گروه جامعه - مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کرمان گفت: «پیشبینی شده با پنجهزار هکتار مالچپاشی دیگر و 20 هزار هکتار نهالکاری تقریبا امنیت نسبی در منطقه شرق ایجاد میشود اما مسائل همچنان پابرجاست».
به گزارش فردای کرمان به نقل از ایسنا، مهدی رجبیزاده با اشاره به وضعیت مراتع در استان کرمان، اظهار کرد: «در شمال استان کرمان 2/6 میلیون هکتار مرتع داریم که هفت درصد مراتع کشور را شامل میشود اما به دلیل کم بارشی مراتع درجه یک ما فقط 23 هزار هکتار است، 5/19 درصد مراتع متوسط و 80 درصد مراتع ما فقیر هستند و بررسیها نشان داده هر سال 15 هزار هکتار از مراتع ما تبدیل به بیابان میشوند».
وی با بیان اینکه کرمان استانی کم بارش است و در اقلیم خشک و نیمهخشک قرار دارد، افزود: «تولید علوفهی خشک در استان از 65 کیلوگرم در هکتار به 30 کیلوگرم کاهش یافته است».
رجبیزاده خاطرنشان کرد: «معادل 20 درصد بیابانهای کشور در استان کرمان قرار دارد و از این میزان وسعت بیابانهای استان، 4 میلیون و 500 هزار هکتار اراضی تحت تاثیر فرسایش بادی هستند و پوشش گیاهی به حدی فقیر شده که با کمترین وزش باد شاهد حمل شن، ماسه و گردوغبار هستیم».
وی با اشاره به اینکه در خوزستان اراضی تحت تاثیر فرسایش بادی 700 هزار هکتار است، بیان کرد: «کانونهای بحرانی حساس به فرسایش بادی در شمال استان 24 مورد شامل 430 هزار هکتار مساحت است که اقتصاد، مراکز تولید، راههای مواصلاتی و زیستگاهها و مکانهای حیاتی را در معرض طوفانهای شن و پدیده گرد و غبار قرار داده است».
وی افزود: «240 هزار هکتار، معادل 55 درصد از کانونهای حساس به فرسایش بادی در شرق استان کرمان است که در چهار شهرستان بم، ریگان، فهرج و نرماشیر قرار دارد».
مدیرکل منابع طبیعی استان کرمان با بیان اینکه 200 هزار هکتار جنگلهای دستکاشت بیابانی در 40 سال گذشته در شمال استان ایجاد کردهایم، گفت: «تا سال 85 میزان 25 هزار هکتار مالچپاشی و از سال گذشته 3 هزار و 500 هکتار مالچپاشی در مناطق بیابانی استان انجام شده است».
وی ادامه داد: «احداث بادشکن، تله رسوبگیر، کنترل هرزآب در مناطق بیابانی نیز از دیگر اقدامات در این حوزه بوده است».
رجبیزاده اظهار کرد: «در شرق استان کرمان 48 هزار هکتار جنگلکاری صورت گرفته، 17هزار هکتار از مالچپاشیها در این منطقه انجام شده و طرح مقابله با فرسایش بادی در این منطقه در دورهی پنج ساله اجرا شد و ادامه دارد اما به دلیل افزایش قیمتها، هزینههای بیابانزدایی خیلی بالا است».
وی بیان کرد: «هر هکتار مالچپاشی با احتساب قیمت مالچ 42 میلیون تومان هزینه دارد».
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کرمان گفت: «پیشبینی شده با پنجهزار هکتار مالچپاشی دیگر و 20 هزار هکتار نهالکاری تقریبا امنیت نسبی در منطقه شرق ایجاد میشود اما مسائل همچنان پابرجاست».
6316
مدیرکل منابع طبیعی استان کرمان:
نظر خود را بنویسید