گروه اقتصاد - معاون امور صنایع و تولید سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کرمان گفت: «بیش از یکهزار و 500 واحد صنعتی در استان کرمان وجود دارد که از این میزان 330 واحد صنعتی در سال گذشته تعطیل شد».
به گزارش فردای کرمان به نقل از ایرنا، امین غفارینژاد افزود: «با جذب کامل اعتبارات تخصیص یافته از محل تبصره ماده 18، امسال تعداد پنج هزار و 500 فرصت جدید شغلی در این استان ایجاد میشود».
وی اظهار کرد: «مشکل نقدینگی واحدهای تولیدی استان بر اساس تفاهمنامهی وزارت صنعت، معدن و تجارت از محل تسهیلات تبصرهی مادهی 18 تامین میشود و این اعتبار برای نخستین بار به واحدهای تولیدی استان کرمان به مبلغ یکهزار و 90 میلیارد تومان با نرخ 14 درصد تعلق میگیرد».
وی بیان کرد: «این تسهیلات به سه گروه واحد صنعتی ازجمله به گروههای طرحهای نیمه تمام صنعتی و معدنی با 60 درصد پیشرفت فیزیکی، واحدهای موجود که نیاز به بازسازی و نوسازی دارند و گروه سوم تسهیلات سرمایه در گردش برای تامین مواد اولیه واحدهای تولیدی تعلق میگیرد».
معاون امور صنایع و تولید سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کرمان گفت: «60 میلیارد تومان یارانهی تسهیلات به واحدهای صنعتی استان کرمان پرداخت میشود که بخشی از آن محقق شده است».
وی ادامه داد: «از مجموع یکهزار و 90 میلیارد تومان اعتبار تخصیص یافته به استان کرمان 600 میلیارد تومان به طرحهای نیمهتمام، 70 میلیارد تومان برای بازسازی و نوسازی خطوط تولید و مابقی برای تامین سرمایه در گردش واحدهای صنعتی تعلق میگیرد».
غفارینژاد افزود: «واحدهای صنعتی نیازمند اعتبارات در سامانهی بهینیاب ثبتنام کنند تا پرداخت تسهیلات به این واحدها بررسی شود».
وی بیان کرد: «تسهیلات رونق تولید سال 95 و 96 در استان کرمان با سود 18 درصد پرداخت شد لذا امسال با همکاری سازمان مدیریت و برنامهریزی استان و استانداری کرمان 16.5 میلیارد تومان اعتبارات دریافت شده و در ماههای آینده به واحدهای صنعتی و معدنی که این اعتبارات را دریافت کردند، پرداخت میشود».
وی گفت: «به واسطهی کمبود برخی از مواد اولیه سهمیهبندی برای مواد پتروشیمی، شکر و آرد در واحدهای صنعتی انجام میشود که این امر موجب رفع برخی از مشکلات بازار میشود».
معاون امور صنایع و تولید سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کرمان اظهار کرد: «دو رکود شدید در خودروسازی منطقهی ویژهی بم داشتیم یکی در سال 84 تولید خودرو در استان به صفر رسید و در سال 95 تعداد 120 هزار خودرو در منطقهی اقتصادی بم تولید شد که در سال 96 تعداد 200 هزار دستگاه هدفگذاری شد».
وی افزود: «پنج بنگاه خودروسازی در استان کرمان وجود دارد و توسعهی صنعت خودروسازی در دستور کار بود اما رکود ناشی از تحریمهای ظالمانه آمریکا سال گذشته دوباره میزان تولید خودروسازی کرمان را فرا گرفت».
غفارینژاد با اشاره به افزایش قیمت خودرو گفت: «80 درصد تامین قطعات خودروسازیهای استان کرمان خارج از کشور است و قیمت برخی از تجهیزات خودرو اکنون به علت افزایش نرخ ارز افزایش یافته است».
وی بیان کرد: «خودروسازان با استفاده از ارز نیمایی، اینک ثبت سفارش مطلوبی انجام میدهند».
معاون امور صنایع و تولید سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کرمان گفت: «بیش از یکهزار و 500 واحد صنعتی در استان کرمان وجود دارد که از این میزان 330 واحد صنعتی در سال گذشته تعطیل شد».
وی ادامه داد: «همچنین بیش از 550 واحد صنعتی استان کرمان فعال و در حال صادرات و بیش از 500 واحد نیمه فعال هستند».
غفارینژاد افزود: «سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کرمان با اجرای سیاستها به سمت فعال شدن واحدهای نیمه فعال پیش میرود».
وی بیان کرد: «25 درصد از تولید انواع لولههای پلیاتیلن و اتصالات کشور در واحدهای صنعتی استان کرمان تولید میشود».
معاون امور صنایع و تولید سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کرمان ادامه داد: «در تولید لاستیک یکی از قطبهای کشور هستیم و برق و الکترونیک نیز از محورهای صنعتی استان کرمان است».
وی افزود: «در سال 97 برغم چالشهای حوزهی تولید، سال خوبی از لحاظ صدور و تولید پروانهی بهرهبرداری در استان بود که 125 مورد صادر کردیم و سرمایهگذاری این واحدها یک هزار و 55 میلیارد تومان و ایجاد یکهزار و 770 اشتغال مستقیم بوده است».
غفارینژاد تاکید کرد: «همچنین 506 فقره درخواست سرمایهگذاری جدید در حوزهی صنایع استان به ارزش 9 هزار و 400 میلیارد تومان داشتیم که پیشبینی میشود اگر محقق شود 11 هزار اشتغال جدید داشته باشیم که این درخواستها در صنایع معدنی، غذایی و شیمیایی و عمدتا صنایع کانی غیرفلزی است».
وی گفت: «در سال گذشته برای سه واحد تولید کنسانتره آهن با 160 میلیارد تومان سرمایهگذاری پروانه صادر شد و یک واحد تولید فروکروم در منطقهی ویژهی اقتصادی رفسنجان داشتیم که با 316 میلیارد تومان پروانهی تولید دریافت کرد و بخشی از خوراکش از معادن کرومیت اسفندقه تامین و بخشی وارد میشود».
معاون سازمان صمت استان کرمان اضافه کرد: «همچنین واحد تولید انواع دارو با 25 میلیارد تومان سرمایهگذاری در منطقهی ویژهی رفسنجان فعال شد و در یک ماهه سال جدید نیز حدود 50 میلیارد تومان سرمایهگذاری صنعتی با 200 نفر اشتغال در استان کرمان داشتیم». /پ
8872
معاون سازمان صمت کرمان:
330 واحد صنعتی در سال گذشته تعطیل شد
امسال 5500 فرصت جدید شغلی در استان ایجاد میشود

نظر خود را بنویسید