گروه جامعه ـ نماینده کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی در جمع خبرنگاران حاضر شد و به پرسشها دربارهی مسائل مختلف استانی و ملی پاسخ داد.
به گزارش خبرنگار فردایکرمان، محمدمهدی زاهدی صبح شنبه، هفدهم اسفندماه، در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه قیمت کالاها دارد روز به روز بالا میرود؛ چه کسی پاسخگوی این وضعیت است؟ گفت: «دولتمردان آنچه را که انتظار داشتیم انجام ندادند از جمله کنترل قیمتهای افسارگسیخته در بازار که به نظر میرسد نظارت جدی بر آن وجود ندارد و اکنون، بسیاری از محصولات که تولید داخل هستند هم با قیمت بالا ارایه میشود».
وی با اشاره به بازدید اخیر خود از بازار کرمان که به همراه تعدادی از اعضای اتاق اصناف و روز پنجشنبهی گذشته انجام شده است، اظهار کرد: «بسیار متاثر شدم؛ هم کسبهی ما بهشدت ناراحت بودند و هم مردم. مردم فکر میکردند کسبه دارند گران میدهند، کسبه هم میگفتند هیچ کنترلی نیست و نرخها دارد سرسامآور بالا میرود».
وی افزود: «چند فروشگاه پوشاک دیدم که خالی بودند و جنس زیادی نداشتند. برخی میگفتند کالایی که ما با این قیمت میدهیم، چند مغازه بالاتر قیمت دیگری دارد. چون مثلا یک هفته اختلاف خرید داشتیم، نرخها تغییر کردند. حالا مردم میروند در سه مغازه با قیمتهای متفاوت روبهرو میشوند و به کسبه بدبین میشوند. درصورتی که هر سه، قیمت را درست میگویند». زاهدی تصریح کرد: «دولت باید با جدیت پای کار بیاید و کنترل و نظارت کند و اینطور نباید با مردم بازی کرد».
وی با بیان اینکه ما هم در مجلس به جای سیاسیکاری و سیاسیبازی باید حوزهی نظارت را قوی کنیم، گفت: «ولی مجلس هم آنطور که انتظار میرود کار نمیکند».
جای رزمحسینی خالی است
زاهدی در پاسخ به پرسش دیگری مبنی بر اینکه معینهای اقتصادی در کرمان و راور جز یک نام چیزی نیستند و فعالیت خاصی ندارند، اظهار کرد: «از آقای رزمحسینی استاندار سابق تشکر میکنم که در حوزهی اقتصادی خلاق و نوآور بودند و جای ایشان در استان خالی است. یکسری بحثهای داخل خانوادهشان بود که در رفتن ایشان اثر گذاشت و یکسری هم فشارهای سیاسی بود. خدا ببخشد یا نبخشد یا هدایت کند کسانی که به او فشار آوردند که ایشان براساس همین، استان را ترک کردند و جای ایشان واقعا خالی است». وی افزود: «معینهای اقتصادی ابتکار ایشان بود و اینکه الان کمرنگ شدهاند، استاندار باید پاسخگو باشد ولی در شهرستانهای کرمان و راور فعالند. در چترود هنوز فعال نشدند چون فولاد بوتیا هنوز به ثمر ننشسته است و امیدواریم تا سال آینده به بهرهبرداری کامل برسند و اثربخشی حضور فولاد بوتیا را ببینیم». وی ادامه داد: «ستاد اجرایی فرمان امام معین راور است، مشکلاتی داشتند هفتهی گذشته با حضور استاندار در تهران پیگیری کردیم که وعدهی حل آن تا پایان امسال داده شد».
وی بیان کرد: «این را هم قبول کنیم که به معینهای اقتصادی امتیاز نمیدهیم و داریم امتیاز میگیریم و باید از حضورشان تشکر کنیم. بانک رسالت در گلباف و ماهانایر در شهداد کارهای خوبی در حوزهی اشتغالزایی و گرشگری انجام دادند».
زاهدی با بیان اینکه انتظار داریم ماهانایر در بخشهای غیرگردشگری هم فعال شود، افزود: «مس باهنر در راین فعالیتهایی شروع کرده ولی هنوز نتوانسته خیلی قوی وارد شود و ما هم از معینها انتظار داریم سرعت کار را بیشتر کنند».
وی اظهار کرد: «شهر کرمان وضعیت متفاوتی دارد و اگر به شهرها و روستاهای اطراف آن برسیم فشار از روی کرمان برداشته میشود».
زاهدی با طرح این سوال که چرا کرمان این همه حاشیهنشین دارد؟ ادامه داد: «اکثریت از همین شهرهای اطراف آمدند چون امکانات و شغل به این مناطق نبردیم و حالا هرچه به این مناطق بیشتر برسیم به نفع شهر کرمان است».
احتمال استیضاح وزیر صمت وجود دارد
نماینده کرمان و راور در مجلس در پاسخ به سوال دیگری دربارهی وضعیت بازار خودرو در کشور اظهار کرد: «هفتهی قبل در کرمان در نمایندگی خودروی سایپا اتفاقی افتاد که کاری به خود اتفاق ندارم. اما باید بگویم که نمایندگیهای خودرو در استانها کارهای نیستند. شرکتهای بزرگ پارسخودرو و بهمنخودرو و کرمانخودرو و ... باید پاسخگو باشند که پیشفروش کردند و پول از مردم گرفتند. نمایندگی که خودش خودروسازی ندارد اما مردم در شهرستانها و استانها این نمایندگیها را در برابر خودشان میبینند».
وی با بیان اینکه یکی از مطالبات ما از وزیر صمت همین وضعیت خودروسازی بوده است، ادامه داد: «اینطور نمیشود که تعهد بدهند و بعد زیر آن بزنند. خودرویی مثل پراید 95 درصد قطعات آن ساخت داخلی است و آن قطعاتی هم که از خارج باید بیاید اگر به دانشگاههای خودمان بدهند، تولید میکنند. نمیتوان به این بهانه ناگهان قیمت را چند برابر کنند». زاهدی تصریح کرد: «اگر وزیر صمت به این وضعت رسیدگی نکند، ممکن است استیضاح شود که امیدواریم کار به آنجا نرسد و جلوی قیمتهای نابههنجار گرفته شود».
نظام انتخابات اصلاح شود
وی در بخش دیگری از این کنفرانس خبری در پاسخ به سوالی دربارهی لایحهی جدید انتخاباتی اظهار کرد: «باید بپذیریم نظام انتخاباتی ایران از ناکارآمدترین نظامهای دنیاست. خواستم اصطلاح ناجوری را به کار ببرم منصرف شدم. هیچ جای دنیا اینطور بیحساب و کتاب نیست. در کشورهای دنیا حتی همین افغانستان که شاید خیلی آن را از نظر پیشرفت قبول نداشته باشیم، یا عراق و هرجای دیگر، نظام حزبی دارند؛ احزاب قوی وارد انتخابات میشوند ولی نمیدانم چرا ما احزاب را در انتخابات کنار گذاشتیم. بسیاری از فسادهای کشور برای این است که نظام حزبی نداریم».
وی افزود: «وقتی به احزاب بها ندهیم برای انتخابات مجلس شورای اسلامی در یک شهر که فقط به یک نماینده نیاز دارد 300 نفر ثبتنام میکنند چون شرط فقط این است که فوق لیسانس باشد. طرف یک روز سابقهی کار نداشته الان در مجلس است». وی ادامه داد: «وقتی میگوییم مجلس در راس امور است واقعا اینطور است نه تکتک نمایندگان بلکه جایگاه حقوقی مجلس در راس است. مجلس ریلگذار است اگر درست و دقیق این کار را انجام ندهد، قطاری که روی آن است نمیتواند کشور را نجات دهد».
وی اظهار کرد: «نتیجهی این وضعیت، مجلس فعلی است که سه گروه وارد میشوند و هیچکدام اکثریت ندارند؛ در نتیجه نظارت مورد انتظار اتفاق نمیافتد». وی بیان کردک «ولی وقتی احزاب باشند، بر کار یکدیگر نظارت میکنند».
زاهدی با بیان اینکه در اکثر کشورهایی که نظام حزبی دارند سیستم انتخاباتی احزاب هستند ولی تناسبی هستند، گفت: «یعنی هر جریان و گروه و حزبی که در انتخابات شرکت کرده و درصد آرا را به دست آورده براساس همان رای خود، نیرو دارد. ما این را کنار گذاشتهایم».
او بیان کرد: «برای رئیسجمهور که دیگر وضعیت بدتر است و فقط باید سواد خواندن نوشتن داشته باشد. بعد گفتیم رجل سیاسی اما ملاکهای مشخصی نگفتند که این رجل سیاسی چه معیارهایی باید داشته باشد؟».
زاهدی با یادآوری اینکه در دور قبل انتخابات، شش هزار نفر برای ریاستجمهوری ثبتنام کردند، ادامه داد: «این، وهن کشور است. این دموکراسی نیست. دنیا به ما میخندد. باید آدمهای کارآزموده و امتحان پس داده، مدیر و مدبر و شجاع در تصمیمگیری و ... آن هم با پشتوانهی قوی حزبی بیایند». وی اضافه کرد: «از این بدتر آن است که هیچیک از روسایجمهور ما به ویژه بعد از جنگ تا الان مسئولیت تبعات تصمیمات خود را برعهده نمیگیرد».
وی تصریح کرد: «باید تغییر اساسی در انتخابات کشور صورت گیرد و این رویه، اصلاح شود. نقطهی شروع این شده که انتخابات استانی باشد. خوب است ولی به شرط اینکه تناسبی باشد. استانی شدن به همراه تناسبی میتواند مقدمهی خوبی برای این باشد که به سمت و سوی حزبی شدن پیش برویم ولی برای ریاست جمهوری که استانی نمیشود و باید فکر دیگری برای آن بکنیم و باید آن را برعهدهی احزاب بگذاریم».
به گزارش فردایکرمان، زاهدی در این نشست خبری دربارهی دیگر مسائل ملی و محلی از فاضلاب شهر کرمان و پتروشیمی فجر تا تخلفات پسته ایرانیان و سایت نمایشگاهی کرمان به پرسشها پاسخ داد که بهزودی، در گزارشهای جداگانهای در این پایگاه خبری منتشر خواهد شد.
نظر خود را بنویسید