گروه فرهنگ و هنر - مدیر موسسه مهنا گفت: «دکور نمایش «ماهی در خاک» 80 هزار لیتر آب برای بازسازی رود اروند دارد. این دکور در داخل مصلای کرمان تعبیه شده است»
به گزارش فردای کرمان به نقل از فارس سراسری، نمایش «ماهی در خاک» تازهترین اثر مؤسسه مهنا است که به قصهی شهدای لشکر ۴۱ ثارالله در عملیاتهای کربلای ۴ و ۵ و والفجر ۸ میپردازد. این نمایش از ۲۸ بهمن ماه اجرایش را هر شب ساعت ۱۹ در مصلای بزرگ امام علی(ع) کرمان برگزار میکند.
علیرضا کوهفر مدیر مؤسسه مهنا و مجری طرح این نمایش در گفتوگو با فارس دربارهی تولید جدیدترین اثر این مؤسسه گفت: «موسسه مهنا در چهارمین سال فعالیتش قرار دارد و در طی این سالها تلاش شده است محصولاتی که در مهنا تولید میشود، چه در حوزهی نمایشهای میدانی و چه در حوزهی برنامههای مناسبتی، یادوارهها و کنگرهها، تکنیکهای روز دنیا را بومیسازی کرده و از مدیاهای مختلف بهره ببرد».
وی دربارهی ویژگیهای نمایش «ماهی در خاک» در مقایسه با سایر نمایشها عنوان کرد: «سینمایش «ماهی در خاک» به سفارش کنگرهی ملی ۶۵۰۰ شهید استان کرمان است که به داستان لشکر ۴۱ ثارالله میپردازد و کاراکترهای نمایش، شهدای غواص عملیات والفجر ۸ هستند که سعی شده با اجرایی تکنیکال و همراه با تصویر به جذابیتهای نمایش افزوده شود».
کوهفر با اشاره به برخی ویژگیهای متفاوت این نمایش، گفت: «نصب پردهی عظیم تصویر در ابعاد ۲۴ در ۶ متر و بازسازی رود اروند در دکور با حدود ۳۰ متر عرض و 1/5 متر ارتفاع که دربرگیرندهی حدود ۸۰ هزار لیتر آب از ویژگیهای متفاوت این نمایش است».
وی ادامه داد: «اجرای این دکور در فضای داخلی مصلی کرمان با دیوار شیشهای رودخانه، انفجارهای آبی، باران، طوفان و غواصهای درون آب از دیگر ویژگیهای متفاوت این اثر است که شرایط جذابی را برای تماشاچیان رقم میزند».
وی دربارهی ردهی سنی مردم برای تماشای کار گفت: «از ابتدا هدفگذاری ما قشر عام و خاکستری شهر کرمان بود، ابداً این نمایش برای یک قشر خاص طراحی نشده است. سعی کردیم با استفاده از دیالوگهای روان شرایطی را فراهم کنیم تا برای همهی گروههای سنی جذاب و اثرگذار باشد. یادآوری رشادتها، دلاوری و ولایتپذیری شهدای دوران دفاع مقدس و انتقال این روحیه به جوانان نسل جدید، مهمترین هدف و پیام این نمایش است».
کوهفر دربارهی نمونههای مشابه گذشته، اظهار کرد: «با توجه به حجم آب به کار رفته در صحنهی نمایش و به لحاظ تکنیکال، نمونهی مشابهی نداشته است. ضمن اینکه همزمانی تصویر و نمایش در طول ۹۰ دقیقه یک اتفاق جدید است که در گذشته مورد استفاده قرار نگرفته است و از مهمترین ویژگیهای این سینمایش است».
وی در پاسخ به این سؤال که استقبال مردم در دو روز ابتدایی اجرای نمایش چگونه بوده است، گفت: «با توجه به اینکه سالن اجرای نمایش حدود ۳۵۰۰ نفر ظرفیت دارد توقع ما این بود که به تدریج و از شبهای آتی شاهد تکمیل ظرفیت سالن توسط مخاطبان باشیم که بر خلاف انتظارات، در روزهای ابتدایی اجرا با استقبال کمنظیر مخاطبان مواجه شده و در هر دو شب، مصلای امام علی (ع) مملو از حضور مردم عزیز کرمان بود».
کوهفر همچنین با بیان اینکه فکر میکند وقت آن رسیده که هنر نمایش کشور به سمت کارهای تکنیکال پیش رود و برای مخاطب و قشر عام هدفگذاری شود، افزود: «اجرای اینگونه نمایشهای ارزشی با موضوع مقاومت و تزریق روحیهی دلاوری بر جوانان، لازمهی توفیق در جنگ فرهنگی عصر جدید است که امیدوارم در آینده شاهد افزایش اینگونه نمایشها باشیم».
وی در پایان اظهار کرد: «از همکاری صمیمانهی مردم و مسئولین شهر کرمان، مخصوصاً امام جمعه محترم کرمان و سپاه استان کرمان کمال تقدیر و تشکر را دارم و امیدوارم خداوند متعال توفیقات این عزیزان را روزافزون کند».
مالک سراج، انوش معظمی، علیمحمد رادمنش، فاطمه رادمنش، سیدعلی موسویان، هدی آهنگر، امیرعلی زارعی، مینا محسنینسب، علی نفیسی، حسام خلیلنژاد و علی فرحناک در نمایش «ماهی در خاک» به ایفای نقش میپردازند و کوروش زارعی کارگردانی و علیرضا کوهفر نیز تهیهکنندگی آن را بر عهده دارد.
نظر خود را بنویسید