گروه جامعه - مدیرکل نوسازی مدارس استان کرمان گفت: «مدارس غیردولتی که عمدتا در منازل هستند و استاندارد فضای آموزشی را نیز ندارند زیر نظر ما نیستند و با توجه به کمبود فضای آموزشی، فعالیت آنها اجتنابناپذیر است».
به گزارش فردای کرمان به نقل از ایسنا منطقه کویر، غلامرضا رجایی در نشست خبری با موضوع تجهیز مدارس به سیستم گرمایشی استاندارد، اظهار کرد: «طی سالهای اخیر به علت استاندارد نبودن سیستمهای گرمایشی در مدارس کشور شاهد اتفاقات ناگواری بودیم که دانشآموزان و خانوادههای آنها را تحت تاثیر قرار داده که در این راستا از سال ۹۲ مصوبهای از سوی مجلس تصویب شد که بر اساس آن باید همهی مدارس سطح کشور به سیستم گرمایشی استاندارد مجهز شوند».
وی افزود: «منظور از سیستم گرمایشی استاندارد سیستمی است که منبع تولید گرما و انرژی از فضای آموزشی دور و به صورت متمرکز باشد که گرما به سمت کلاسها هدایت شود و هیچ شعلهای داخل آن فضا نباشد».
رجایی بیان کرد: «از زمان آغاز این طرح، شناسایی مدارس فاقد سیستم گرمایشی غیراستاندارد را در استان کرمان شروع کردیم که بیش از ۱۵ هزار کلاس فاقد این سیستم بودند و در این میان تعدادی کلاس وجود داشت که سیستم گرمایشی آنها واقعا غیراستاندارد و خطرآفرین بود که در اولویت قرار گرفتند».
وی با بیان اینکه طی چهار سال گذشته همهی کلاسهایی که سیستم غیراستاندارد داشتند، از رده خارج و استانداردسازی شدند، افزود: «در این مدت شش هزار و ۴۰۰ کلاس درس به سیستم گرمایشی استاندارد مجهز و تحویل آموزش و پرورش شده است».
مدیرکل نوسازی مدارس استان کرمان گفت: «علیرغم همهی تلاشهای صورت گرفته هنوز در سطح استان تعدادی از کلاسها مجهز به سیستمهای گرمایشی نفتی و گازی هستند و برخی از مدارس فاقد سیستم گرمایشی هستند که عمدهی این مدارس در مناطق جنوب و شرق قرار دارند که دمای هوا بالا است یا تعداد کلاسها کم هستند».
وی افزود: «۹۷۰ کلاس را در این مناطق به بخاری برقی تابشی مجهز کردیم اما به دلیل اینکه در سیستمهای برقی انرژی زیادی مصرف میشود در حال حاضر بیش از ۵۰۰ کلاس را در دست تجهیز به سیستم گرمایشی استاندارد داریم که تا پایان سال مجهز خواهند شد به شرط این که تامین اعتبار صورت بگیرد».
رجایی اظهار کرد: «یک هزار و 298 کلاس مجهز به سیستمهای استاندارد فرسوده هستند که پیشبینی شده طی سالهای آینده با تامین اعتبار آنها را تعویض کنیم».
وی خاطرنشان کرد: «2 هزار و 943 کلاس با بخاری گازی و یک هزار و 958 کلاس با بخاری نفتی گرم میشوند و 2 هزار و 596 کلاس در سطح استان کرمان فاقد سیستم گرمایشی هستند که عمدتا نیاز به وسایل سرمایشی دارند.
مدیرکل نوسازی مدارس استان کرمان با بیان اینکه نزدیک به 30 هزار کلاس درس در استان کرمان وجود دارد، افزود: عمدتا مدارس عشایری قابلیت سیستم استاندارد را ندارند زیرا جابهجا میشوند یا چادر هستند».
وی همچنین اظهار کرد: «مدارس غیردولتی که عمدتا در منازل هستند و استاندارد فضای آموزشی را نیز ندارند زیر نظر ما نیستند و متاسفانه با توجه به کمبود فضای آموزشی، فعالیت آنها اجتنابناپذیر است».
رجایی با اشاره به اینکه بیش از 90 میلیارد تومان برای تجهیز کلاسهای استان کرمان به سیستم گرمایشی استاندارد نیاز است، گفت: «اعتبارات استانداردسازی با اعتبارات تخریب و بازسازی مدارس متفاوت است و براساس بررسی، عمدتا مدارس غیراستاندارد در اولویت ساخت بوده و مدارس خطرآفرین تخلیه میشوند».
وی در ادامه از تشکیل کمپینی به کمک خیرین و نوسازی مدارس در کشور با عنوان «همه برپا» با شعار «کلاس گرم، مدرسهی امن» در راستای استانداردسازی مدارس خبر داد و اظهار کرد: «خیرین کمک زیادی به ما میکنند و اگر کمک آنها در وضعیت بد اقتصادی نبود، دچار مشکل میشدیم».
مدیرکل نوسازی مدارس استان کرمان همچنین گفت: «تا سال 82 بیش از 1400 کلاس درس کپری از منطقهی جنوب استان برچیده شد اما هنوز در برخی مناطق به دلیل کمبود فضای آموزشی و کمبود اعتبار کلاس کپری وجود دارد».
وی خاطرنشان کرد: «در جنوب به دلیل شرایط آب و هوایی، سیاسی، اجتماعی، امنیتی و ... جابهجایی جمعیت صورت میگیرد که این مساله آموزش و پرورش را با تراکم دانشآموز مواجه میکند و برای پاسخگویی به این نیاز کلاس کپری و کانکس در نظر میگیرند».
وی افزود: «پروژههای در حال ساخت ما در جنوب بیش از جاهای دیگر است که هدف محرومیتزدایی و کمک به این مناطق است».
رجایی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به فعالیت بنیاد برکت در ساخت مدارس، گفت: «بنیاد برکت از چند سال قبل در استان کرمان با مشارکت نوسازی مشغول ساخت مدارس و فضاهای آموزشی است و تاکنون 35 مدرسه در استان کرمان آغاز کرده و تعداد زیادی از این مدارس تحویل شده است.
وی بیان کرد: بنیاد برکت 5 پروژه در شهرستان راور در حال ساخت دارد که بعد از زلزله سال گذشته هجدک در این شهرستان آغاز شد».
مدیرکل نوسازی مدارس استان کرمان بیان کرد: «بنیاد مستضعفان نیز در جنوب استان کرمان و قلعهگنج که پایلوت اقتصاد مقاومتی است، در فاز اول 15 پروژه تحویل داده و اکنون برای ساخت 128 کلاس درس تفاهمنامه داریم و قرار است به 300 کلاس برسد».
وی افزود: «64 کلاس در قلعهگنج با مشارکت بنیاد مستضعفان در حال ساخت داریم که در فاز اول 54 کلاس تحویل داده شده و سپاه و بسیج نیز در ساخت مدارس به ما کمک زیادی کردند».
رجایی گفت: «اعتبار مصوب نوسازی مدارس استان کرمان امسال 56 میلیارد تومان بوده اما تاکنون که دی ماه است، موافقتنامهها مبادله نشده و تنها 16 میلیارد تومان تخصیص داده شده است».
وی با اشاره به اینکه در سه سال اخیر با کمبود اعتبار زیادی مواجه بودهایم، افزود: «مردم میتوانند موارد غیراستاندارد و خطرآفرین بودن مدارس و سیستم گرمایشی را اطلاعرسانی کنند تا ما بازدید و کارشناسی کنیم و در صورت خطرآفرین بودن اخطار تخلیه را صادر کنیم».
5406
مدیرکل نوسازی مدارس استان کرمان مطرح کرد
نظر خود را بنویسید