گروه جامعه - مدیرکل مواد غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو گفت: «در کشور ما مردم دچار بیشخوری قند هستند و سالانه حدود ۳۰ کیلوگرم قند مصرف میکنند درحالی که در بسیاری از کشورها این رقم به ۱۵ کیلوگرم میرسد».
به گزارش فردای کرمان به نقل از انتخاب، وحید مفید اظهار کرد: «حدود دو دهه قبل یکی از معضلات کشور بحث بیماریهای واگیر بود که با برنامهی واکسیناسیون و تدابیر اندیشه شده مشکلی در این زمینه وجود ندارد اما امروز بیماریهای غیرواگیر مانند قلب و عروق، پرفشاری خون از جمله معضلات کشور هستند».
وی گفت: «برخی از آمار نشان میدهد حدود ۸۰ درصد از مرگ و میرها به دلیل این بیماریها است که تغذیه نقش اساسی در بروز آنها دارد. در بخش تغذیه به میزان قند و نمک و چربی میتوان اشاره کرد، در کشور ما مردم دچار بیشخوری قند هستند و سالانه حدود ۳۰ کیلوگرم قند مصرف میکنند درحالی که در بسیاری از کشورها این رقم به ۱۵ کیلوگرم میرسد».
مفید افزود: «در خصوص مصرف نمک نیز ایرانیها دو و نیم تا سه برابر مقادیر توصیه شده نمک مصرف میکنند، میزان متوسط نمک مصرفی 5 گرم است درحالی که برخی افراد روزانه 15 گرم نمک مصرف میکنند».
مدیرکل مواد غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو ادامه داد: «آمار مصرف چربی در کشور بالا بوده و نزدیک ۲۵ الی ۳۰ کیلوگرم روغن مصرف میکنند، اگر چربیها درصد اسید چرب بالایی داشته باشند یا ترانسدار باشند مخاطرات زیادی را برای سلامت خواهد داشت و پیشزمینهی بیماریهای قلبی و عروقی خواهد بود».
وی افزود: «از سال 94 اقداماتی برای کنترل میزان قند و چربی در محصولات غذایی انجام شده و طی برنامهای در دو بخش استانداردهایی برای محصولات غذایی صنعتی تدوین شد، به عنوان مثال در پنیر تازه درصد نمک ۴ درصد بوده که به دو و نیم درصد رسیده و درصد نمک نان به یک درصد رسیده است. در محصولات صنعتی در انواع کیکها میزان قند ۱۰ درصد نسبت به عدد قبلی کاهش یافته است».
7456
مدیرکل مواد غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو:
ایرانیها سالانه ۳۰ کیلوگرم قند مصرف میکنند

نظر خود را بنویسید