گروه جامعه - رئیس دانشگاه علوم پزشکی کرمان اجرای طرح بسیج ملی کنترل فشارخون بالا و شناسایی افراد مبتلا به پرفشاری خون را گامی بزرگ در راستای سلامت جامعه دانست و گفت: «این طرح همزمان با سراسر کشور در استان کرمان نیز از 27 اردیبهشت ماه (روز جهانی فشار خون) آغاز شده و تا 15 تیرماه ادامه خواهد یافت».
به گزارش فردای کرمان به نقل از پایگاه اطلاعرسانی دانشگاه علوم پزشکی کرمان، دکتر حمیدرضا رشیدینژاد اظهار کرد: «طرح بسیج ملی کنترل فشار خون بالا در دو مرحله اجرا میشود و دانشگاه علوم پزشکی کرمان نیز در مرحلهی نخست که اطلاعرسانی، حساسسازی و آگاهسازی جامعه نسبت به این موضوع است برنامهریزیهای لازم را اندیشیده است».
وی با بیان اینکه مرحلهی دوم طرح بسیج ملی کنترل فشار خون بالا از 17 خرداد ماه اجرایی میشود، ادامه داد: «در این مرحله افراد بالای 30 سال جامعهی هدف، از نظر فشارخون غربالگری میشوند».
این فوق تخصص قلب و عروق، داشتن فشار خون بالا را یکی از عوامل خطر سلامتی بیان و خاطرنشان کرد: «این بیماری قابل پیشگیری و کنترل است».
وی یکی از عوامل پرفشاری خون را تغذیه دانست و افزود: «باید میزان مصرف روزانهی نمک را بر اساس میزان قابل قبولی که توصیه شده استفاده کرد».
رئیس دانشگاه علوم پزشکی کرمان اظهار کرد: «جلوگیری از چاقی، داشتن فعالیت بدنی و انجام فعالیتهای ورزشی از عواملی است که باعث میشود شیوع فشار خون کاهش پیدا کند».
وی ادامه داد: «فشار خون بالا يكي ازعوامل اصلی است که منجر به مرگ و میر و ناتوانیهای جسمی مانند بیماریهای قلبی و عروقی، کلیوی، مغزی و چشمی میشود».
این فوق تخصص قلب و عروق بیان کرد: «تا زمانی که فشارخون گرفته نشود نمیتوان گفت فرد مبتلا به پرفشاری خون هست یا خیر، زيرا اكثر افراد مبتلا به فشارخون بالا علامتی ندارد، بنابراین لازم است که فشار خون اندازهگیری شود».
وی یادآور شد: «معمولاً زمانی بیماران علامتدار میشوند که با عوارض پرفشاری خون روبهرو شده که در این مرحله درمان سخت است و ممکن است صدمات جبرانناپذیری نیز به بیمار وارد آید».
رشیدینژاد بیماری پرفشاری خون را به دو نوع اولیه و ثانویه تقسیمبندی کرد و گفت: «پرفشاری خون بیش از 85 درصد از افراد بزرگسال (بالای 30 سال سن) از نوع اولیه است».
وی افزود: «بر اساس آمار جهانی بین 25 تا 30 درصد جمعیت بزرگسال دچار پرفشاری خون هستند و هر چه سن بالاتر رود احتمال پرفشاری خون نیز بیشتر میشود».
رئیس دانشگاه علوم پزشکی کرمان بیان کرد: «در مرحلهی ابتدایی ابتلا به پرفشاری خون میتوان این بیماری را با داروهای سادهتر کنترل کرد زیرا پرفشاری خون باعث صدمه زدن به ارگانهای حساس بدن مانند قلب، چشم، کلیه و مغز میشود».
وی اضافه کرد: «هرچه زودتر جامعه را از نظر ابتلا به پرفشاری خون مورد غربالگری قرار دهیم و تعداد افراد مبتلا به فشارخون را شناسایی کنیم می توانیم در سلامتی آنها نقش موثری داشته باشیم».
رشیدینژاد ادامه داد: «با این رویکرد وزارت بهداشت تصمیم گرفت همزمان با روز جهانی فشار خون، طرح بسیج ملی کنترل فشار خون را رقم بزند تا علاوه بر اینکه جامعه از این بیماری، عوارض و راههای درمان آن آگاهی پیدا کند، برنامهریزان نیز با تمهیداتی شیوع این بیماری را در جامعه کاهش دهند تا شاهد از بروز عواقب خطرناک این بیماری برای افراد جامعه جلوگیری شود».
وی بیان کرد: «پیشبینی میشود در سطح کشور فشارخون حدود 20 میلیون نفر اندازهگیری شود و حدود دو میلیون نفر بیمار مبتلا به فشارخون بالا شناسایی شود».
رئیس دانشگاه علوم پزشکی کرمان گفت: «پیشبینی شده در استان کرمان از حدود 700 هزار نفر فشارخون گرفته شود که 350 هزار نفر آن تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی کرمان است».
وی خاطرنشان کرد: «پیشبینی میشود 10 درصد این جمعیت به عنوان افراد پرفشارخون شناسایی شوند». /پ
9292
اجرای طرح بسیج ملی کنترل فشارخون بالا
نظر خود را بنویسید