گروه جامعه – مراسم چهاردهمین دورهی جایزه افضلیپور صبح سهشنبه دهم اردیبهشت ماه برگزار شد.
به گزارش خبرنگار فردای کرمان، این مراسم با حضور تعدادی از اساتید، هنرمندان، مسئولین، دانشجویان و اصحاب رسانه در محل تالار وحدت دانشگاه شهید باهنر کرمان برگزار و از دکتر افسانه صفوی، استاد شیمی دانشگاه شیراز و پژوهشگر برتر کشور، به عنوان منتخب این جایزه تقدیر شد.
در این مراسم همچنین از دو برگزیدهی چهارمین دورهی جایزهی ادبی هنری صبا محمدعلی بهمنی استاد غزلسرا و شاعر برجسته و حسن ناهید استاد نینوازی کشور، و نیز دکتر منوچهر ارجمند رئیس بیمارستان ارجمند کرمان به عنوان منتخب چهارمین دورهی جایزهی کارآفرین برتر استان کرمان، برگزیدههای هشتمین دورهی جایزهی علی افضلیپور، دومین دورهی جایزهی دانشجوی برتر دورهی تحصیلات تکمیلی و نیز دومین دورهی جایزهی کارمند نمونهی دانشگاه تجلیل شد.
در بخشی از این مراسم پیام ژیلا افضلیپور، برادرزادهی مرحوم افضلیپور و فرزند علی افضلیپور، حامی جایزهی دکتر علی افضلیپور قرائت شد.
شعرخوانی شاعر و غزلسرای برجستهی کشور محمدعلی بهمنی و سخنرانی حسن ناهید بخشی از برنامههای این مراسم بود.
دکتر افسانه صفوی، منتخب چهاردهمین دورهی جایزه افضلیپور نیز در این مراسم به ارائهی گزارشی در خصوص پژوهش و چالشهای آن در ایران پرداخت. در ادامه مطالبی مختصر در معرفی چهار برگزیدهی این جشنواره بخوانید.
دکتر افسانه صفوی استاد و پژوهشگر شیمی
دکتر افسانه صفوی متولد شیراز است. تحصیلات كارشناسی را سال 1355 در رشته شیمی در دانشگاه شیراز به اتمام رسانده؛ پس از آن دورهی كارشناسی ارشد را در سال ۱۳۵۷ و دورهی دكتری را در سال ۱۳۶۰ در دانشگاه بیرمنگام انگلستان به پایان برده، و به عنوان نخستین زن ایرانی در علوم پایه به رتبهی استادی رسیده است.
پروفسور افسانه صفوی استاد تمام علم شیمی دانشگاه شیراز، بیش از 270 مقاله در مجلات علمی معتبر بینالمللی منتشر کرده و 250 مقاله در كنفرانسهای داخلی و خارجی نیز ارائه داده است. او همچنین راهنمایی و سرپرستی 41 رساله دكتری و 55 پایاننامه كارشناسی ارشد وسرپرستي 6 پروژه فوق دكترا را در كارنامهی خود دارد.
او تا کنون دهها جایزهی ملی و بینالمللی دریافت کرده است.
حسن ناهید استاد نینوازی
استاد حسن ناهید در سال ۱۳۲۲ در کرمان متولد میشود. دورهی کودکیاش را در شیراز سپری میکند. از حدود ده سالگی به ساز نی علاقمند میشود. چون به استاد کسایی که در اصفهان بودند دسترسی پیدا نمیکند، به ناچار خودش به تنهایی شروع به یادگیری این ساز میکند. وقتی در کارش پیشرفت میکند به تهران دعوت میشود.
استاد ناهید در تهران به برنامهی گلها دعوت میشود و با گروههای بزرگ موسیقی آن زمان به کارش وسعت میدهد و همکاری با چهرههای نامداری چون استاد تجویدی، مرحوم حبیبالله بدیعی، مرحوم عبادی، مرحوم بهاری، استاد ظریف، استاد اسماعیلی، استاد شهناز، استاد حسین تهرانی، آقای پایور و... و نیز خوانندگانی چون مرحوم قوامی، استاد شجریان و دیگران را در کارنامهاش دارد.
محمدعلی بهمنی استاد غزلسرا
محمدعلی بهمنی در سال 1321 ، از پدر و مادری تهرانی، در اندیمشک متولد میشود. قریحهی شاعری او در نه سالگی، توسط زندهیاد فریدون مشیری کشف میشود. با تشویق استاد، شعر «مادر» را میسراید. او بعد از آن، سرودن شعر و تصنیف و ترانه را پی میگیرد و در سال 1342 به عضویت شورای شعر رادیو ایران در میآید. در سال 1350 اولین مجموعه شعر ایشان با عنوان «باغ لال» منتشر میشود. از آن زمان تا کنون دهها اثر از استاد بهمنی به چاپ رسیده است. او مدتی نیز فعالیتهای چاپ و انتشار را در بندرعباس دنبال میکند.
بسیاری از غزلیات و ترانههای استاد بهمنی توسط خوانندگان درجه یک موسیقی ایران، از جمله استاد محمدرضاشجریان، علیرضا قربانی، همایون شجریان، پرواز همای، محمدمعتمدی، حبیب مجبیان و زندهیاد ناصرعبداللهی اجرا شده است.
دکتر منوچهر ارجمند کارآفرین برتر سلامت
دکتر منوچهر ارجمند در سال 1309 در کرمان متولد میشود. او فرزند حاج محمد ارجمند است که به سلطان قالی شهرت دارد و در زمان حیاتش از چهرههای شاخص کارآفرینی بوده و با تاسیس بیمارستان ارجمند خدمت شایان توجهی به نظام سلامت استان کرمان کرده است.
دکتر منوچهر ارجمند در جوانی برای کسب دانش پزشکی راهی امریکا و سوییس میشود و در آنجا به قابلیتهای زیادی در امور طبابت و جراحی و نیز مدیریت بیمارستانی دست پیدا میکند. از سال 1348 که به ایران برمیگردد، مدیریت بیمارستان را برعهده میگیرد و بازسازی و توسعهی بنا را مد نظر قرار میدهد. پس از آن تمام زندگی خود را وقف توسعهی کمی و کیفی این بیمارستان میکند. دکتر سامزاده از پزشکان قدیمی و صاحبنام در بارهی او میگوید: دکتر ارجمند بانی طب نوین در کرمان است.
دکتر ارجمند اینک در آستانهی 90 سالگی همچنان با شور و اشتیاق زیاد این مرکز پزشکی مهم را در کرمان هدایت میکند. /پ
*گزارش کامل این مراسم را در شمارهی آیندهی استقامت بخوانید.
نظر خود را بنویسید