گروه اقتصاد - مدیرکل پایش روابط اقتصادی دو جانبه وزارت امور خارجه گفت: «در فضایی که الان قرار داریم راهی نداریم جز اینکه تمام زمینهها و بسترهای لازم را بسیج کنیم برای اینکه در مسیر توسعهی صادرات بتوانیم کاری انجام بدهیم و روزانه سهم بیشتری را از بازارهای جهان به دست بیاوریم».
به گزارش خبرنگار فردای کرمان، احمد معصومیفر در همایش بزرگداشت روز صادرات و تجلیل از صادرکنندگان برتر استان کرمان اظهار کرد: «تلاش برای رسیدن به اهداف چشمانداز 20 ساله همواره یکی از راهبردهای اساسی طی سالهای گذشته برای ایجاد ظرفیتهای توسعهی صادرات بوده است».
وی افزود: «بعد از برنامهی سوم توسعهی پنج ساله که نهایتا راهبرد توسعهی صادرات به عنون راهبرد رشد توسعهی اقتصادی انتخاب شد اقدامات بسیار زیادی از سوی مجلس و دولت صورت گرفت که بسترهای لازم برای توسعهی اقتصادی فراهم شود».
معصومیفر ادامه داد: «اگر تجربهی کشورهایی که مدل موفقی از توسعهی اقتصادی داشتند را مد نظر قرار دهیم متوجه میشویم اکثر این کشورها رمز موفقیتشان را در سایهی راهبرد توسعهی صادرات قرار دادند».
وی خاطرنشان کرد: «این کشورها همهی امکانات و ظرفیتهای کشور را متمرکز بر توسعهی ظرفیتهای صادراتی قرار دادند».
مدیرکل پایش روابط اقتصادی دو جانبه وزارت امور خارجه اظهار کرد: «این مهم در کشور ما به یک اجماع کلی رسیده اما هنوز برای رسیدن به مرحلهای که بحث توسعهی صادرات غیرنفتی به عنوان محور و راهبرد اساسی باشد، راه زیادی داریم و موانع و مشکلاتی در راه است».
وی افزود: «ما هنوز نیاز داریم زیرساختهای صادراتی و ساختارها و بنگاههای صادراتی را تقویت کنیم و مهمتر از همه، رقابتمندی را در حوزهی کسب و کار به نحوی قرار دهیم که بتوانیم رغبت و اولویت برای صادرات و فعالان اقتصادی را به عنوان یک اصل قرار بدهیم».
معصومیفر با بیان اینکه ما همچنان سوبسیدهای آشکار و پنهان به واردات میدهیم، یادآور شد: «همه باید تلاش کنم و به سمتی برویم که این سوبسیدها به سمت صادرات باشند؛ کاری که کشورهای موفق انجام دادند».
وی خاطرنشان کرد: «امروز دشمن با سلاح اقتصادی وارد یک جنگ تمام عیار با ما شده زیرا نقطهی قوت و ضعف ما را شناخته است».
مدیرکل پایش روابط اقتصادی دو جانبه وزارت امور خارجه گفت: «اگر بخواهیم مانند دوران دفاع مقدس این چالش را به فرصت تبدیل کنیم، نیاز به یک اجماع جمعی و وحدت عمل داریم در اینکه همه بپذیریم تنها راه رسیدن به توسعهی پایدار و رشد توسعهی اقتصادی، توسعهی صادرات است و اگر صحبت از حمایت از تولید ملی میکنیم، باید بر مبنای توسعهی صادرات باشد».
وی با بیان اینکه توسعهی صادرات تولید ملی را توسعه میدهد و قوام میبخشد و ایجاد اشتغال میکند، اظهار کرد: «در فضایی که الان قرار داریم راهی نداریم جز اینکه تمام زمینهها و بسترهای لازم را بسیج کنیم برای اینکه در مسیر توسعهی صادرات بتوانیم کاری انجام بدهیم و روزانه سهم بیشتری را از بازارهای جهان به دست بیاوریم».
معصومیفر تاکید کرد: «ملاک ارزیابی عملکرد دستگاههای اقتصادی و اجرایی کشور باید این باشد که چقدر ما تلاش میکنیم برای این که زمینهای را ایجاد کنیم تا فعالان بخش اقتصادی و صادرکنندگان بتوانند بازارهای جهانی را فتح کنند».
وی با بیان اینکه در این جنگ اقتصادی، سربازاران خطشکن صادرکنندگان هستند، افزود: «چندی پیش دستگاه دیپلماسی به خاطر رسیدن به این اهداف مهم و براساس قانون پنج سالهی ششم و سیاستهای اقتصاد مقاومتی اقدام به تغییر ساختاری در وزارت امور خارجه کرد».
مدیرکل پایش روابط اقتصادی دو جانبه وزارت امور خارجه گفت: «امروز اکثر ظرفیتهای دستگاه دیپلماسی در خدمت حوزهی اقتصادی قرار گرفته و وزیر امور خارجه تلاش میکند همهی نمایندگیهای سیاسی و کنسولی در خارج از کشور در خدمت فعالان اقتصادی و به ویژه صادرکنندگان باشند».
وی ادامه داد: «در دستورالعملی که برای سفرا صادر شده ملاک ارزیابی عملکرد آنها این قرار گرفته که چه میزان بتوانند در حوزهی توسعهی صادرات در دیگر کشورها موفق باشند».
معصومیفر در پایان خاطرنشان کرد: «بهترین جایزه و تشویق برای صادرکنندگان این است که ما هر سال در روز صادرات بتوانیم یکی از موانع صادرات را از جلوی پای بخش خصوصی برداریم».
6288
مدیرکل اقتصادی وزارت امور خارجه:
نظر خود را بنویسید