفاده از منابع سرمایهگذاری میکنند تا آموزش و تربیت نیروی انسانی».
فدایی گفت: «ایراد دیگر وقتی این نقشهها بر هم منطبق نیست آنجا خود را نشان میدهد که میبینیم درآمد کشور به جای اتکا به مالیات مردم به منابع وابسته میشود و در نتیجه، پاسخگویی هم کمتر میشود».
وی اظهار کرد: «بحث بعدی که باید روی آن کار کنیم سیاستگذاری در حوزهی انرژی است که چه الزاماتی برای تولید و مصرف انرژی باید داشته باشیم».
استاندار کرمان سپس بیان کرد: «تاکید میکنم علیرغم همهی این مسائل انرژی جزو گلوگاههای توسعهی ما نیست. اگر مشکلات اساسی را حل کنیم در این بخش هم به موفقیت میرسیم. مشکل اصلی ما ضعف کارشناسی است ما در حوزهی کارشناسی و در ارایهی طرحهای مناسب ضعیف هستیم. همچنین، تاخیر در تصمیمگیری که در موضوعات مختلف کشور صورت میگیرد از دیگر مشکلات ماست».
وی در تایید ادعای خود مثالی آورد و گفت: «کرمان استانی خشک و بیلان منفی یک میلیارد مترمکعب از منابع آب زیرزمینی دارد. برای کنترل این برداشتها در سال 62 در قانون توزیع عادلانهی آب، آمده که وزارت نیرو باید روی چاههای آب کنتور حجمی نصب کند ولی تا الان این مصوبه و قانون اجرا نشده است و هیچکس هم از وزارت نیرو نپرسید که چرا این وضعیت را داریم». وی اضافه کرد: «در استان کرمان، از 34 هزار حلقهی چاه مجاز و غیرمجاز فعلی، فقط چهار هزار چاه کنتور حجمی دارند که آن هم در دولت تدبیر و امید اتفاق افتاده است».
5109
در همایش آیندۀ انرژی مطرح شد
نظر خود را بنویسید