گروه اقتصاد ـ رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت شمال استان کرمان از تشکیل کنسرسیوم صادراتی فرش استان بهعنوان یک راهکار مطلوب برای افزایش صادرات این کالا یاد کرد.
به گزارش خبرنگار فردایکرمان، مهدی حسینینژاد، شامگاه شنبه، هشتم دیماه، در شب فرش کرمان که برای تجلیل از پیشکسوتان این عرصه و با حضور مقامات ملی و استانی برگزار شد، اظهار کرد: «در استان کرمان ظرفیت بسیار بزرگی در بخش فرش از نظر تعداد بافندگان داریم که حدود 50 هزار نفر هستند. نزدیک به 40 هزار نفر از این بافندگان کارت قالیبافی را دریافت کردند ولی فقط 15 هزار نفرشان بیمه هستند. یکی از نیازهای فعلی این است که این نیروی انسانی عظیم را تحت پوشش بیمه قرار دهیم».
وی سپس دربارهی وضعیت صادرات فرش دستباف کرما یادآور شد: «در دههی هفتاد یکی از بهترین روزگار صادراتی فرش بوده که بالای یک میلیارد دلار صادرات فرش کشور بوده که 100 میلیون دلار آن از استان بوده است. در سال 96 این میزان به 350 میلیون دلار رسیده که همچنان همان 10 درصد صادرات کشور را شامل میشد. آمارها از یک کاهش شدید در صادرات فرش حکایت دارد».
وی اضافه کرد: «البته نسبت به سال 94 حدود 13 درصد در وزن و 24 درصد در میزان ارزش صادرات فرش ما افزایش یافت. در 9 ماههی سال 97 نیز، حدود 279 میلیون دلار صادرات داشتیم که وضعیت بدی نیست ولی درمقایسه با دههی هفتاد که صادراتی ایدهآل داشتیم، شرایط مناسب نیست».
وی سپس گفت: «علاوه بر اینکه ظرفیت بسیار بزرگی در جامعهی تولیدکنندگان فرش استان داریم، برند قالی کرمان هم شهرت دارد و یک پتانسیل است اما همانطور که نتایج بررسی خوشهفرش نیز نشان داد، در کیفیت فرش تولیدی در کرمان نیاز به کار داریم».
حسینینژاد با تاکید بر اینکه کیفیت مواد اولیه البته از مهمترین پارامترهاست که باید حتما به آن توجه شود، افزود: «به تشکیل کنسرسیوم صادراتی که در استان از طرف اتاق بازرگانی و شرکت شهرکهای صنعتی دارد دنبال میشود، بهعنوان یک برنامه و استراتژی ویژه برای برونرفت از افت فعلی صادرات نگاه میکنیم».
وی تصریح کرد که سازمان تحت مدیریت وی، در حوزهی فرش به بخش خصوصی اعتماد کامل دارد و معتقد است با انجمنهایی که در استان داریم میتوان بهسرعت به روزهای اوج فرش کرمان برگردیم.
5142
حسینینژاد مطرح کرد
نظر خود را بنویسید