گروه اقتصاد ـ مدیرعامل شرکت معادن ذغالسنگ کرمان دربارهی آخرین وضعیت این شرکت توضحاتی داد.
به گزارش فردایکرمان به نقل از فارس کرمان، سامان مرتاض، پنجشنبه سیزدهم دیماه، در جمع خبرنگاران اظهار کرد: «ذخایر ذغالسنگ استان نزدیک به 200 میلیون تن است و صادرات تنها یک اهرم فشار بوده و ما تا جایی که امکان داشته باشد با شرکتهای داخلی همکاری خود را ادامه میدهیم».
وی از رشد هشت درصدی افزایش تولید کنسانتره در سال 97 در شرکت ذغالسنگ کرمان خبر داد و افزود: «اگر بیمه تکمیلی نداشته باشیم، مشکلات زیادی برای کارگران پیش میآید، با اقداماتی که صورت گرفت، این وضع را سامان بخشیدیم».
وی با بیان اینکه مشکلات سابق تا حدود زیادی حل شده و برخی از آنان نیز در مراحل پایانی قرار دارند، ادامه داد: «شرکت ذغالسنگ کرمان 12 چاه داشت که برای سالیان طولانی پروانه آنان تمدید نشده حتی توقیف و برخی از آنان نیز در مرحله پلمب قرار داشت، اما پروانهها مجددا احیاء شده است».
مدیرعامل شرکت معادن ذغالسنگ کرمان از بدهکاری دو میلیاردی شرکت ذغالسنگ به شرکت آب منطقهای خبر داد و با تاکید بر اینکه توانستیم بخش عمدهی این بدهی را پرداخت کنیم، گفت: «بدهی ما به شرکت آب منطقهای تقریبا رو به پایان است».
مرتاض با انتقاد از اینکه پروانه بهرهبرداری معادن ما به دلایل نامعلومی تمدید نشده بود، ابراز کرد: «علاوه بر اینکه توانستیم این مشکل را حل کنیم، یک پروانه جدید را نیز اخذ کرده و سه پروانه جدید دیگر نیز در آیندهای نزدیک، به شرکت ذغالسنگ کرمان واگذار میشود».
وی گفت: «بدهی شرکت ذغالسنگ به سازمان تامین اجتماعی با قانون جدید این سازمان تقسیط شد و این سازمان نیز جریمههای ما را بخشید، با این شیوه توانستیم بدهی 54 میلیونی خود را به 14 میلیون تومان کاهش دهیم».
مرتاض با بیان اینکه سه هزار و 250 نفر به صورت مستقیم در شرکت ذغالسنگ کرمان حقوق دریافت میکنند، اظهار کرد: «در شرکت ذغالسنگ به همهی پتانسیلها نیاز داریم و هیچکدام قابل حذف نیستند و همه باید در کنار هم قرار بگیریم و به صورت یکپارچه کار کنیم و دلیل پیشرفت شرکت ذغالسنگ در بیش از یک سال گذشته نیز همین است».
مدیرعامل شرکت معادن زغالسنگ کرمان ادامه داد: «این شرکت، بدهی بزرگی به مالیات داشت که آن را نیز با کمک صندوق بازنشستگی فولاد حل کردیم، اکنون 110 میلیارد تومان بدهی این شرکت تهاتر شده و دغالسنگ تنها عوارض آن را پرداخت میکند».
مرتاض دربارهی صادرات ذغال اظهار کرد: «مذاکراتی با کشور ترکیه صورت گرفته و آنان خواهان ذغال ما هستند، اگر چه تامین ذغال شرکتهای داخلی مسئولیت ما است، اما شرکتهای داخلی، کرمان و یا حتی ایران باید بدانند که نباید ذغال را با قیمت مثلا 50 درصد کمتر بخرند، ما میتوانیم تا 10 درصد کمتر از قیمت جهانی با آنان کنار بیاییم».
وی ذخایر ذغالسنگ استان را نزدیک به 200 میلیون تن اعلام و اضافه کرد: «صادرات تنها یک اهرم فشار بوده و ما تا جایی که امکان داشته باشد با شرکتهای داخلی همکاری خود را ادامه میدهیم».
مدیرعامل شرکت ذغالسنگ کرمان در بخش دیگری از سخنان خود، با بیان اینکه در شرکت ذغالسنگ بیش از سه هزار 100 نیرو داریم و شرکتهای خصوصی نیز که با ما کار میکنند، چهار هزار نفر نیرو دارند، گفت: 97 درصد آنان بومی کرمان هستند، اگر چه نگاه ما نگاه ملی است اما استخدامها باید بر پایه لیاقت باشد و این از آموزههای دینی ما سرچشمه میگیرد».
وی دربارهی چالشهای پیشرو شرکت ذغالسنگ گفت: «اگر بگذارند بدون بخشنامه و قوانین دست و پا گیر کار کنیم، میتوانیم تهدیدها را به فرصت تبدیل کنیم».
5202
مدیرعامل شرکت معادن ذغالسنگ کرمان:
نظر خود را بنویسید