گروه اقتصاد - مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان کرمان گفت: «سیستم بانکی ما در کشور با توجه به ضوابط موجود، شریک ایمن واحدها نیست و تنها به دنبال سود خود است».
به گزارش فردای کرمان به نقل از تسنیم، مهدی حسینینژاد با اشاره به اینکه مقام معظم رهبری سالهاست که در نامگذاری سالها به مباحث اقتصادی، حمایت از کالا و تولیدات داخلی و در نتیجه رونق تولید در کشور تاکید دارند اظهار کرد: «استاندار کرمان هم در راستای نامگذاری سال 98 از سوی رهبر معظم انقلاب محورهایی را تعریف کردند».
وی با بیان اینکه استان کرمان یک استان معدنی است، یادآور شد: «سالهاست که بر تکمیل زنجیرهی ارزش افزوده در استان تاکید و در این راستا اقداماتی انجام شده است که این مساله مانع خامفروشی میشود».
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان کرمان با اشاره به پروژههای فولادی که در استان کرمان در حال انجام است، گفت: «استان کرمان با رسیدن به 10 میلیون تن تولید فولاد به استان فولادی کشور تبدیل میشود».
وی به وجود هزار و 300 واحد تولیدی در استان کرمان اشاره کرد و افزود: «مشکلات این واحدها عارضهیابی شده و در جهت کمک به رونق تولید در این واحدها 25 برنامه تعریف شده است».
حسینینژاد با بیان اینکه متاسفانه کشور ما در حوزهی فضای کسب و کار در دنیا رتبهی خوبی ندارد و به تبع آن فضای کسب و کار در استان کرمان هم مناسب نیست، بیان کرد: «در جهت رونق تولید و بهبود فضای کسب و کار در کشور عوامل و پارامترهای متعددی دخیل است».
وی با اشاره به عارضهیابی انجام شده از واحدهای تولیدی استان کرمان گفت: «مهمترین چالش تولیدکنندگان ما تامین منابع مالی ثابت و در گردش برای واحدهای تولیدی و صنعتی است».
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان کرمان با بیان اینکه 63 درصد مشکلات واحدهای تولیدی در استان کرمان در حوزهی مباحث مالی و تسهیلات بانکی است، افزود: «تامین منابع مالی برای واحدهای تولیدی در کشور ما عموما از طریق سیستم بانکی انجام میشود».
وی با یادآوری اینکه حدود سه سال است که طرح رونق تولید در استان کرمان در حال پیگیری است، بیان کرد: «در این راستا مقرر شد که تسهیلاتی در اختیار تولیدکنندگان قرار گیرد اما پروسهی پرداخت این تسهیلات در استان بسیار زمانبر است و مراحل آن در بانکها چیزی در حدود 6 ماه تا یک سال طول میکشد».
حسینینژاد با بیان اینکه مبالغ برآورد شده برای خرید تجهیزات، سرمایه در گردش و یا مواد اولیه زمانی که به دست تولیدکنندگان میرسد با توجه به تورم و نوسانات بازار عملا گرهگشا نیست، افزود: «طولانی شدن روند پرداخت تسهیلات موجب میشود که اجرای این پروژهها نیمهتمام باقی بماند و به سرانجام نرسد».
وی با اشاره به اینکه تسهیلات ارائه شده از سوی بانکها در این حوزه مشارکتی است، بیان کرد: «مشارکتی بودن این تسهیلات در حد اسم است و سیستم بانکی ما در کشور با توجه به ضوابط موجود، شریک ایمن واحدها نیست و تنها به دنبال سود خود است».
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان کرمان با بیان اینکه تلاش کردیم تا در این عارضهیابی نگاه واقعگرایانه داشته باشیم و به پتاسیلهای داخلی و ظرفیت واحدها توجه داشتهایم، گفت: «متاسفانه 50 درصد واحدهای تولیدی ما در استان کرمان زیر ظرفیت واقعی خود کار میکنند که در صورت رونق تولید این واحدها و استفاده از تمام ظرفیت، ایجاد اشتغال جدید در استان را به دنبال دارد».
وی با بیان اینکه 43 درصد واحدهای تولیدی ما با چالش و مباحث مربوط به حوزه بازار روبهرو هستند بیان کرد: «ایجاد ارتباط بین واحدهای بزرگ صنعتی در استان با واحدهای کوچک و استفاده از ظرفیت واحدهای کوچک در استان در جهت رونق تولید این واحدها بسیار موثر است».
حسینینژاد بروکراسی اداری و طولانی بودن زمان دریافت مجوزها برای تاسیس و ایجاد واحدهای تولیدی را از دیگر مشکلات این حوزه برشمرد و افزود: «استاندار کرمان بر استفاده از پنجرهی واحد برای کوتاه شدن این مدت زمان به 15 روز تاکید داشته و این مساله در برطرف کردن این مشکل بسیار موثر است».
7910
مدیرکل صمت استان کرمان:
پروسۀ پرداخت تسهیلات رونق تولید در استان زمانبر است

نظر خود را بنویسید