گروه جامعه - در پی تصمیم تازهی هیات مدیره باشگاه مس کرمان برای تمرکز بر فوتبال بهجای مدیریت تعداد زیادی تیم، سعید قرایی خبرنگار باسابقهی ورزشی و مدیر روابط عمومی باشگاه مس، یادداشتی نوشته و در وبلاگ شخصی خود منتشر کرده که در ادامه میخوانید.
«بعد از اعلام تصمیم باشگاه مس کرمان مبنی بر سیاست جدید خود در جهت تیمداری و ابلاغ این تصمیم به کارگروه استانداری کرمان برای بررسی بیشتر این موضوع، فارغ از صداهایی که همگی به حق از بیمتولی شدن این تیمها نگرانی خود را بیان میکنند، منطق این تصمیم را نیز باید لحاظ و بررسی کرد.
مدیر عامل باشگاه مس کرمان آماری ارائه میکند که جای تامل بسیار دارد؛ برای باشگاه مس کرمان در حالی بودجه ییازده میلیارد تومانی توسط مجمع شرکت مس تصویب شده است که همین سال گذشته این باشگاه 17 میلیارد تومان تعهد داشته است که از این مبلغ چیزی در حدود 6 میلیارد تومان آن مربوط به تیمهای غیرفوتبالی باشگاه مس کرمان بوده است.
این آمار یک نکتهی روشن در خود دارد و آن اینکه باشگاه مس در حالی باید نزدیک به 10 رشتهی ورزشی را ساپورت کند که بودجهی مصوب برای این باشگاه تنها در حد پرداخت هزینههای فوتبال است.
پیام مدیرعامل باشگاه مس با این آمار روشن اما تلخ بود و آن اینکه با این 11 میلیارد بودجهی مصوب شرکت مس برای باشگاه مس کرمان که از نظر قانونی امکان افزایش آن نیز تا زمان برگزاری مجمع وجود ندارد چند راه بیشتر پیش پای باشگاه مس وجود ندارد.
اولین راه اینکه باشگاه مس به همین سیستم ادامه دهد و برای رهایی از حاشیههای کوتاه مدت با همین فرمان، میلیارد میلیارد بدهی و انحراف از بودجه بر دست باشگاه بگذارد که با توجه به تورم شدید اقصاد کشور وافزایش هزینههای تیمداری در ورزش کشور این افزایش بدهی با همین سیستم عملا غیرقابل اجتناب است.
دومین راه اینکه باشگاه مس برای فرار از بدهیهای نجومی و همچنین فرار از حاشیههای جراحی خود، سیاستی در پیش بگیرد که تمامی تیمها در یک حد ضعیف آمادهسازی و پروسهی تشکیل خود را طی کنند که این همان راه سالهای اخیر باشگاه مس بوده است که کم و بیش در آن گام گذاشته است و سبب گردیده که در همهی این سالها اکثر تیمهای باشگاه مس به خصوص تیمهای غیرفوتبالی یا در حدی بسیار پائینتر از استناداردهای رقیبان خود تشکیل تیم دهند و عمدتا به افتخار بزرگی هم نرسند و یا اگر همانند تیم بسکتبال این فصل مس نیز افتخار بزرگی کسب میکنند در اوج نداری و بیامکاناتی برای رسیدن به آن جان دهند.
سومین و چهارمین راه همان است که این روزها تیغ دردناک بر روی آن گذاشته شده است و آن اینکه باشگاه مس یا با بودجهی مشخص خود بر بحث فوتبال تاکید کند یا اینکه با این بودجه چند تیم غیرفوتبالی را تحت پوشش خود قرار دهد.
ظاهرا باشگاه مس به این نتیجه رسیده است که ادارهی یک خانهی آباد برای او بهتر از چند ده ویران برایش میباشد که تصمیم جدی خود را در این زمینه مطرح کرده است.
این باشگاه بر اساس ذات خود که توپ فوتبال را نیز در لوگوی باشگاه خود جای داده است تلاش میکند تولیت فوتبال را برعهده بگیرد و برای این کار از نهادهای قدرت استان نظیر استانداری و نمایندگان مجلس خواسته است که سایر نهادها و بنگاههای اقتصادی را پای کار تولیت تیمهای غیرفوتبالی ورزش شهر کرمان بیاورد.
موضوعی که البته سه سال قبل توسط رزمحسینی استاندار وقت کرمان تحت عنوان مثلث ورزش نیز مطرح شد که با بیاستقبالی و فرار محض بنگاههای اقتصادی کرمان از حضور در ورزش به عنوان مسئولیت اجتماعی، با یک شکست بزرگ مواجه شد تا همهی ورزش حرفهای شهر کرمان همچنان پشت دیوار مس پناه بگیرد که به نظر نمیرسید این راه طولانیمدت شود.
با در نظر گرفتن هزینهی تیمهای فوتبال صعودکننده از لیگ یک که همگی رقمی فراتر از 11 میلیارد هزینه کردهاند باید به این مسئله توجه کرد که اگر باشگاه مس قصد انجام اقدامات اساسی برای صعود تیم فوتبال خود داشته باشد، باید فکرهای اساسی نیز در بستر خود داشته باشد و اگر ورزش حرفهای شهر کرمان نیز میخواهد از سایهی روزمرگی و حرکت باری به هر جهت خارج شود، باید جدا از باشگاه مس کرمان چند باشگاه باشخصیت و بزرگ در دل شهر کرمان از طریق بنگاههای اقتصادی خود تشکیل دهد.
در حال حاضر انتظار منطقی برای ورزش کرمان در این است که نه تیمهای حرفهای این شهر بلاتکلیف شوند و نه اینکه باشگاه مس متولی چند ده ویران باشد. انتظار بحق جامعهی ورزش شهر کرمان در این است که ظرف مس به اندازهی خود عهدهدار هزینههای ورزش گردد و از سوی دیگر نهادهایی مثل هواپیمایی ماهان، لاستیک بارز، ذغالسنگ، شرکت بوتیا کرمانیان و حتی شهرداری به اندازهی وسع واقعی خود مسئولیتپذیری خود را در ورزش حرفهای این شهر نشان دهند.
فراموش نکنیم برای شهری مثل کرمان که ادعای کلانشهر دارد بسیار زشت و ناامیدکننده است که فقط یک باشگاه حرفهای در دل خود داشته باشد آن هم در حالی که کوچکترین شهرهای شمالی کشور با باشگاه کاله در والیبال حاضر میشوند و با باشگاه خونه به خونه، به شکلی منطقی در فوتبال؛ اما در شهر کرمان همه ورزش را در مس جستجو میکنیم و بس! /پ
نظر خود را بنویسید